• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
8ος Αγώνας - Ολλανδία (Assen)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μαγικός ο Razgatlioglu, ολοκληρώνει τριπλή νίκη στο Misano
Αγώνες 16/06/2024 - 18:35

Ο άσος της BMW έκανε τρεις νίκες στους τρεις Αγώνες με καταπληκτική οδήγηση στο Misano. Οι Nicolo Bulega και Alvaro Bautista συμπλήρωσαν τις θέσεις του βάθρου

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike MOTUL FIM είδε επίσημα τον 4ο Γύρο να ολοκληρώνεται με ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο δράση που σημείωσε ιστορία, καθώς και μεγάλες αλλαγές στο Πρωτάθλημα. Ήταν ένας άνθρωπος που ξεχώρισε, ο Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) ο οποίος στάθηκε στο ύψος του μέχρι το τέλος της Κυριακής.

Ο TOPRAK ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ: Ο Razgatlioglu παίρνει όλα τα εύσημα  

Ο 4ος Γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike MOTUL FIM είναι επίσημα στα βιβλία και θα μείνει σταθερά στη μνήμη ως το Σαββατοκύριακο ενός ανθρώπου. Ο Toprak Razgatlioglu, ο οποίος ήταν ανέγγιχτος όλο το Σαββατοκύριακο, ολοκλήρωσε ένα πρώτο προσωπικό του αποτέλεσμα με τριπλή νίκη μέσα σε δύο χρόνια, καθώς και την πρώτη τριπλή νίκη της BMW. Ο Τούρκος αναβάτης υποβιβάστηκε προσωρινά στην 5η θέση στην αρχή του 2ου Αγώνα, πριν έρθει η αναπόφευκτη επιστροφή. Οι Nicolo Bulega και Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) μπόρεσαν να διατηρήσουν αυτήν την πίεση τερματίζοντας τον Αγώνα στη 2η και στην 3η θέση αντίστοιχα, αλλά κανένας από τους δύο δεν μπόρεσε να πλησιάσει τον "El Turco" σε οποιοδήποτε σημείο του Σαββατοκύριακου στην Αδριατική Ακτή.

ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ 6: Lowes, Petrucci με θετικό Σαββατοκύριακο

Για άλλη μια φορά, ο Βρετανός Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) εξασφάλισε ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα, αυτή τη φορά εξασφαλίζοντας την 4η θέση στον 2ο Αγώνα. Ο Βρετανός αναβάτης έχει μιλήσει για τη συνέπεια και για την πρόοδο που έχουν σημειώσει οι Ιάπωνες γίγαντες και είπε ότι η πρόοδος φαίνεται να αποδίδει καρπούς με καλό τρόπο. Ο Andrea Locatelli (Pata Prometeon Yamaha) συνεχίζει τα καλά αποτελέσματα για τη Yamaha, εξασφαλίζοντας την 5η θέση. Ο Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) ολοκλήρωσε ένα αξιοσημείωτο Σαββατοκύριακο επιστροφής στον εντός έδρας Γύρο εξασφαλίζοντας την 6η θέση, ένα αποτέλεσμα που ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός του δεν θα μπορούσε να δει.

 

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ 10: Όλη η Ιαπωνία στην προσπάθεια για τις πρώτες θέσεις

Οι υπόλοιποι της πρώτης δεκάδας είχαν μεγάλες διαφοροποιήσεις στην βαθμολογία. Ο Axel Bassani (Kawasaki Racing Team WorldSBK) ολοκλήρωσε το θετικό του Σαββατοκύριακο με ένα ακόμη καλό αποτέλεσμα. Αυτή τη φορά, ένας τερματισμός  στην 7η θέση στον 2ο Αγώνα είδε τον Bassani να συνεχίζει να πιέζει με καλό ρυθμό και να βελτιώνεται. Ο Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) εξασφάλισε έναν τερματισμό στην 8η θέση, ενώ ο Iker Lecouna (Ομάδα HRC) έλαβε έναν τερματισμό στην 9η θέση μέχρι το τέλος της Κυριακής. Ο Jonathan Rea (Pata Prometeon Yamaha) είχε και πάλι ένα πολύ κακό ξεκίνημα στον 2ο Αγώνα. Ευτυχώς, ο Αγώνας τελείωσε καλύτερα από ό, τι ξεκίνησε, με τον ρυθμό του να είναι αρκετός για να εξασφαλίσει μια θέση στην πρώτη δεκάδα.

 

ΥΠΟΛΟΙΠΟ GRID: πολλές πτώσεις σε όλο το grid

Σε άλλα σημεία του grid, υπήρξε άφθονο δράμα κατά τη διάρκεια του 2ου Αγώνα στο Misano. Ο Sam Lowes (ELF Mac VDS Racing Team) ολοκλήρωσε ένα Σαββατοκύριακο που θα ήθελε να ξεχάσει με έναν τερματισμό στη 13η θέση. Ο αναβάτης της Ducati δυσκολεύτηκε στο Misano, αλλά θα ελπίζει να έχει καλύτερα αποτελέσματα όταν το Πρωτάθλημα κατευθυνθεί στο Donington Park. Ο Dominique Aegerter (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) είδε τη μοτοσυκλέτα του να αντιμετωπίζει ένα σημαντικό τεχνικό πρόβλημα (μαζί με πολύ καπνό) που οδήγησε τον Ελβετό αναβάτη να αποσυρθεί πρόωρα. Ο Michele Pirro (Aruba.it Racing - Ducati) είχε μία πτώση στον τελευταίο γύρο για να κλείσει ένα Σαββατοκύριακο για τον κύριο δοκιμαστή της Ducati. Ο Xavi Vierge (Team HRC), ο Michael van der Mark (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) και ο Adam Norrodin (Petronas MIE Racing Honda) απέτυχαν να τερματίσουν τον Αγώνα λόγω διαφόρων ατυχημάτων σε όλη τη διάρκειά του.

 

Οι 6 πρώτοι από τον 2ο Αγώνα στο Misano:

1. Toprak Razgatlioglu (ομάδα ROKiT BMW Motorrad WorldSBK)

2. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) +2.980s

3. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) +3.940s

4. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +9.951s

5. Andrea Locatelli (Pata Prometeon Yamaha) +11.974s

6. Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) +15.900s

 

Ταχύτερος γύρος: Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) 1'33.307s

 

Κατάταξη στο WorldSBK:

1. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) 179

2. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) 158

3. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati) 155

4. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) 124

5. Andrea Locatelli (Pata Prometeon Yamaha) 94

6. Andrea Iannone (Team GoEleven) 83

 

Τα πλήρη αποτελέσματα στον παρακάτω πίνακα:

Επόμενο άρθρο »

Μία νέα κατηγορία θα κάνει ντεμπούτο το 2026

« Προηγούμενο άρθρο

Η Herrera με διπλή νίκη στο Misano, η Sanchez στη 2η θέση

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα