• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
USA GP: O Stoner δίνει το ρυθμό
Σημείωσε νέο ρεκόρ τελικής ταχύτητας
Νέα 24/07/2010 - 02:24

 

Σε ιδανικές καιρικές συνθήκες έγιναν οι Ελεύθερες Δοκιμές 1, με θερμοκρασία αέρα στους 24ο Κελσίου και θερμοκρασία ασφάλτου στους 41.

O Casey Stoner και η Ducati του έδειξαν ο δυνατότερος συνδυασμός, αφού σημείωσαν τον καλύτερο χρόνο με 1’21.699, λίγο πάνω από ρεκόρ πίστας που έχει ο Αυστραλός από το 2008 με 1’21.488, αλλά συγχρόνως παίρνοντας από τον Valentino Rossi το ρεκόρ τελικής ταχύτητας, με 265.5χλμ/ώρα, από 265.030 που είχε ο Ιταλός από πέρυσι.

Ο μόνος ακόμη οδηγός που «γύρισε» κάτω από το 1’22 είναι ο Jorge Lorenzo με τα νέα χρώματα στην Yamaha του, που ήταν 0.233 του δευτερολέπτου αργότερος από την κόκκινη μοτοσυκλέτα.

 

H Honda του Andrea Dovizioso είναι στην 3η θέση, με σταθερά καλή απόδοση σε όλη τη διάρκεια των πρώτων αυτών δοκιμών.

Ο Dani Pedrosa ακολούθησε με σχετικά μεγάλη διαφορά 0.334 από τον ομόσταυλό του, αλλά πρέπει να θεωρεί θετικό το ξεκίνημα αυτό, αφού ως γνωστόν αργεί να βρει το σωστό ρυθμό. Για παράδειγμα πέρυσι ήταν πάλι 4ος στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές, με χρόνο ένα δέκατο πάνω από τον φετινό!

 

Στην 5η θέση δεν είναι η Yamaha του Rossi, αλλά αυτή του Ben Spies, που με μεγάλο κίνητρο το γεγονός ότι πρόκειται για το Grand Prix της πατρίδας του και με δεδομένο ότι ξέρει καλά την πίστα, βάζει από νωρίς υποψηφιότητα για μια θέση στο βάθρο.

Μόλις 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω του και με τη 2η τελική της ημέρας με 263.4 χλμ/ώρα, ο Valentino Rossi που δεν φάνηκε να ενοχλείται σημαντικά από τον τραυματισμό του.

Πίσω από τον Ιταλό πολυπρωταθλητή, ο Nicky Hayden μπορεί να φαίνεται μακριά, (1.203 από την κορυφή), όμως όπως μας έχει πει χαρακτηριστικά ο Team Manager Vito Guareschi: «είναι λίγο ντίζελ, μέχρι να πάρει μπροστά στις πρώτες δοκιμές», οπότε περιμένουμε και αυτόν τον Αμερικανό να δώσει μάχη μπροστά στους συμπατριώτες του. Άλλωστε έχει κερδίσει εκεί το 2006.

Ο 3ος Αμερικανός της παρέας ακολουθεί στην 8η θέση και βέβαια είναι ο Colin Edwards, αφού ο 4ος εξτρά για τον αγώνα αυτό είναι ο αδελφός του Hayden, o Roger Lee, που είναι τελευταίος με χρόνο 1’25.432, και διαφορά 3.7 δευτερόλεπτα από τον Stoner. Κακό αποτέλεσμα για τον 27χρονο αμερικανό, αφού το 2007 που συμμετείχε και πάλι στον αγώνα της ίδιας πίστας είχε σημειώσει στις πρώτες δοκιμές 1’24.584 και ήταν μόλις 1.1 δευτερόλεπτο πίσω από τον Stoner που και τότε είχε τον 1ο χρόνο!

 

Τη δεκάδα σήμερα έκλεισαν οι Melandri και Espargaro, με τον νεαρό Ισπανό να εντυπωσιάζει και πάλι σε μια πίστα που την είχε δει μέχρι τώρα μόνο στο Playstation, όπως άλλωστε και οι Simoncelli (12ος), Barbera (13ος), Bautista (16ος).

Επόμενο άρθρο »

USA GP: Φωτογραφικό αφιέρωμα 1

« Προηγούμενο άρθρο

Tι θα κάνει ο Rossi στη Laguna;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα