• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πρώτη μέρα στην Μαυριτανία του Africa Eco Race
Αγώνες 09/01/2024 - 11:06

Το καραβάνι AFRICA ECO RACE σηκώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 8 Ιανουαρίου για να ολοκληρώσει την Ειδική Διαδρομή 370 χιλιομέτρων προς τα σύνορα με το Μαρόκο. Ένας τυπικός Μαροκινός μπουφές περίμενε τους συμμετέχοντες πριν φύγουν για την Μαυριτανία. Αφού πέρασαν από το τελωνείο και ολοκλήρωσαν έναν σύνδεσμο διαδρομής 30 χιλιομέτρων, οι αγωνιζόμενοι σε αυτήν την 15η διοργάνωση ξεκίνησαν από τη Boulanouar για την Ειδική Διαδρομή των 205 χιλιομέτρων στην Chami. Ήταν ένα ιδανικό ξεκίνημα για τη δεύτερη εβδομάδα του ράλι, όπου οι αγωνιζόμενοι έπρεπε να ανακαλύψουν τις αμμώδεις διαδρομές.

Για άλλη μια φορά, οι τρεις κορυφαίοι αναβάτες μοτοσυκλετών ήταν μαζί στη μάχη, και αυτή τη φορά στράφηκε υπέρ του Pol TARRES. Οδηγώντας τη Yamaha 700 Ténéré, ο αναβάτης από την Ανδόρρα κέρδισε τον Ιταλό Jacopo CERUTTI με APRILIA 660 Tuareg με διαφορά 00:01:07 και τον συναθλητή του Alessandro BOTTURI με 00:01:52.

Με τη 2η νίκη του, ο TARRES ανέκτησε τη δεύτερη θέση συνολικά, το προβάδισμα εξακολουθεί να διατηρεί ο CERUTTI, ενώ ο BOTTURI ανέβηκε στην 3η. Όμως τα κενά κλείνουν και στην επόμενη μέρα, όλα θα μπορούσαν να αλλάξουν στο Chami loop.

Τα αποτελέσματα της 6ης Ειδικής Διαδρομής είναι στον παρακάτω πίνακα

Στην κατηγορία 450, ωστόσο, ο Guillaume BORNE, η αποκάλυψη των πρώτων ειδικών διαδρομών, είχε μία πτώση στο 8ο χιλιόμετρο της διαδρομής. Ο BORNE είχε προβλήματα με τον ώμο και τα πλευρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Nouakchott για περαιτέρω εξετάσεις. Επομένως, ο αναβάτης της N°125 HUSQVARNA προσφέρει το προβάδισμα στην κατάταξη των 450 στον Giovanni GRITTI με τη HONDA. Ο Ιταλός, που δεν είναι άλλος από τον γιο του Alessandro GRITTI, ενός πραγματικού θρύλου της μοτοσυκλέτας εκτός δρόμου στην Ιταλία, σημείωσε τον 7ο ταχύτερο χρόνο της ημέρας. Τα καλά νέα για αυτόν είναι ότι θα μπορούσε επίσης να αναπληρώσει τα λεπτά που έχασε όταν σταμάτησε για να βοηθήσει τον BORNE. Ο GRITTI έχει τώρα συνολικό προβάδισμα άνω των 45 λεπτών έναντι του Alexandre VAUDAN. Τερματίζοντας 6ος στη Chami, ο Ελβετός αναβάτης είναι πλέον επικεφαλής της κατηγορίας ROOKIE RIDERS BY ACERBIS, που δημιουργήθηκε για να ανταμείψει τους νεοφερμένους σε ένα μεγάλο ράλι.

Στην 6η Ειδική Διαδρομή, τα μεγάλα όπλα ήταν σε ισχύ, με δικύλινδρες μοτοσυκλέτες να βρίσκονται μόνο στην πρώτη 5άδα, με την YAMAHA του Ιταλού Alessandro RUOSO στην 4η θέση, μπροστά από την APRILIA του Francesco MONTANARI. Υπήρχαν πολλά Ιταλικά ονόματα, και για καλό λόγο, με οκτώ Ιταλούς στις πρώτες 10 θέσεις της τελευταίας Ειδικής Διαδρομής και έξι στο προσωρινό σύνολο. Ανάμεσά τους ο Marco Aurelio FONTANA, με χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα ορεινής ποδηλασίας στο Λονδίνο το 2012 και ως εκ τούτου ο πρώτος Ολυμπιονίκης που πήρε μέρος σε ράλι μοτοσυκλετών.

Επόμενο άρθρο »

Ο οικολογικός Αγώνας Africa Eco race:

« Προηγούμενο άρθρο

Πέμπτο σκέλος του Africa Eco Race

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα