• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
17ος Αγώνας - GP Αυστραλίας (Philip island)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Phillip Island: MotoGP Αγώνας
Νίκη για Marc Marquez μετά από μάχη με τον Martin
Νέα 20/10/2024 - 08:28

Για άλλη μια φορά ο Αγώνας MotoGP στο Phillip Island της Μελβούρνης μας έδωσε αγωνία για τη νίκη μέχρι τέλους, με τον Marc Marquez να κάνει την υπέρβαση και να επικρατεί του Jorge Martin στους τελευταίους γύρους.

Πρώτος μετά την εκκίνηση έστριψε ο Jorge Martin, με τον Marc Marquez να κάνει μια κακή εκκίνηση, καθώς το πίσω ελαστικό του πάτησε ένα κάλυμμα της ζελατίνας του κράνους του, που είχε μόλις αφαιρέσει ο ίδιος! Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο περιστατικό, με τη ζελατίνα να σφυνώνει στο πίσω λάστιχο της μοτοσυκλέτας του.

Τον Martin ακολουθούσαν οι Marco Bezzecchi, Francesco Bagnaia, Franco Morbidelli και Brad Binder.

O Bezzecchi βέβαια είχε να εκτίσει ποινή μεγάλου γύρου, η οποία τον έφερε από τη 2η στην 7η θέση στον 4ο γύρο. Ο αγώνας του θα τελείωνε άδοξα στον επόμενο γύρο, στην ίδια στροφή, όπου ο Bezzecchi έχασε το μπροστινό και είχε πτώση.

Μπροστά ο Martin προσπαθούσε να ανοίξει διαφορά, ενώ ο Marquez ανέκαμπτε και είχε φτάσει πλέον στην 3η θέση, περνώντας τον Morbidelli στον 6ο γύρο.

Σύντομα άρχισε να πλησιάζει τον Bagnaia και οι δυό τους έφτασαν στην ουρά του Martin μπαίνοντας στον 12ο γύρο. Εκεί ο Bagnaia προσπάθησε να περάσει στην 3η στροφή, ο Martin απάντησε στην 4η και τελικά ο επωφελημένος ήταν ο Marc Marquez, που έτσι ανέβηκε στη δεύτερη θέση.

Από εκεί και πέρα έγινε εμφανές ότι ο ρυθμός του Bagnaia δεν ήταν αρκετά δυνατός για να ακολουθήσει τους δύο πρωτοπόρους, οι οποίοι άνοιξαν διαφορά, με τον Marquez κολλημένο στην ουρά του Martin.

Τέσσερις γύρους πριν το τέλος, ο Marquez κατάφερε να περάσει τον Martin στην έξοδο της τέταρτης στροφής και στην αλλαγή κατεύθυνσης για την 5η, με τον Martin να απαντάει αμέσως στην πρώτη στροφή του επόμενου γύρου, εκμεταλλευόμενος την καλύτερη τελική της Ducati GP24 έναντι της GP23 που οδηγεί ο Marqurs.

O Marquez όμως δεν είχε παραιτηθεί. Όρμησε στην εσωτερική της τέταρτης στροφής, με ένα δυνατό προσπέρασμα και πάλι έτσι πήρε την πρώτη θέση.

Από εκεί και πέρα ο Martin δεν μπόρεσε να απειλήσει και πάλι, ο Marquez μπήκε στον τελευταίο γύρο έχοντας διαφορά 4 δεκάτων και έφτασε έτσι στην 3η νίκη του σε Grand Prix φέτος, ενώ ο Martin σοφά αρκέστηκε στη 2η θέση, η οποία αύξησε το προβάδισμά του στη βαθμολογία στους 20 βαθμούς από τον Francesco Bagnaia, που συμπλήρωσε το βάθρο, 9 δευτερόλεπτα πίσω από τον Martin.

Τέταρτος τερμάτισε ο Fabio Di Giannantonio, με τους Enea Bastianini και Franco Morbidelli να ακολουθούν, Δίνοντας στην Ducati τις έξι πρώτες θέσεις της κατ΄ταξης. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Brad Binder (ΚΤΜ), Maverick Viñales (Aprilia), Fabio Quartararo (Yamaha) και Raul Fernandez (Aprilia).

« Προηγούμενο άρθρο

Phillip Island: Moto2 Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΟΠΩΣ ΠΕΡΥΣΙ MARTIN VS BAGNAIA;
  • ΝΑΙ, ΟΙ E.BASTIANINI & M.MARQUEZ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΟΧΙ, ΟΙ E.BASTIANINI & M.MARQUEZ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ