• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
17ος Αγώνας - GP Αυστραλίας (Philip island)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mε δεύτερη νίκη στο Εστορίλ ο Toprak
Ο τίτλος θα κριθεί στη Χερέθ
Αγώνες 13/10/2024 - 23:32

Αγώνας Tissot Superpole 

Ο Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) με τον Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) φτάσανε μαζί μέχρι τη γραμμή τερματισμού στον Αγώνα Tissot Superpole. Μετά από δέκα γύρους ξέφρενης δράσης ο Bulega κέρδισε τη νίκη με μόλις 0.003 δευτερόλεπτα στο πλησιέστερο τερματισμό στην ιστορία του WorldSBK.

Ο Razgatlioglu, ξεκινώντας από την pole position, επέλεξε το σκληρότερο ελαστικό SCX για τον Αγώνα Superpole. Ο Τούρκος αστέρας έπεσε στην 4η θέση στον πρώτο γύρο, αφού οι Danilo Petrucci, Andrea Locatelli και Jonathan Rea τον προσπέρασαν στη στροφή 9. Μέσα σε έναν γύρο ο Razgatlioglu ήταν πάλι μπροστά. Θα κρατούσε αυτό το προβάδισμα μέχρι τα τελευταία μέτρα, όταν ο Bulega πέρασε.

Ο Bulega έκανε την κίνησή του με τελειότητα. Εκμεταλλευόμενος το μαλακότερο πίσω ελαστικό του SCQ, οδήγησε σε έναν τέλειο Αγώνα για να κερδίσει την τέταρτη νίκη της πρώτης σεζόν του. Ο Bulega, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του Αγώνα στον πίσω τροχό του Toprak και από τον 3ο γύρο κυνηγούσε τον αντίπαλό του με τη διαφορά να μην ξεπερνά το μισό δευτερόλεπτο.

Αποτελέσματα Αγώνα WorldSBK Tissot Superpole

1. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati)

2. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) +0.003s

3. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) +4.253s

 

 

 

2ος Αγώνας

Ο Razgatlioglu πέρασε τη γραμμή τερματισμού στον 2ο Αγώνα με απίστευτο προβάδισμα 5 δευτερολέπτων μπροστά από τους συναθλητές της Ducati, Bulega και Bautista.

 

Ο 2ος Αγώνας της ημέρας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike MOTUL FIM ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής καθώς οι αναβάτες αντιμετώπισαν έναν Αγώνα 21 γύρων στην πίστα Estoril μήκους 4 χιλιομέτρων. Ο Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) ξεκίνησε καλά τον Αγώνα καθώς μπήκε μπροστά στην πρώτη στοφή περνόντας τον Andrea Locatelli (Pata Prometeon Yamaha) και τον νικητή του Superpole Race Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati).

Ο Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) είχε μια κακή εκκίνηση στο σβήσιμο των φώτων, έπεσε στην 5η θέση πίσω από τον αναβάτη της Yamaha Jonathan Rea (Pata Prometeon Yamaha).

 

MACKENZIE, LOWES ΕΚΤΟΣ: Οι αναβάτες πέφτουν νωρίς στον Αγώνα

Ατυχία για τους Βρετανούς αναβάτες Tarran Mackenzie (PETRONAS MIE Racing Honda) και Sam Lowes (ELF Marc VDS Racing Team) που χτύπησαν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια των εναρκτήριων σταδίων του Πορτογαλικού Αγώνα, με τους δύο αναβάτες να μένουν εκτός μάχης στους πρώτους 4 γύρους. Αλλά όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον επικεφαλής του Πρωταθλήματος, Razgatlioglu, ο οποίος επανήλθε στο βάθρο στον 4ο γύρο και απέδειξε για άλλη μια φορά την κυριαρχία του καθώς έδειξε εντυπωσιακές προσπεράσεις για να περάσει στη 2η και μετά στην 1η θέση μπροστά από τον Bautista στον 7ο γύρο.

DUCATI DUO: Ο Bautista και ο Bulega κυνηγούν το #54

Οι Bulega και Bautista αντάλλαξαν θέσεις καθώς ο Τούρκος αναβάτης #54 αύξησε το προβάδισμά του στα δύο τρίτα του Αγώνα, αλλά ήταν ο Bulega που τελικά πήρε τα ηνία στη 2η θέση καθώς κυνηγούσαν τον αναβάτη της BMW. Πιο πίσω στον αγωνιστικό χώρο, ο Garrett Gerloff (Bonovo Action BMW Παρά) αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον Αγώνα του αφού αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα και παρά την εντυπωσιακή φόρμα στο Σαββατοκύριακο του Estoril, ο 2ος Αγώνας τελείωσε με απογοήτευση για τους αναβάτες Iker Lecuona (Team HRC) που έπεσε μένοντας εκτός της διεκδίκησης από την 4η θέση, και ο Locatelli, ο οποίος επίσης τελείωσε τον Αγώνα του στο χαλίκι.

Ο PETRUCCI ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΑΝΑΒΑΤΩΝ: Το Νο 9 διεκδικεί διακρίσεις το 2024

Μπροστά, ένας ασταμάτητος Razgatlioglu διέσχισε τη γραμμή του τερματισμού με ένα εξαιρετικό προβάδισμα πέντε δευτερολέπτων, καθώς ο Bulega οδήγησε τον #1 Bautista για να ολοκληρώσει το βάθρο της Πορτογαλίας. Ο Jonathan Rea έχασε την 3η θέση στο βάθρο, ενώ μία συναρπαστική μάχη μεταξύ του Michael van der Mark (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) και του Xavi Vierge (Team HRC) είχε ως αποτέλεσμα οι αναβάτες να πάρουν την 5η και 6η θέση. Η Barni Spark Racing Team είχε λόγους να πανηγυρίσει καθώς ο Danilo Petrucci κέρδισε τον τίτλο των Ανεξάρτητων αναβατών, περνώντας τη γραμμή τερματισμού στην 7η θέση μπροστά από τον Ιταλό Andrea Iannone (Team GoEleven) που συμπλήρωσε τους 8 πρώτους.

1ος | Toprak Razgatlioglu | ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί είχα λίγη κακή τύχη στον Αγώνα Tissot Superpole σήμερα το πρωί. Έχασα αυτόν τον Αγώνα στη γραμμή τερματισμού, αλλά δουλέψαμε πολύ καλά αυτό το Σαββατοκύριακο και κερδίσαμε τον 2ο Αγώνα. Το χρειαζόμουν για το πρωτάθλημα. Τώρα θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα στη Χερέθ! Ξέρω ότι η Ducati είναι πολύ δυνατή εκεί, αλλά θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Γενικά, είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό το Σαββατοκύριακο».

 

2ος | Nicolo Bulega | Aruba.it Racing - Ducati

«Μου άρεσε πολύ ο Αγώνας Superpole. Ήταν ένας πολύ καλός Αγώνας και προσπέρασα τον Toprak στην τελευταία στροφή. Στον 2ο Αγώνα διασκέδασα με κάποιες προσπεράσεις. Κατά τη διάρκεια του Αγώνα ο Toprak ήταν πολύ γρήγορος και ήταν δύσκολο να τον κερδίσεις. Είμαι χαρούμενος με τη σημερινή μέρα γιατί η μάχη για το πρωτάθλημα θα γίνει στον τελευταίο Γύρο. Είμαστε ακόμα στη μάχη για τον τίτλο, αλλά ρεαλιστικά είναι δύσκολο να κερδίσουμε. Ο Toprak είχε μια καταπληκτική σεζόν και, για μένα, ήταν ήδη ένα όνειρο να παλεύω για το πρωτάθλημα στην πρώτη μου σεζόν. Είμαι πολύ χαρούμενος και έχουμε αποκτήσει μεγάλη εμπειρία για την επόμενη σεζόν».

 

3ος | Alvaro Bautista | Aruba.it Racing - Ducati

«Είχα μια καλή εκκίνηση στον 2ο Αγώνα, αλλά ο ρυθμός του Toprak ήταν πολύ γρήγορος. Δεν μπορούσα να τον ακολουθήσω. Είχα μια στιγμή στην έξοδο της στροφής 6 και ο Nicolo με πέρασε. Σκέφτηκα ότι ίσως είχε περισσότερο ρυθμό από εμένα, αλλά είχε τα ίδια προβλήματα που είχα κι εγώ. Δεν μπορέσαμε να κλείσουμε τη διαφορά από τον Toprak και περάσαμε ολόκληρο τον Αγώνα μαζί. Τον ακολούθησα και, ειλικρινά, υπό κανονικές συνθήκες θα προσπαθούσα να τον προσπεράσω, αλλά νομίζω ότι το καλύτερο πράγμα για την ομάδα ήταν να βοηθήσω τον Nicolo, καθώς έχει ακόμα ευκαιρίες να παλέψει για τον τίτλο. Είμαστε μια ομάδα και σε καλές και κακές στιγμές και τώρα όλοι πρέπει να πιέσουν για αυτόν τον τίτλο».

 

Ο νικητής του Πρωταθλήματος θα στεφθεί τώρα στον επόμενο τελευταίο Γύρο της εβδομάδας καθώς το Paddock κατευθύνεται προς τη Χερέθ, αλλά θα είναι ο Razgatlioglu ή ο Bulega ο πρωταθλητής στην Ισπανία;

 

 

Οι 6 πρώτοι του 2ου Αγώνα WorldSBK:

1. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team)

2. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) +3.866s

3. Álvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) +3.998s

4. Jonathan Rea (Pata Prometeon Yamaha) +12.005s

5. Michael van der Mark (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) +15.209s

6. Xavi Vierge (Team HRC) +15.792s

 

Ταχύτερος γύρος: Toprak Razgatlioglu, BMW – 1’36.802s

 

Βαθμολογία πρωταθλήματος:

1. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) 473 βαθμοί

2. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) 427

3. Álvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) 356

4. Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) 291

5. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) 285

6. Michael van der Mark (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) 215

 

 

Τα πλήρη αποτελέσματα στους παρακάτω πίνακες:

Επόμενο άρθρο »

Γνωρίζοντας την Sara Sanchez

« Προηγούμενο άρθρο

Η Sanchez καταφέρνει μια παρθενική νίκη στο WorldWCR

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα