• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
15ος Αγώνας - GP Ινδονησίας (Mantalica)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Το Grand Prix της Πορτογαλίας επιβεβαιώθηκε για το 2025 και το 2026
Αγώνες 25/09/2024 - 19:11

Το εντυπωσιακό Autodromo Internacional do Algarve θα υποδεχθεί το πιο συναρπαστικό άθλημα στον κόσμο για τις επόμενες δύο σεζόν 

Το MotoGP™️ ανακοινώνει με ενθουσιασμό μια διετής συμφωνία με το Autodromo Internacional do Algarve (ΑΙΑ), επιβεβαιώνοντας τον εμβληματικό χώρο στο ημερολόγιο για το 2025 και το 2026. Από το ντεμπούτο του, το AIA έχει φιλοξενήσει μερικά κλασικά και ορόσημα γεγονότα στα έξι Grand Prix που διοργανώθηκαν στο χώρο μέχρι στιγμής.

Το Portimão είναι το τέλειο σκηνικό για το MotoGP™️, συνδυάζοντας έναν φανταστικό χώρο αγώνων με έναν αγαπημένο προορισμό για τους θαυμαστές. Ο σημαντικός οικονομικός αντίκτυπος της διοργάνωσης προσφέρει επίσης ακόμη μεγαλύτερη απόδοση για τη χώρα, την περιοχή και την πίστα που διοργανώνεται, καθώς το MotoGP™️ φέρνει εκατοντάδες χιλιάδες θαυμαστές στην Πορτογαλία και το Αλγκάρβε εκτός της τουριστικής περιόδου αιχμής. Δύο ακόμη Grand Prix εγγυώνται περισσότερο θέαμα και περισσότερο θετικό αντίκτυπο καθώς το πιο συναρπαστικό άθλημα του κόσμου επιστρέφει το 2025 και το 2026.

 

Pedro Machado, Υπουργός Τουρισμού:

«Το Grand Prix του MotoGP είναι ένα από τα πιο ορατά αθλητικά γεγονότα στον κόσμο, αγγίζοντας περισσότερες από 200 περιοχές και με βάση θαυμαστών άνω των 500 εκατομμυρίων. Ως εκ τούτου, μιλάμε για ένα γεγονός που έχει μια μοναδική ικανότητα προβολής της Πορτογαλίας ως τουριστικού προορισμού και ως διοργανωτή μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Υποστηρίζοντας τη διοργάνωση αυτών των πρωτοβουλιών, ενισχύουμε τη φήμη και την ελκυστικότητα της χώρας μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό από την άποψη του τουρισμού. Έχει επίσης άμεσο οικονομικό αντίκτυπο στην περιφερειακή οικονομία, το οποίο είναι εξίσου σημαντικό, καθώς πρόκειται για ένα γεγονός που προσελκύει χιλιάδες κόσμο σε αρκετές ημέρες, συμπεριλαμβανομένων θεατών και προσωπικού από τις ομάδες που ανταγωνίζονται».

 

Jaime Costa, Διευθύνων Σύμβουλος του Autódromo Internacional do Algarve:

«Είναι μεγάλη πηγή υπερηφάνειας που μπορούμε να συνεχίσουμε να έχουμε έναν Γύρο MotoGP στο Autódromo Internacional do Algarve και να βλέπουμε την αναγνώριση της προσπάθειας και της δουλειάς μας, η οποία συνεχίζεται από το 2020. Το Πορτογαλικό Γκραν Πρι και η πίστα μας, με τα μοναδικά χαρακτηριστικά στο ημερολόγιο, αποτελούν ήδη σημείο αναφοράς για αναβάτες και ομάδες. Το γεγονός ότι έχουμε υπογράψει διετές συμβόλαιο μας επιτρέπει να δούμε το γεγονός με εντελώς διαφορετικό τρόπο, με συνεχή βελτίωση της εμπειρίας των θεατών, προκειμένου να φτάσουμε σε αριθμούς ρεκόρ επισκεπτών στην πίστα μας και κατά συνέπεια στη χώρα και την περιοχή, δίνοντας έμφαση στην οικονομική προστιθέμενη αξία του για την περιοχή. Για άλλη μια φορά γίνεται ένα μοναδικό γεγονός στην Πορτογαλία».

 

Carmelo Ezpeleta, Διευθύνων Σύμβουλος του MotoGP™️ κάτοχος δικαιωμάτων Dorna Sports:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανακοινώνουμε ότι θα αγωνιστούμε στην Πορτογαλία για τουλάχιστον άλλα δύο χρόνια. Από τότε που πήγαμε για πρώτη φορά στο Autódromo Internacional do Algarve, έχει γίνει το αγαπημένο για πολλούς οπαδούς και αναβάτες, και είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί. Όχι μόνο είναι ένα όμορφο μέρος για Αγώνες, αλλά η ίδια η διοργάνωση βελτιώνεται κάθε χρόνο και είμαστε πολύ περήφανοι που μπορούμε να κάνουμε ένα γεγονός τόσο θετικό για την οικονομία και τον αθλητικό σε κοινωνικό επίπεδο, με αντίκτυπο στην περιοχή. Ανυπομονούμε να δούμε ξανά τους Πορτογάλους οπαδούς μας το 2025 και το 2026».

Επόμενο άρθρο »

36 Έθνη προσκλήθηκαν στην Ισπανία για την Επιλογή Κυπέλλου Rookies

« Προηγούμενο άρθρο

Οι αναβάτες του MotoGP™ παρελαύνουν μπροστά στους θαυμαστές στην Mataram

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα