• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rins: Έκλαιγα στην σχάρα εκκίνησης
Ήταν ένας συναισθηματικός τελευταίος αγώνας
Νέα 07/11/2022 - 10:34

Ο Alex Rins (πλέον πέντε φορές νικητής αγώνα MotoGP) πήδηξε από την πέμπτη στην πρώτη θέση στην πρώτη στροφή και οδήγησε σε όλο τον τελικό των 27 γύρων της Κυριακής στο Ricardo Tormo Circuit για να πάρει την δεύτερη νίκη του για το 2022.

Ήταν μια συναισθηματική τελευταία νίκη για την εργοστασιακή ομάδα της Suzuki, της οποίας η συμμετοχή στα MotoGP έχει πλέον λήξει αφού η ιαπωνική εταιρία αποφάσισε να τερματίσει το έργο μόλις ένα χρόνο μετά το νέο πενταετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει με την Dorna. 

Ο Rins λέει ότι το συναίσθημα της περίστασης τον κυρίευσε στην σχάρα της εκκίνησης πριν από τον αγώνα και έπρεπε να "πείσω τον εαυτό μου" να συνεχίσει το Grand Prix.

"Ήταν υπέροχο να τελειώσω τη σεζόν έτσι", είπε ο Rins. "Η Suzuki φεύγει από το άθλημα, δεν θα μπορούσα να το είχα κάνει με καλύτερο τρόπο. Από την αρχή μέχρι το τέλος πήγε καλά, αλλά αυτός ήταν ένας δύσκολος αγώνας".

"Πρώτον, λόγω των συναισθημάτων αυτού του Σαββατοκύριακου - έπρεπε πραγματικά να τα αφήσω στην άκρη. Οι κατατακτήριες ήταν πολύ σημαντικές, πήγαμε αρκετά καλά με την πέμπτη θέση. Ήταν δύσκολο να συγκεντρωθώ, αλλά στη σχάρα εκκίνησης είδα ξανά τη μοτοσυκλέτα και τους μηχανικούς και δάκρυσα. Όλα τα συναισθήματα βγήκαν. Έπρεπε πραγματικά να πείσω τον εαυτό μου ότι υπήρχε ακόμη ένας αγώνας να γίνει".

 

"Τότε έκανα μια εξαιρετική αρχή, στην πρώτη στροφή ήμουν πρώτος. Ο Jorge [Martin] ήταν πολύ γρήγορος, ο Brad [Binder] ήταν επίσης πολύ γρήγορος στο τέλος. Δεν μπορούσα να κάνω κανένα λάθος, έπρεπε να ακολουθήσω τις γραμμές μου και να διαχειριστώ τα ελαστικά".

"Δείξαμε ότι μπορούμε να νικήσουμε με τη Suzuki. Πήραν την απόφαση στον τέταρτο αγώνα να βγάλουν την ομάδα από το πρωτάθλημα. Έδωσα τα πάντα και πέτυχα την Κυριακή".

Ο Rins πρόσθεσε ότι «ήταν πολύ ιδιαίτερο να βλέπεις όλα τα μέλη της ομάδας τόσο χαρούμενα και να τα βλέπω να κλαίνε» μετά την τελική νίκη του για την ομάδα.

Ο Ισπανός λέει ότι θα ζητήσει τώρα από την ομάδα να του χαρίσει τη μοτοσυκλέτα που κέρδισε τον αγώνα από τη Valencia, δηλώνοντας: "Σίγουρα, θα ρωτήσω. Έχω ήδη πει στον Shinichi Sahara, ότι είναι πολύ ιδιαίτερο.

"Κοίταξα το πίσω ελαστικό μετά τον αγώνα και είδα τα ονόματα όλων των μελών της ομάδας στη μοτοσυκλέτα, τα είχαν γράψει χειρόγραφα. Τα μηνύματα από τους οπαδούς ήταν επίσης πολύ ωραία. Θέλαμε τόσο πολύ αυτή τη νίκη και μας βγήκε".

Επόμενο άρθρο »

Τα βραβεία FIM MotoGP

« Προηγούμενο άρθρο

Quartararo: Τα πρώτα 15 λεπτά μετά τον αγώνα ήταν δύσκολα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα