• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Εγχειρίστηκε τελικά σήμερα, με επιτυχία ο Rossi
O Valentino άλλαξε το ιατρικό του πρόγραμμα, προφανώς για να μην τον ενοχλήσουν
Νέα 14/11/2010 - 02:36

Ο Valentino Rossi χειρουργήθηκε σήμερα το πρωί από τις 11:30 – 13:30 στο νοσοκομείο Cervesi di Cattolica (δίπλα στην πίστα του Misano και κοντά στο σπίτι του Vale) από τον Δρ. Alessandro Castagna του Ινστιτούτου Humanitas του Milano και τον Δρ. Giuseppe Porcellini από την Μονάδα Χειρουργικής του ώμου και του αγκώνα USL του Ρίμινι. 

 

Προφανώς η ομάδα των γιατρών και ο ίδιος ο οδηγός πήραν αυτήν την απόφαση, τη στιγμή που όλοι περίμεναν αύριο να γίνει η εξέταση και η επέμβαση στο Μιλάνο, μάλλον για να αποφύγουν τη δημοσιότητα και των οπαδούς του 9 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή, που από την αγάπη τους θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα σε ένα νοσοκομείο!

 

Από τις 15 Απριλίου, όταν τραυματίστηκε ο Vale στο Motocross, η ιατρική ομάδα έλεγε ότι για πλήρη αποκατάσταση χρειαζόταν εγχείρηση. Όμως οι αγωνιστικές υποχρεώσεις δεν το επέτρεπαν, καθώς μια τέτοια επέμβαση θέλει 90 μέρες αποκατάστασης. Βέβαια ο Valentino έτρεξε - και κέρδισε - παρά την διπλή ζημία, των χόνδρων και των τενόντων.

«Η επέμβαση έγινε με απόλυτη επιτυχία και χωρίς οι επιπλοκές, για την αποκατάσταση προβλέπονται 90 ημέρες», δήλωσαν οι δύο γιατροί, που είχαν και την βοήθεια των Δρ. Fabrizio Campi και Δρ. Paolo Paladini, που ανήκουν στην ιατρική ομάδα του Δρ Porcellini.

Οι δύο τένοντες, καθώς και οι χόνδροι διορθώθηκαν με αρθροσκόπηση, χωρίς χειρουργικό κόψιμο, αλλά με τρία μικρά ανοίγματα από τα οποία μπήκαν στο εσωτερικό του ώμου. Η χειρουργική επέμβαση έγινε με μικτή τεχνική αναισθησίας: ολική για το σημείο επέμβασης και μερική για το υπόλοιπο σώμα. Έτσι ο Vale καταλάβαινε το τι γινόταν.

Τώρα είναι ήσυχος για τις επόμενες λίγες ώρες, που θα μείνει στο νοσοκομείο, πριν από την έναρξη της αποκατάστασης, μετά από τις προσεχείς ημέρες, όταν θα γνωρίζει κάτι άμεσα για την μετεγχειρητική κατάστασή του.

 

Επόμενο άρθρο »

Η ΤΕΑΜ 65 διοργανώνει την Κυριακή 21 Νοεμβριου TRACK DAY στην πίστα των Μεγάρων

« Προηγούμενο άρθρο

ATHENS SUPERCROSS 2010 στις 20-21 Νοεμβρίου

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα