• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Το παγκόσμιο κοινό του MotoGP™ διατηρεί μία ανάπτυξη 20%.
Νέα 02/10/2023 - 07:24

Οι αριθμοί εκπομπής του MotoGP και οι οπαδοί στις εξέδρες, συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν καθώς το πιο συναρπαστικό άθλημα στον κόσμο προκαλεί μεγάλη εντύπωση στο κοινό σε όλο τον κόσμο

Καθώς το MotoGP™ κατευθύνεται σε ένα γεμάτο δράση, κομβικό μέρος της σεζόν σε όλη την Ασία και την Ωκεανία, το κοινό και η συμμετοχή στα πρώτα 12 Grand Prix του 2023 συνιστούν μια εξαιρετική ανοδική τάση από τις πρώτα κιόλας GP του 2023 η οποία συνεχίστηκε με το τηλεοπτικό κοινό του Σαββατοκύριακου να διατηρεί αύξηση άνω του 20% από το 2022.

Αυξάνεται παγκοσμίως

Το Tissot Sprint είχε αξιοσημείωτο αντίκτυπο όταν εντάχθηκε στη σεζόν, όχι μόνο αυξάνοντας τα νούμερα του Σαββάτου αλλά αποδεικνύοντας ότι είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από το αυξημένο κοινό την Κυριακή και συνολικά. Αυτή η τάση συνεχίστηκε: η εντυπωσιακή αύξηση του κοινού κατά 51% το Σάββατο διατηρήθηκε σε όλη τη διάρκεια των πρώτων 12 Grand Prix.

Τα στοιχεία της Κυριακής διατηρούν επίσης μια ισχυρή μέση αύξηση στους ίδιους Αγώνες του 2022. Το κοινό των εκπομπών του Σαββατοκύριακου έχει αυξηθεί για κάθε ένα από τα πρώτα 12 Grand Prix του 2023.

Οι οπαδοί στις εξέδρες

Στις κερκίδες, ο κόσμος συνεχίζει επίσης να εντυπωσιάζει. Μετά την τεράστια πρόκληση που έθεσε η πανδημία του Covid-19 για αθλητικές δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο, η συμμετοχή στο MotoGP™ όχι μόνο έχει ανακάμψει μέχρι το 2023, αλλά έχει αυξηθεί και από το 2019.

Η αύξηση της συμμετοχής το Σαββατοκύριακο μεταξύ του 2022 και των πρώτων 12 Grand Prix του 2023 είναι ακόμη πιο αξιοσημείωτη. Από τα 11 Grand Prix για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα, όλα εκτός από ένα είχαν σημαντική αύξηση της συμμετοχής, με highlights άνω του 80% και 60% για ορισμένα γεγονότα. Σχεδόν τα μισά είναι πάνω από 30%. Από την πλευρά του, το εντυπωσιακό ρεκόρ προσέλευσης όλων των εποχών που σημειώθηκε στο Le Mans, όπου σχεδόν 280.000 θαυμαστές συνέρρευσαν στον χώρο το Σαββατοκύριακο, είχε μια αύξηση 23,9% σε σχέση με το 2022 – και αυτό προήγαγε ένα άλλο ρεκόρ. Μόλις λίγες εβδομάδες αργότερα, το Γερμανικό GP ήταν για άλλη μια φορά το αθλητικό γεγονός με τις περισσότερες επισκέψεις στη Γερμανία, αλλά φέτος έγραψε λίγη περισσότερη ιστορία με ένα ρεκόρ όλων των εποχών για το MotoGP™ στο Sachsenring. Σχεδόν ένα τέταρτο του εκατομμυρίου ήταν οι άνθρωποι που το παρακολούθησαν το Σαββατοκύριακο, ρίχνοντας το γάντι για να δούμε ποια άλλη πίστα μπορεί να επαναλάβει αυτό το κατόρθωμα το 2024.

Το σύνολο των οπαδών που ήρθαν να δουν το MotoGP μέσα από την πίστα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, είναι ένα ρεκόρ όλων των εποχών και για το άθλημα, με τα διαθέσιμα δεδομένα να δείχνουν ότι περισσότεροι από 1,6 εκατομμύρια θεατές πέρασαν μέσα από τις πύλες. Τώρα κατευθυνόμαστε σε όλη την Ασία και την Ωκεανία σε ένα εκπληκτικό κρεσέντο για τη σεζόν του 2023, με εκατομμύρια θαυμαστές να περιμένουν να καλωσορίσουν το MotoGP™ σε μερικές από τις μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές του. Περιμένουμε για περισσότερα δεδομένα καθώς το πιο συναρπαστικό άθλημα στον κόσμο συνεχίζει να σπάει ρεκόρ – εντός και εκτός πίστας!

Επόμενο άρθρο »

MICHELIN - Νέο ρεκόρ στo Motegi από τον Jorge Martin με τα Power Slick

« Προηγούμενο άρθρο

Δύο Έλληνες στην παγκόσμια επιλογή για το Red Bull MotoGP Rookies Cup 2024

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα