• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mandalika: MotoGP Κατατακτήριες
Παρθενική pole position με ρεκόρ για τον Luca Marini
Νέα 14/10/2023 - 06:44

Οι κατατακτήριες της μεγάλης κατηγορίας ήταν γεμάτες δράση και ανατροπές από την αρχή, καθώς από τις ΚΑΤ1 αναγκάστηκε να περάσει ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2022 και επικεφαλής της βαθμολογίας για 3 βαθμούς, Francesco Bagnaia. 

O Ιταλός βρέθηκε στη για λίγο στη δεύτερη θέση μετά τα πρώτα περάσματα, όμως επέλεξε να μην αλλάξει σε καινούριο μαλακό ελαστικό, φυλώντας το για τις δεύτερες κατατακτήριες. Το αποτέλεσμα ήταν να φτάσει μεν στην πρώτη θέση με δυόμισι λεπτά να απομένουν, αλλά αμέσως ο Luca Marini τον πέρασε κάνοντας νέο ρεκόρ (1:30.383) και με 50 δευτερόλεπτα να απομένουν, ο Enea Bastianini πήρε τη δεύτερη θέση. 

Έτσι ο Bagnaia θα ξεκινήσει από τη 14η θέση αύριο, σε ένα Grand Prix που μπορεί να τον δει να χάνει την πρώτη θέση στη βαθμολογία. 

 

Οι δεύτερες κατατακτήριες ξεκίνησαν με πτώσεις για τους δύο άλλους διεκδικητές του τίτλου, με τους Marco Bezzecchi και Jorge Martin να βρίσκονται στις αμμοπαγίδες της Mandalika. 

 

Μετά τα πρώτα περάσματα, ήταν ο Maverick Viñales που βρέθηκε στην προσωρινή pole position, όμως γρήγορα τον ξεπέρασε ο Aleix Espargaro, με τον Fabio Quartararo να είναι τρίτος. 

Στα τελευταία 3,5 λεπτά, ο Aleix Espargaro βελτίωσε περαιτέρω το χρόνο του, φτάνοντας στο 1:30.303, ενώ πιο πίσω ο Marc Marquez είχε μια πτώση. 

Στα τρία λεπτά ο Viñales πέρασε πάλι μπροστά με 1:30.009. Όλα έδειχναν ότι θα είχαμε πάλι το 1-2 από την Aprilia, όμως ο Luca Marini είχε διαφορετική άποψη. Ο Ιταλός της Mooney VR46 ολοκλήρωσε την καλύτερη προσπάθειά του να ολοκληρώνεται σε 1:29.978 και αυτό ήταν αρκετό για να κατακτήσει την πρώτη του pole position και να αφήσει τις δύο Aprilia να τον συνοδεύσουν στην πρώτη σειρά της εκκίνησης. 

Από τη δεύτερη σειρά θα εκκινήσουν οι Fabio Quartararo, Brad Binder και Jorge Martin, ενώ στην τρίτη σειρά θα βρεθούν οι Fabio Di Giannantonio, Marc Marquez και Marco Bezzecchi. 

Τέλος, στσην 4η σειρά εχουμε τους Jack Miller, Enea Bastianini και Miguel Oliveira. 

Επόμενο άρθρο »

Mandalika: Moto3 Κατατακτήριες

« Προηγούμενο άρθρο

Mandalika: MotoGP Δεύτερες Ελεύθερες Δοκιμές

Χορηγοί