• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ρεκόρ συμμετοχών στο Biker Fest International στην Ιταλία
Νέα Αγοράς 30/06/2023 - 12:14

του Δημήτρη Διατσίδη

 

Μια Διεθνής εκδήλωση μοτοσυκλέτας, μάζεψε περισσότερα από 120,000 άτομα, κυρίως μοτοσυκλετιστές, αλλά και αρκετούς με αυτοκίνητα, στην 37η χρονιά που γίνεται, με το όνομα “Biker Fest International”. Το “χωριό” (Village) που δημιουργήθηκε τράβηξε την προσοχή με εκατοντάδες αμερικανικές μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα, υπήρχε περιοχή δοκιμών (Demo Ride) και όλα αυτά στο Lignano Sabbiadoro (Udine-Italy), κάπου μεταξύ Βενετίας και Τεργέστης. Το Biker Fest International θεωρείται πετυχημένο βασιζόμενο σε “7 μαξιλάρια” (seven pillars).

Η οικογένεια

Οι Persello είναι η οικογένεια που το οργανώνει, μια οικογένεια που είχε πάντα ένα στυλ ζωής συνδεμένο με τη μοτοσυκλέτα. Η οικογένεια στο πέρασμα των χρόνων απέκτησε πολλές μοτοσυκλέτες, από cruisers, custom bikes και Αμερικανικά αυτοκίνητα, αλλά και οι μοτοσυκλετιστές των hyper sport, touring, και off-road προσελκύστηκαν από την εκδήλωση, που διάλεξαν το Village σαν το σπίτι τους για ένα Σαββατοκύριακο.  

Η κληρονομιά

Το πρώτο International Rally for Bikers οργανώθηκε από τον Moreno Persello το 1987, ο οποίος μετέτρεψε το πάθος του σε δουλειά και από το 1991 έγινε εκδότης με τις εκδόσεις Editrice Custom, ειδικές εκδόσεις για την Bikers Life, που αργότερα συνδέθηκε με το τα περιοδικά Cruisin' Magazine, Kustom World και Special Café. Σε αυτά τα 30 χρόνια οι Persello δημιούργησαν τη νούμερο ένα εκδήλωση μοτοσυκλέτας στην Ιταλία και την Ευρώπη. 

Εμπειρία

Με μπαρ, εστιατόρια, εκθέσεις και συναυλίες, το Village έγινε η “Daytona της Ευρώπης”. Η παρέλαση στους δρόμους του Lignano Sabbiadoro στο φως της δύσης του ήλιου, είναι εμπειρία που μένει στις καρδιές των συμμετεχόντων.

Η έκθεση Custom Bike Show

Από το 1987 έχει καθιερωθεί και η έκθεση, αλλά και Διεθνής διαγωνισμός που περιλαμβάνει πάνω από 60 Custom και Ειδικές μοτοσυκλέτες. Η νικήτρια μοτοσυκλέτα του διαγωνισμού βραβεύεται με 10,000 €.

Η συμμετοχή των εταιριών

Μερικές από τις πιο σημαντικές κατασκευάστριες μοτοσυκλετών διαλέγουν το Biker Fest για να παρουσιάσουν νέα μοντέλα, όπως έκανε φέτος η Jawa, που ανακοίνωσε την επιστροφή της στην Ιταλική αγορά. Επίσης το κομμάτι των Demo Ride που προσφέρουν όλες οι εταιρίες είναι κάτι σημαντικό και ξεπέρασε τις 4,000 δοκιμές.

Η περιοχή

Το BFI αρχικά έγινε στην περιοχή Friuli-Venezia Giulia και από το 2012 μετακινήθηκε ανατολικότερα στο Lignano Sabbiadoro, ένα παραθαλάσσιο θέρετρο με ωραίους χώρους. Η θετική επίδραση στην οικονομία της περιοχής έχει δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς με τις τοπικές αρχές, που θεωρούν το BFI μια σημαντική εκδήλωση.

 

Ετερογένεια και ένταξη

Το μότο του ΒFI ήταν από την αρχή το "Welcome Bikers" και "Rally-Race-Rock Festival". Με τα χρόνια οι οργανωτές κατάφεραν να μετατρέψουν ένα Rally σε ένα φεστιβάλ μοτοσυκλέτας, ανοικτό σε όλες τις μοτοσυκλέτες και ακόμη και σε αυτοκίνητα, από τα κλασικά Αμερικάνικα, μέχρι και ηλεκτρικά. Κάθε νέα “οικογένεια” μοτοσυκλετιστών και “μηχανόβιων” εντάσσεται και δημιουργεί και νέα κεφάλαια στο Biker Fest International.

 

 

 

 

 

Επόμενο άρθρο »

Eπίσημη παρουσίαση της νέας εποχής της Peugeot Motocycles στην Ελλάδα

« Προηγούμενο άρθρο

"Ήξερες ότι" ενημερωτική καμπάνια για τα λιπαντικά

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα