• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Vespa Primavera Batik
Οι κομψές γραμμές της Vespa συναντούν τον Ινδονησιακό πολιτισμό
Νέα Αγοράς 05/07/2024 - 18:48

Η παρουσίαση της Vespa Primavera Batik είναι μία αφιέρωση στη χαρά που προκύπτει από τη συνάντηση δύο πολιτιστικών κληρονομιών.

Η Vespa Primavera Batik είναι ένα μοντέλο ειδικής έκδοσης που μας προκαλεί για ταξίδια, ώστε να εξερευνήσουμε και να ανακαλύψουμε μακρινούς κόσμους με το στυλ της Vespa

  

Μιλάνο, 5 Ιουλίου 2024

Η Vespa Primavera Batik γεννήθηκε από μια συνάντηση μακρινών πολιτισμών που ενώνονται με μια ποικιλόμορφη και σπάνια κομψότητα. Τα διαχρονικά σχήματα της Vespa Primavera συνδυάζονται με τα θέματα και τα μοτίβα του Μπατίκ, του παραδοσιακού Ινδονησιακού υφάσματος, που δημιουργείται μέσω αποκλειστικών, πολύτιμων διαδικασιών παραγωγής που αναγνωρίζονται ως Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας της UNESCO.

Τα πρώτα στοιχεία της τέχνης και της τεχνικής του Μπατίκ χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα.

Στο συγκεκριμένο ύφασμα, που είτε είναι εμπριμέ είτε διακοσμημένο στο χέρι, κατά τη δημιουργία του χρησιμοποιείται πάντα το κερί μέλισσας. Έχει τις ρίζες του στο νησί της Ιάβας και αρχικά χρησιμοποιήθηκε για να εξωραΐσει τα ρούχα των αριστοκρατικών τάξεων, πριν εξαπλωθεί στο Ινδονησιακό αρχιπέλαγος. Σήμερα, το Μπατίκ παραμένει βασικό στοιχείο της Ινδονησιακής κουλτούρας και φοριέται σε καθημερινή βάση, όχι μόνο για επίσημες εκδηλώσεις.

Με την πάροδο των αιώνων, το Μπατίκ ενσαρκώνει μια συμβολική φιλοσοφία, καθώς και ένα αληθινό μέσο έκφρασης, χάρη στα παραδοσιακά σχέδια που χρησιμοποιούνται, τα οποία έχουν διαφορετικό νόημα ανάλογα με το σχήμα ή τα στοιχεία που αντιπροσωπεύουν. Ως εκ τούτου, οι ποικιλίες των υφασμάτων Μπατικ ξεκινούν από το σχέδιο Parang Rusak, που συμβολίζει την ευγένεια, στο Sawat, σύμβολο δύναμης, το Semen, που παραπέμπει στα σύμβολα της κοσμικής ενέργειας και στο Udan Liris, που είναι ένα έμβλημα της γονιμότητας.

Το Μπατίκ έφτασε στην Ευρώπη τον 19ο αιώνα και έγινε γέφυρα ανάμεσα στον ανατολικό και τον δυτικό πολιτισμό. Τα εξωτικά κομψά του μοτίβα επηρέασαν βασικά στυλ όπως το Art Nouveau και σήμερα, τον κόσμο της υψηλής ραπτικής.

Η Vespa Primavera Batik αγκαλιάζει τις παγκόσμιες αξίες αυτής της φιλοσοφίας για να δημιουργήσει μια ειδική έκδοση που είναι μια ωδή στη ζωή και τη χαρά, στα ταξίδια και στην ανακάλυψη. Το βασικό της χρώμα, το Batik Green, παραπέμπει σε κύματα που υπάρχουν σε τροπικές παραλίες. Οι πιο έντονες γραμμές θυμίζουν κρυμμένους ναούς, ενώ η διακόσμηση Μπατίκ ενώνει τουλάχιστον επτά διαφορετικά μυστικιστικά μοτίβα, που προέρχονται από τα νησιά Ιάβα, Σουμάτρα και Μπαλί. Μεταξύ των θεμάτων στα οποία αναφέρονται τα επτά διαφορετικά μοτίβα Μπατίκ που διακοσμούν τη βέσπα είναι η ευημερία και η προέλευση της ζωής, η δύναμη και η μακροζωία, ο σεβασμός στην καταγωγή, η γοητεία και το χάρισμα, η ηγεσία και η σοφία. Αυτές οι αξίες συνδέονται φυσικά με τη Vespa, την ιστορία της και τη βαθιά και αυθεντική πολιτισμική της κληρονομιά.

Οι διακοσμήσεις Batik που κοσμούν τη Vespa Primavera εφαρμόζονται με τη χρήση της τεχνολογίας μεταφοράς χρωμάτων μέσω του νερού, ξεκινώντας με το “cravattino”, τη χαρακτηριστική ζωοφόρο λωρίδα στο μπροστινό μέρος, καθώς και τον στολιζμό στο άνοιγμα κατά μήκος του πατώματος και στις πλευρές της Vespa. Η σέλα, σε ανοιχτό καφέ χρώμα με ραφές σε πράσινους τόνους, προσθέτει μια φυσική αίσθηση, θυμίζοντας τα χρώματα των ηλιόλουστων παραλιών. Το ασορτί σχέδιο συνεχίζεται στην εσωτερική θήκη της ποδιάς, στην οποία μπορεί να προσαρμοστεί διαφορετικό σχέδιο με αυτοκόλλητα Batik (διατίθεται χωριστά) και η θήκη αυτή διευρύνει τις λειτουργίες της Vespa Primavera Batik, προσθέτοντας χώρο φόρτωσης και ολοκληρώνοντας την αισθητική μιας από τις πιο χαρούμενες εκδόσεις της Vespa στη μακρά ιστορία της.

 

« Προηγούμενο άρθρο

Ανακοινώθηκε η τιμή της νέας QJMOTOR SRT 550 S

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα