• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Moto2 του Luthi
Τι βελτιώσεις έγιναν από την αρχή της σεζόν.
Νέα 12/07/2010 - 16:38

Η ομάδα της Interwetten Moriwaki Moto2 αποτελεί μία από τις πιο ισχυρές παρουσίες στην νεοσύστατη κατηγορία της Moto2. Ο νεαρός Tom Luthi έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με τις δυναμικές του επιδόσεις και την άνοδό του στο βάθρο ακόμη και με σπασμένη κλείδα. Αναμφισβήτητα η ομάδα έχει κάνει αξιοσημείωτες βελτιώσεις στην μοτοσυκλέτα της και έχει καταφέρει να εξελίξει σε σημαντικό βαθμό την Moriwaki

 

Στην στενή επικοινωνία που έχουμε διατηρήσει με την ομάδα πληροφορηθήκαμε ότι στο σύνολο η πρόοδος όσον αφορά την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας πραγματοποιήθηκε σε τέσσερις τομείς, τον κινητήρα, το πλαίσιο, την αεροδυναμική και την μείωση βάρους. 

 

Πιο συγκεκριμένα η ομάδα έχει εξελίξει τρία διαφορετικά “κουστούμια” όσον αφορά την αεροδυναμική της μοτοσυκλέτας για να καταφέρει να φορτίσει κατάλληλα τις αναρτήσεις και τα ελαστικά. Τα carbon κουστούμια είναι κατασκευασμένα από την Becker Carbon. 

 

Από την αρχή της σεζόν μέχρι και τον 7ο αγώνα χρησιμοποιήθηκαν δύο διαφορετικά πλαίσια και τρία ψαλίδια. Κατά αυτό τον τρόπο το επιτελείο πέτυχε καλύτερα αποτελέσματα από τις επιδόσεις του συνόλου βρίσκοντας καλύτερη αναλογία στην ακαμψία και την αίσθηση του πλαισίου. Επιπλέον, κάποια τμήματα της μοτοσυκλέτας κατασκευάστηκαν από carbon για να μειωθεί το συνολικό βάρος της μοτοσυκλέτας. 

 

Όσον αφορά τις επιδόσεις του κινητήρα η ομάδα συνεργάζεται στενά με την Akrapovic στο πλαίσιο σχεδίασης νέων λύσεων για να κερδίσει είτε σε ροπή είτε σε ισχύ από τον κινητήρα της Honda ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της πίστας. Σύμφωνα με την αναφορά της ομάδας η Akrapovic τους παρέχει τέσσερις διαφορετικές προτάσεις. Πρόσφατα μάλιστα στο Assen είδαμε πόσο μεγάλο ήταν το μήκος της εξάτμισης σε σύγκριση με αυτή που χρησιμοποιούσε η ομάδα στην Jerez.

Επόμενο άρθρο »

Ο Rossi έκανε τους πρώτους γύρους στο Brno

« Προηγούμενο άρθρο

Δοκιμάζει στο Brno o Rossi σήμερα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα