• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ποιό είναι το στρατηγικό λάθος των Ιαπώνων;
Σύμφωνα με τον Dall'Igna
Νέα 21/06/2023 - 18:37

Ο γενικός διευθυντής της Ducati Corse, Gigi Dall'Igna, πιστεύει ότι η Honda και η Yamaha έκαναν ένα «στρατηγικό λάθος» επικεντρώνοντας την ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας τους στα σχόλια των αντίστοιχων Πρωταθλητών τους, Marc Marquez και Fabio Quartararo.

Αντίθετα, η Ducati όχι μόνο έχει οκτώ μοτοσυκλέτες στο grid - διπλάσιες από τη Honda και τέσσερις φορές περισσότερες από τη Yamaha - αλλά ο Dall'Igna είναι γνωστός για τις ερωτήσεις που κάνει ακόμα και για τον πιο αργό αναβάτη Desmosedici για σχόλια και ιδέες.

Σίγουρα δεν συνέβη από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά η Ducati έχει πλέον ανέβει πολύ πιο πάνω από τους Ιάπωνες γίγαντες Honda και Yamaha, που κέρδισαν κάθε αγώνα MotoGP κατά τη διάρκεια των σεζόν 2011-2015.

Αφού κέρδισε το τριπλό στέμμα πέρυσι (Πρωτάθλημα Αναβατών, Ομάδων και Κατασκευαστών), η Ducati έχει κερδίσει 11 από τους 14 αγώνες μέχρι στιγμής φέτος, συμπεριλαμβανομένων των νέων αγώνων Sprint. Η KTM έχει 2 νίκες και η Honda 1.

Η Yamaha έχει ως καλύτερο τερματισμό μια τρίτη θέση του Fabio Quartararo, ο οποίος είναι ο κορυφαίος αναβάτης σε ιαπωνική μοτοσυκλέτα, όντας όγδοος στη βαθμολογία.

Η Yamaha είναι πέμπτη και τελευταία στο Πρωτάθλημα των κατασκευαστών με τη Honda τέταρτη, πίσω από τους Ευρωπαίους κατασκευαστές Ducati, KTM και Aprilia.

 

"Το στρατηγικό τους λάθος ήταν να ακολουθήσουν μόνο έναν αναβάτη, να βασίσουν την εξέλιξη των μοτοσυκλετών τους στα αποτελέσματ και τα σχόλια από τον κορυφαίο αναβάτη κάθε μάρκας", σύμφωνα με τον Dall'Igna. "Συχνά αυτό που σου λέει ο κορυφαίος αναβάτης, ο Πρωταθλητής, δεν είναι η αλήθεια γιατί το ταλέντο του καλύπτει τα προβλήματα από τα οποία υποφέρει η μοτοσυκλέτα".


"Παραδόξως, για να αναπτύξεις καλά πρότζεκτ, πρέπει να ακούσεις όλες τις φωνές, όλους τους αναβάτες".

Οι αναβάτες της Ducati Francesco Bagnaia, Jorge Martin, Marco Bezzecchi και Johann Zarco ηγούνται επί του παρόντος στην βαθμολογία για το Πρωτάθλημα του 2023, που κατευθύνεται στο Assen αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο Dall'Igna επέμεινε ότι τυχόν εντολές ομάδας θα ισχύσουν μόνο εάν "ένας από τους αναβάτες μας παλεύει για το πρωτάθλημα ενάντια σε έναν αντίπαλο από άλλη μάρκα".

Αλλά εάν η τρέχουσα κατάσταση συνεχιστεί στο τέλος της σεζόν, ο Dall'Igna διαβεβαίωσε ότι "καθένας από τους αναβάτες της Ducati θα έχει την ελευθερία να παίξει τα χαρτιά του".

Επόμενο άρθρο »

Η Yamaha θα προσεγγίσει το Assen με "καθαρό μυαλό"

« Προηγούμενο άρθρο

Bastianini: Η φυσική μου κατάσταση βελτιώνεται

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα