• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
15ος Αγώνας - GP Ινδονησίας (Mantalica)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bastianini και Ducati οι νικητές στο Misano
6ο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών για την Ducati
Αγώνες 24/09/2024 - 09:57

Σημειώνοντας τη νίκη με τον αριθμό 100 στο MotoGP, η Ducati παίρνει τον 5ο συνεχόμενο τίτλο κατασκευαστή, ενώ ο Bagnaia πέφτει.

Η Ducati με 5 μοτοσυκλέτες στην πρώτη πεντάδα του Αγώνα: ο Jorge Martín 2ος με την Desmosedici GP της Pramac Racing Team, ακολουθούμενος από τον Marc Márquez (Gresini Racing MotoGP), τον Marco Bezzecchi (VR46 Racing Team) και τον συναθλητή του Franco Morbidelli.

Το Grand Prix Emilia-Romagna είχε τα πιο ανάμεικτα συναισθήματα για την ομάδα της Ducati Lenovo: από τη μια πλευρά, υπάρχει η επιτυχία με τον Enea Bastianini, ο οποίος σημείωσε και συναρπαστική νίκη στον τελευταίο γύρο, ενώ από την άλλη η απόδοση του Francesco Bagnaia έφτασε νωρίς στο τέλος της. καθώς έπεσε από την 3η θέση με 7 γύρους να απομένουν.

Ο Bastianini είχε ένα καλό ξεκίνημα από την πρώτη σειρά του grid καθώς διατήρησε τον εαυτό του στην 3η θέση παρά το γεγονός ότι ήταν μαζί με τον Binder. Ο αναβάτης #23 της Ducati έδειξε εξαιρετικό ρυθμό ήδη από την αρχή του Αγώνα, καθώς προσπέρασε τον συναθλητή του στον 5ο γύρο με στόχο να μην χάσει την επαφή με τον Martín. Ο Enea έκανε εξαιρετική οδήγηση για να γεφυρώσει τη μικρή διαφορά από τον αντίπαλό του και, αφού έμεινε στην ουρά του για αρκετούς γύρους, η νικηφόρα κίνηση ήρθε στον τελευταίο γύρο στην 4η στροφή, με τον Bastianini στη συνέχεια να παίρνει τον δρόμο του για τη νίκη μπροστά από το εντός έδρας πλήθος.

Το ξεκίνημα του Bagnaia από την pole position ήταν καλό και μετά την πρώτη στροφή έδειχνε ότι έχει τον ρυθμό. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, παρά τον σταθερό ρυθμό του, έδειξε κάποια σημάδια στον Αγώνα ότι είχε λίγο μειωμένη πρόσφυση με το πίσω ελαστικό της μοτοσυκλέτας του και τελικά έχασε πρώτα μία θέση από τον Martín στον 4ο γύρο και μετά από τον συναθλητή του στον επόμενο. Αφού έχασε έδαφος από τους αντιπάλους του, ο Pecco προσπάθησε να πιέσει περισσότερο καθώς έκανε δύο φορές τον ταχύτερο γύρο του Αγώνα, αλλά μια πτώση με 7 γύρους να απομένουν του στέρησε ένα βάθρο που φαινόταν εφικτό.

Καθώς το 14ο Grand Prix της σεζόν έφτασε στο τέλος του, ο Bagnaia βρίσκεται στη 2η θέση στην κατάταξη του πρωταθλήματος με διαφορά 24 βαθμών από τον Martín και 3ος ο Bastianini, με 59 βαθμούς διαφορά. Η Ducati φτάνει τους 500 βαθμούς και σφραγίζει τον Τίτλο των Κατασκευαστών, ενώ η ομάδα της Ducati Lenovo εξακολουθεί να προηγείται στην κατάταξη των ομάδων με 599 βαθμούς.

Η ομάδα της Ducati Lenovo θα επιστρέψει στη δράση αυτή την Παρασκευή για το Grand Prix της Ινδονησίας στην πίστα της Mandalika.

Enea Bastianini (#23 Ducati Lenovo Team) – 1ος

«Αυτή η νίκη είναι ένα μεγάλο επίτευγμα, γιατί φτάσαμε σε ένα κρεσέντο αυτό το Σαββατοκύριακο. Χθες μας έλειπε κάτι για να παλέψουμε για τη νίκη, αλλά δουλέψαμε μέχρι αργά για να συνδυάσουμε όλα τα θετικά και να βρούμε μια λύση ενόψει του σημερινού Αγώνα, και λειτούργησε. Ο Jorge (Martín) ήταν εξαιρετικά γρήγορος σε όλη τη διάρκεια του Αγώνα και υπήρξε μια στιγμή που δεν ήμουν σίγουρος αν θα μπορούσα να είχα μείνει μαζί του, καθώς άρχισα να νιώθω λίγους κραδασμούς στο πίσω μέρος. Καθώς περνούσαν οι γύροι, ωστόσο, προσπάθησα να καταλάβω πώς να ελαχιστοποιήσω το πρόβλημα. Στους τελευταίους γύρους, προφανώς μου βγαίνει κάτι επιπλέον που δίνει τη δυνατότητα να πολεμήσω για τη νίκη. Στο τέλος, έκανα την κίνησή μου: όταν μπήκα από την εσωτερική, ο Jorge προσπάθησε να κλείσει την πόρτα και αυτό με ανάγκασε να πλαγιάσω λίγο, κάτι που οδήγησε στο μπροστινό κλείδωμα για λίγο. Προσπάθησα να βασιστώ στο πίσω μέρος όσο περισσότερο μπορούσα, ενώ φρόντιζα να πάρω τη στροφή και πέτυχε».

 

Francesco Bagnaia (#1 Ducati Lenovo Team) – Εγκατάλειψη  

«Σήμερα έγινε αυτό που ήταν να γίνει. Είχα ήδη κάποια προβλήματα με το μπροστινό που "κλείδωνε" από την αρχή του Αγώνα, οπότε ακόμα και όταν το πίσω ελαστικό άρχισε να αποδίδει με 15 γύρους και έκανα τον ταχύτερο γύρο του Αγώνα δύο συνεχόμενες φορές, προσπάθησα να είμαι το ίδιο προσεκτικός όσο το δυνατόν, ειδικά στο φρενάρισμα. Στη συνέχεια, έχασα το μπροστινό μέρος καθώς πάτησα τα φρένα, παρόλο που ήμουν ακόμα σε όρθια θέση. Ήταν μια περίεργη μέρα χωρίς αμφιβολία, αλλά θα είμαστε έτοιμοι την επόμενη φορά».

 

Luigi Dall'Igna (Γενικός Διευθυντής Ducati Corse)

«Ο Τίτλος των Κατασκευαστών είναι ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα, προφανώς πάνω από τη νίκη νούμερο 100 της Ducati στο MotoGP. Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτά τα ορόσημα. Ο Αγώνας ήταν, όπως συμβαίνει συχνά, πολύ έντονος και θεαματικός. Είμαι πολύ χαρούμενος με τη νίκη του Enea, καθώς έκανε εξαιρετική δουλειά με την ομάδα για να βρει αυτό το κάτι επιπλέον που τον έβαλε σε θέση να παλέψει για τη νίκη, ειδικά με έναν τόσο σκληρό αντίπαλο όπως ο Jorge, ο οποίος είναι πάντα απίστευτα γρήγορος. Κρίμα για τον Pecco, ο οποίος έκανε έναν υπέροχο Αγώνα και ήθελε πραγματικά να τα πάει καλά, αλλά αυτό είναι ο Αγώνας. Θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι συνέβη και πώς να βελτιωθούμε ενόψει του μακρινού ταξιδιού».

Επόμενο άρθρο »

Τεχνικό πρόβλημα, αλλά και Πρωτάθλημα για τον Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο στην Σλοβακία

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Bastianini νίκησε τον Martin στον τελευταίο γύρο, ενώ ο Bagnaia πέφτει

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα