• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
USA GP: Παραλειπόμενα και περίεργα του Αγώνα
Τι λένε οι πρωταγωνιστές, τι δεν έδειξαν οι κάμερες
Νέα 26/07/2010 - 14:43

 

Valentino Rossi: «Όταν είδα τον Pedrosa στην άμμο και ότι είχα απλά να πιάσω τον Dovizioso! απλά πίεσα όσο πιο δυνατά μπορούσα για μερικούς γύρους και αυτό με έφερε κοντά του και μετά δεν μπορούσα να τα παρατήσω. Με κάποιο τρόπο το έπιασα και ήταν ωραίο συναίσθημα το να τον περνάω και να παίρνω την 3η θέση. Είναι σπουδαίο αποτέλεσμα μετά τον τραυματισμό μου, το να είμαι πάλι πάνω στο βάθρο, μπροστά σε πολλούς οπαδούς».

 

Andrea Dovizioso: «Όταν με πέρασε (ο Rossi), έκανα τα πάντα για να τον ξαναπεράσω, αλλά δεν ήμουν όσο γρήγορος χρειαζόταν – ειδικά στα δύο τελευταία μέρη της T3 και T4. Δεν είχα την απόδοση στα φρένα για να κάνω την κίνηση και να τον περάσω».

 

Μarco Simoncelli: «Προβληματίστηκα με το φρενάρισμα σήμερα και δεν μπορούσα να βρω το ρυθμό μου στο ξεκίνημα. Κατάφερα όμως να ξεπεράσω τα προβλήματά μου και να αυξήσω το ρυθμό μου, αλλά μόλις πίεσα ελάχιστα παραπάνω στο φρενάρισμα, κτύπησα ένα σαμαράκι και το μπροστινό έφυγε». (Για την πτώση του).

 

Dani Pedrosa: «Τη στιγμή της πτώσης πίεζα για να κρατήσω τη διαφορά από τον Lorenzo και ο ρυθμός μου ήταν καλός. Ατυχώς κτύπησα ένα σαμαράκι στην είσοδο της στροφής και δεν μπορούσα να κάνω τίποτε – ήμουν ήδη κάτω! Προφανώς είναι πάρα πολύ απογοητευτικό, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί όταν τα δίνεις όλα για να νικήσεις. Πρέπει να πιέσεις όσο μπορείς και να πάρεις κάποια ρίσκα». (Δικαιολογίες;)

 

Jorge Lorenzo: «Οδήγησα καλά σήμερα, ακριβώς στο όριο και έπρεπε να πιέσω πολύ δυνατά για να μείνω σε επαφή με τον Dani. Είναι πάντα τόσο δυνατός την ημέρα του Αγώνα, αλλά ήξερα ότι να συνέχιζα την πίεση, υπήρχε η περίπτωση να κάνει κάποιο λάθος και να μπορέσω να τον πιάσω. Λυπήθηκα που έπεσε, αλλά από κει και πέρα ήταν πολύ εύκολο για μένα». (Λυπήθηκε πραγματικά;).

 

Marco Melandri: «Ήταν ένας πραγματικά σκληρός αγώνας για μένα. Νομίσαμε ότι βρήκαμε κάτι καλό στο πρωινό ζέσταμα, αλλά κάναμε κάποιες αλλαγές και δεν είχαν το αποτέλεσμα που περιμέναμε. Πρέπει επίσης να μάθουμε πολλά για το νέο πακέτο ηλεκτρονικών που έχουμε. Η μοτοσυκλέτα άλλαξε πολύ στη διάρκεια του αγώνα». (Αλλά μόλις το βρουν το νέο πακέτο θα δουλέψει υπέρ τους).

 

Roger Lee Hayden: «Τα δύο σημεία που με δυσκόλεψαν περισσότερο ήταν τα carbon φρένα και τα λάστιχα της Bridgestone, που ήθελαν προσοχή μέχρι να φτάσουν σε σωστή θερμοκρασία λειτουργίας». (Καλό αποτέλεσμα και ανέλπιστο).

 

Ben Spies: «Πήγαινα να του επιτεθώ (του Rossi) στον επόμενο γύρο, όταν είχα πρόβλημα στην είσοδο της τελευταίας στροφής. Άνοιξα τη γραμμή μου και έχασα και παρά το ότι δεν πήρα το βάθρο που ήθελα μπροστά στους συμπατριώτες μου, είμαι χαρούμενος γιατί είχα την ταχύτητα που θα μπορούσε να με φέρει στο βάθρο». (Δεν αρκεί η ταχύτητα για να περάσεις τον Valentino).

 

Colin Edwards: «Είμαι κοντύτερα στο σημείο που ξέρω ότι θα μπορούσα να είμαι και οι αναβαθμίσεις από την Yamaha ήταν μια βοήθεια και έτσι μπορώ να κοιτάζω μπροστά σίγουρος για ένα δυνατό δεύτερο μισό της σεζόν». (H θέση όμως στο MotoGP είναι επίφοβη).

 

Nicky Hayden: «Στους 5 τελευταίους γύρους ήμουν πάνω από το κεφάλι μου, σημειώνοντας τους ταχύτερούς μου γύρους του τριημέρου, γιατί σκεφτόμουν ότι υπήρχε μια πιθανότητα να μπω στο παιχνίδι του βάθρου, αν αυτοί που ήταν μπροστά μου έκαναν κάποιο λάθος. Έσκαψα όσο βαθιά μπορούσα, αλλά δεν ήταν αρκετό σήμερα». (Σκάβει – σκάβει το παιδί, αλλά τα καταφέρνει και είναι και του χρόνου εργοστασιακός οδηγός, όπως όλα δείχνουν).

 

Loris Capirossi: «Στον τελευταίο γύρο προσπάθησα να κλείσω την πόρτα για να προστατέψω τη θέση μου, αλλά φάινεται ότι με πέρασε ακριβώς στην γραμμή. Νόμιζα ότι κέρδισα, αλλά το βίντεο δείχνει ότι με πέρασε». (Για το πέρασμα του Kallio στην 9η θέση).

 

Alvaro Bautista: «Πέρασα τον Espargaro στην πρώτη στροφή και πήρα τη νορμάλ γραμμή για τη δεύτερη στροφή και αυτός ήταν στη μέση της επόμενης στροφής, με κτύπησε στο σώμα και έπεσα». (Για την πτώση του στην επαφή με τον οδηγό της Pramac Ducati).

Επόμενο άρθρο »

Οι αμοιβές των οδηγών

« Προηγούμενο άρθρο

Stoner: Είχα προβλήματα με το μπροστινό σύστημα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα