• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
17ος Αγώνας - GP Αυστραλίας (Philip island)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Ducati κερδίζει τον 20ο Τίτλο Κατασκευαστών WorldSBK
3ος συνεχόμενος τίτλος με την Panigale V4 R
Αγώνες 19/10/2024 - 20:55

Τα αποτελέσματα του 1ου Αγώνα του Ισπανικού Γύρου που διεξάγεται στην Χερέθ έδωσαν μαθηματικά στη Ducati τον τίτλο του κατασκευαστή στο WorldSBK για τη σεζόν 2024. Για την εταιρεία μοτοσυκλετών που εδρεύει στη Μπολόνια, αυτός είναι ο 20ος Τίτλος Κατασκευαστών WorldSBK στην ιστορία της, ο 3ος συνεχόμενος που κερδίζεται με την Panigale V4 R.

Οι 20 Τίτλοι Κατασκευαστών αντιπροσωπεύουν έναν εξαιρετικό αριθμό και είναι η ναυαρχίδα ενός θρυλικού ταξιδιού, που βλέπει την Ducati να είναι ξεκάθαρα ο πιο επιτυχημένος κατασκευαστής στην ιστορία του WorldSBK. Στην πραγματικότητα, από την πρώτη σεζόν το 1988, περισσότερα από τα μισά Παγκόσμια Πρωταθλήματα Superbike (20 από 37) έχουν τελειώσει με τον τίτλο Κατασκευαστών στην τροπαιοθήκη του Borgo Panigale.

Η λίστα των μοντέλων της Ducati που μπορούν να θριαμβεύουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike καθιστά αμέσως σαφές πώς ο Ιταλός κατασκευαστής συνέβαλε με απαράμιλλο τρόπο στη συγγραφή της ιστορίας των αγώνων μοτοσυκλέτας.

Ο πρώτος από τους 20 Παγκόσμιους Τίτλους Κατασκευαστών χρονολογείται το 1991 με την Ducati 888, η οποία κέρδισε 3 συνεχόμενες σεζόν (1991-1992-1993), πριν περάσει τη σκυτάλη στην Ducati 916, η οποία μπόρεσε επίσης να καθιερωθεί ως η καλύτερη μοτοσυκλέτα στο grid για 3 σεζόν στη σειρά (1994-1995-1996).

Ο Τίτλος του 1998, που κέρδισε επίσης η 916, μια αυθεντική εικόνα των δύο τροχών, οδήγησε στη συνέχεια στη μεγαλύτερη περίοδο κυριαρχίας στην ιστορία του WorldSBK με την Ducati ικανή να συγκεντρώσει μια σειρά από 7 διαδοχικούς Τίτλους Κατασκευαστών μεταξύ 1998 και 2004, με τα μοντέλα 916, 996, 998 και 999. Άλλοι 4 Παγκόσμιοι Τίτλοι Κατασκευαστών έφτασαν στη συνέχεια το 2006, το 2008, το 2009 και το 2011 με τα μοντέλα 999, 1098 και 1198.

Για τρεις σεζόν, η Ducati Panigale V4 R ήταν το σημείο αναφοράς τεχνολογίας και απόδοσης στην κορυφαία κατηγορία του κορυφαίου επαγγελματικού πρωταθλήματος που προορίζεται για μοτοσυκλέτες παραγωγής. Από το 2019 έως σήμερα, η Panigale V4 R έχει κερδίσει περισσότερους από 90 Αγώνες και μέσα στο 2024 που σημαδεύτηκε από σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς, επιβεβαιώθηκε ωστόσο ότι είναι μια εξαιρετικά γρήγορη και ευέλικτη μοτοσυκλέτα, μπαίνοντας ξανά στην ιστορία με 5 διαφορετικούς αναβάτες ικανούς να κερδίσουν τουλάχιστον έναν Αγώνα μέσα στην ίδια σεζόν: από την πρώτη επιτυχία του Nicolò Bulega (Aruba.it Racing – Ducati, 5 νίκες συνολικά) στο ντεμπούτο του στην Αυστραλία, μέχρι τη νίκη του Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati, 4 νίκες συνολικά) στον 2ο Αγώνα του εντός έδρας Γύρου στη Βαρκελώνη, πριν από την απρόσμενη και θεαματική επιτυχία του Nicholas Spinelli (Barni Racing Team) στην Ολλανδία.

Στη συνέχεια η συγκλονιστική επιτυχία του Danilo Petrucci (Barni Racing Team) στην Κρεμόνα και η νίκη από τον Andrea Iannone (Team Go Eleven) στον 1ο Αγώνα στον τελευταίο Γύρο της Αραγονίας.

 

Luigi Dall'Igna (Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse)

«Η κατάκτηση του εικοστού μας Παγκόσμιου Τίτλου Κατασκευαστών Superbike είναι σίγουρα κάτι εξαιρετικό. Έρχεται σε μια δύσκολη χρονιά, όπου οι κανονισμοί και το όλο και πιο υψηλό επίπεδο του Πρωταθλήματος μας έχουν βάλει σε δοκιμασία. Ωστόσο, καταφέραμε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πετυχαίνοντας ένα ακόμη ιστορικό και σημαντικό ορόσημο. Φέτος, η Panigale V4 R ανέβασε στο πρώτο σκαλί του βάθρου 5 διαφορετικούς αναβάτες, τους ίδιους που με τα αποτελέσματά τους συνέβαλαν στο άθροισμα των βαθμών που μας επέτρεψαν να φτάσουμε ξανά στην κορυφή του κόσμου. Ευχαριστώ τους Nicolò Bulega, Alvaro Bautista και Aruba.it Racing – Ducati, τον Danilo Petrucci, τον Nicholas Spinelli και την Barni Racing Team, τον Andrea Iannone και την Go Eleven Team και γενικότερα όλους τους αναβάτες της Ducati και τις ομάδες. Τέλος, όπως πάντα, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους της Ducati Corse που αγκάλιασαν και ξεπέρασαν τις προκλήσεις αυτής της σεζόν με πάθος και ενθουσιασμό»!

 

Οι Ducati Panigale V4 R και Ducati Panigale V2 συμμετέχουν στα πρωταθλήματα WorldSBK και WorldSSP από το 2019 και το 2022 αντίστοιχα και με την πάροδο των ετών βελτιώνονται συνεχώς χάρη στη δουλειά που επιτελείται σε συνεργασία με τους τεχνικούς της Ducati και της Ducati Corse. Το αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε είναι καρπός μιας συγκεκριμένης εταιρικής φιλοσοφίας που προωθεί τη συνεχή ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνολογιών για να συμβάλει στην επίτευξη του καλύτερου αθλητικού αποτελέσματος και ταυτόχρονα θέτει στόχο να εργαστεί έτσι ώστε όλα τα μοντέλα παραγωγής να προσφέρουν τις καλύτερες εμπειρίες οδήγησης στους ενθουσιώδεις.

 

Επόμενο άρθρο »

O Toprak Razgatlioglu Πρωταθλητής με την BMW

« Προηγούμενο άρθρο

Η Herrera νικά στον 1ο Αγώνα WorldWCR και είναι πιο κοντά στον τίτλο.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΟΠΩΣ ΠΕΡΥΣΙ MARTIN VS BAGNAIA;
  • ΝΑΙ, ΟΙ E.BASTIANINI & M.MARQUEZ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΟΧΙ, ΟΙ E.BASTIANINI & M.MARQUEZ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ