• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Το ημερολόγιο των Superbikes για το 2023
Αναμένεται η ανακοίνωση ενός ακόμα γύρου
Νέα 08/11/2022 - 18:50

Ενώ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike MOTUL FIM 2022 πλησιάζει στο τέλος του, η σεζόν του 2023 διαμορφώνεται και το ημερολόγιο έχει κυκλοφορήσει, αποκαλύπτοντας τους εμβληματικούς προορισμούς και τις ιστορικές πίστες όπου το WorldSBK θα συνεχίσει να σπάει ρεκόρ. Με μια επιστροφή στην Αυστραλία ως τον πρώτο αγώνα της σεζόν και ένα πέρασμα το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο στην Ινδονησία, μια νέα ημερομηνία για τους γύρους της Καταλονίας και της Αραγονίας και έναν 12ο γύρο που θα ανακοινωθεί (TBA), είναι ένα ημερολόγιο με ποικιλία, καθώς το WorldSBK ετοιμάζεται για την επόμενη χρονιά.

Για πρώτη φορά από το 2020, η σεζόν του WorldSBK ξεκινά σε αυτό που είναι το παραδοσιακό σημείο εκκίνησης. Το Phillip Island και η Αυστραλία θα σηκώσουν την αυλαία της σεζόν 12 γύρων το τριήμερο από τις 24 έως τις 26 Φεβρουαρίου, ενώ μια εβδομάδα αργότερα, ακολουθεί ο γύρος της Ινδονησίας στο Pertamina Mandalika International Street Circuit, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου. Μετά από έξι εβδομάδες ανάπαυσης, το Πρωτάθλημα επιστρέφει σε ευρωπαϊκό έδαφος με τον Ολλανδικό Γύρο στο TT Circuit Assen από τις 21 έως τις 23 Απριλίου, όπου η WorldSSP300 θα μπει στην πίστα για πρώτη φορά το 2023.

Ο τέταρτος γύρος παρουσιάζει μια δεύτερη αλλαγή στη σειρά του ημερολογίου σε σύγκριση με το 2022, με το Circuit de Barcelona-Catalunya να φιλοξενεί τον γύρο Catalunya από τις 5 έως τις 7 Μαΐου. Ο επόμενος γύρος έρχεται θα πραγματοποιηθεί στο Misano World Circuit "Marco Simoncelli" για τον γύρο Emilia-Romagna στην Αδριατική Ακτή από τις 2 έως τις 4 Ιουνίου, ενώ, σηματοδοτώντας την μέση της χρονιάς, ο γύρος του Ηνωμένου Βασιλείου στο Donington Park θα κλείσει τη δράση του Ιουνίου και θα ξεκινήσει τους αγώνες Ιουλίου από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου.

Μπαίνοντας στο δεύτερο μισό του 2023, ο Τσεχικός Γύρος στο Autodrom Most επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη σεζόν, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου στις 28-30. Με τον Αύγουστο να δίνει τη θέση του στις καλοκαιρινές διακοπές, η δράση ξαναρχίζει με τον Γαλλικό Γύρο στο Magny-Cours από τις 8 έως τις 10 Σεπτεμβρίου, καθώς η πίστα ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 20 συνεχόμενα χρόνια συμμετοχής της στο ημερολόγιο του WorldSBK. Έχοντας σηκώσει την αυλαία τα τελευταία δύο χρόνια, η MotorLand Aragon και ο γύρος της Αραγονίας φιλοξενούν τον ένατο γύρο από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου, ενώ το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο, περνάμε στο Autodromo Internacional do Algarve στην Πορτογαλία, στις 29 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου. Το Circuito San Juan Villicum υποδέχεται τον Γύρο της Αργεντινής για πέμπτη φορά στην ιστορία των Superbikes από τις 13 έως τις 15 Οκτωβρίου και θα είναι το φινάλε της σεζόν, που σημαίνει ότι μια νέα πίστα, χώρα και ήπειρος θα κλείσει τη σεζόν. Mένει μόνο να ανακοινωθεί ένας 12ος γύρος με ημερομηνίες (TBA).

Επόμενο άρθρο »

Οι τελικοί χρόνοι της δοκιμής στην Valencia

« Προηγούμενο άρθρο

Η πρώτη γεύση από την δοκιμή της Valencia

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα