• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Bajaj εργάζεται σε ένα νέο ηλεκτρικό σκούτερ το Vector
Νέα Αγοράς 01/01/2024 - 18:22

Οι πρόσφατες καταθέσεις εμπορικών σημάτων φαίνεται να υποδηλώνουν ότι αυτό συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Από τότε που συνεργάστηκε με την KTM το 2007, η Bajaj γνώρισε αξιοσημείωτη επιτυχία στην παγκόσμια αγορά με τη σειρά 390 της KTM και τη σειρά 401 της Husqvarna. Έκτοτε, η Ινδική εταιρεία έχει εμπιστευτεί την ανάπτυξη περισσότερων μοντέλων, συμπεριλαμβανομένης μιας πλατφόρμας ηλεκτρικών σκούτερ με την επωνυμία Husqvarna που ονομάζεται Vektorr.

Το concept Husky Vektorr εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη σκηνή το 2021, αλλά από τότε δεν υπήρξε κάποια νέα εξέλιξη. Μια πρόσφατη εξέλιξη όμως, θα μπορούσε να δώσει νέα πνοή σε αυτό το ηλεκτρικό σκούτερ. Οι φίλοι μας στην Ινδική ιστοσελίδα μοτοσικλετών BikeWale, κατάφεραν να αποκαλύψουν ένα αρχείο εμπορικού σήματος από την Bajaj που έφερε το όνομα "Vector". Πράγματι, όταν έκαναν μια αναζήτηση στην υπηρεσία IP Online της Ινδίας, εμφανίστηκε μια εφαρμογή εμπορικού σήματος για το σκόυτερ "Bajaj Vector", στην Κατηγορία 12 για αυτοκίνητα, χερσαία οχήματα, μοτοσυκλέτες και ηλεκτρικά οχήματα.

Σύμφωνα με την κατάθεση, η αίτηση για το εμπορικό σήμα υποβλήθηκε στις 16 Αυγούστου του 2023 – αρκετά πρόσφατα για το μεγάλο σχέδιο της ένταξης του μοντέλου στην αγορά. Αυτό θέτει λοιπόν το ερώτημα: τι ακριβώς είναι το Bajaj Vector; Πολλές πηγές φαίνεται να υποδηλώνουν ότι είναι πράγματι ένα νέο ηλεκτρικό σκούτερ. Ωστόσο, το αν είναι ή όχι το Husqvarna Vektorr και μετονομάστηκε με την επωνυμία Bajaj σε Vector παραμένει ένα μυστήριο.

Αυτή τη στιγμή, η Bajaj έχει ήδη ένα ηλεκτρικό σκούτερ που ονομάζεται Chetak και είναι προς πώληση εδώ και αρκετό καιρό. Το λανσάρισμα ενός μεγαλύτερου και καλύτερου ηλεκτρικού σκούτερ όχι μόνο θα προσθέσει στην αυξανόμενη επιλογή ηλεκτρικών δίτροχων στην αγορά, αλλά θα αναβαθμίσει επίσης τη θέση της Bajaj ως πρωτοπόρου στην αγορά των ηλεκτρικών δίτροχων. Ο κατασκευαστής έχει μείνει πίσω από νεότερες μάρκες στον τομέα των ηλεκτρικών σκούτερ, όπως οι Ather και Ola Electric, και η κυκλοφορία ενός ηλεκτρικού σκούτερ κορυφαίας κατηγορίας θα μπορούσε σίγουρα να το αλλάξει αυτό.

Υπάρχει μια αυξανόμενη ζήτηση για ελαφριές ηλεκτρικές μοτοσικλέτες και σκούτερ σε όλη την Ασία και την Ευρώπη, και πολλοί κύριοι κατασκευαστές έχουν κεφαλαιοποιήσει αυτό το γεγονός τα τελευταία χρόνια. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει λόγος να αμφιβάλλουμε ότι η Bajaj εργάζεται πράγματι σε ένα νέο ηλεκτρικό σκούτερ. Στην πραγματικότητα, ένα πρωτότυπο ενός νέου e-scooter είχε εντοπιστεί να δοκιμάζεται σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν. Με όλα αυτά που ειπώθηκαν, υπάρχει επίσης η πιθανότητα ότι η Bajaj απλώς προστατεύει το όνομα Vector για μελλοντική χρήση και δεν έχει καμία πρόθεση να κυκλοφορήσει ένα νέο μοντέλο με αυτό το όνομα σύντομα. Σε αυτή την περίπτωση, η εικασία για το πόσο σύντομα αυτό θα συμβεί είναι εξίσου σημαντική.

Επόμενο άρθρο »

Η Michelin ανανεώνει τα ελαστικά της Power και Anakee για το 2024

« Προηγούμενο άρθρο

Η Norton αναπτύσσει νέο μοντέλο μετά τις καθυστερήσεις της V4CR

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα