• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Zontes διαθέτει μία Cruiser για αρχάριους αναβάτες στην Ευρώπη
Νέα Αγοράς 03/01/2024 - 11:21

Η Zontes 125 C πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο της στις αρχές του 2024.

Πολλοί κατασκευαστές μοτοσυκλετών προσβλέπουν στο 2024 να είναι μια μεγάλη χρονιά. Η κινεζική μάρκα μοτοσικλετών Zontes είναι ξεκάθαρα μία από αυτές, καθώς στην EICMA του 2023, η εταιρεία παρουσίασε αρκετά νέα μοντέλα. Εκτός από τις φιλοδοξίες της να εισέλθει στην κατηγορία των υψηλών επιδόσεων και καλύτερης ποιότητας, η Zontes επεκτείνει επίσης τις εισαγωγικές της παροχές.

Η κατηγορία των Cruisers θεωρούνταν ανέκαθεν ιδανικές μοτοσυκλέτες φιλικές προς τους αρχάριους χάρη στο χαμηλό ύψος τους, τη φιλική τους απόδοση και τη συνολική ευκολία οδήγησης. Σε αυτήν την κατηγορία με μικρό κινητήρα όπως τον νέο 125 C της Zontes ανεβαίνει η ευκολία σε ένα εντελώς νέο επίπεδο, καθιστώντας την από πλευράς οδήγησης μεταξύ των πιο εύκολων μοτοσυκλετών. Από την εξωτερική όψη της μοτοσυκλέτας, η Zontes 125 C έχει μειώνει ελαφρώς αυτό που έχουμε συνδέσει με τη μάρκα. Έχουν φύγει οι επιθετικές γραμμές με τις έντονες γωνίες, υπέρ μιας πιο εμπνευσμένης ρετρό προσέγγισης, παρόμοια με αυτή που βρίσκουμε στη σειρά Rebel της Honda. Διαθέτει ένα μυώδες ρεζερβουάρ, έναν στρογγυλό προβολέα LED, προστατευτικές φυσούνες πιρουνιού και μια χαμηλή συνολική εικόνα.

Από την πλευρά των επιδόσεων, η Zontes 125 C ακολουθεί τη φόρμουλα για όλα τα φιλικά προς τους αρχάριους δίτροχα της κατηγορίας A1. Τροφοδοτείται από έναν μονοκύλινδρο κινητήρα 125cc, υδρόψυκτου με ψεκασμό καυσίμου και με απόδοση ισχύος που δεν υπερβαίνει τους 15 ίππους. Ο κινητήρας εδράζεται σε ένα συμπαγές ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο, το οποίο διαθέτει τυπικά τηλεσκοπικά μπροστινά πιρούνια με φυσούνες πιρουνιού για μια πιο ρετρό εμφάνιση. Η πίσω ανάρτηση αποτελείται από διπλά αμορτισέρ και ατσάλινο ψαλίδι.

Όσον αφορά τα άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά, η Zontes 125 C έχει ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών (παρόμοιες με αυτές των Honda Rebel 300 και 500). Τα ελαστικά έχουν διαστάσεις 120/80 μπροστά και 140/70 πίσω, προσθέτοντας στη μυώδη εμφάνιση της cruiser κατηγορίας. Η 125 C σταματάει με δισκόφρενα εμπρός και πίσω με τη βοήθεια ABS διπλού καναλιού.

Έχοντας μυώδη εμφάνιση, η 125 C φαίνεται πολύ μεγαλύτερη από ό,τι υποδηλώνει το μέγεθος του κινητήρα της. Έχει μεταξόνιο 1.485 mm και μήκος 2.100 mm. Το ύψος της σέλας κάνει εύκολη την χρήση της μοτοσυκλέτας από τον αναβάτη, καθώς βρίσκεται στα 700 mm και το μικρό βάρος των 153 κιλών χωρίς υγρά, κάνει ακόμη ευκολότερη την οδήγηση για τους αρχάριους. Υπολογίζοντας περίπου 12 λίτρα καυσίμου, το βάρος είναι περίπου 165 κιλά.

Η Zontes αναμένεται να κυκλοφορήσει τη νέα 125 C στην Ευρωπαϊκή αγορά στις αρχές του 2024, αν και μέχρι στιγμής, η επίσημη τιμολόγηση και η διαθεσιμότητα δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί. Πηγές αναφέρουν, ωστόσο, ότι η μοτοσυκλέτα αυτή θα έχει τιμή περίπου 3.500 έως 4.000 €.

Επόμενο άρθρο »

Νέες μειωμένες τιμές για τα DAYTONA MISTA 125 & MISTA 150

« Προηγούμενο άρθρο

Flat Track Weekend vol. IV απο την Zulap

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα