• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O C. Cecchinelli Διευθυντής Τεχνολογίας στο MotoGP
Yπεύθυνος για τις τεχνολογικές εξελίξεις σε όλες τις κατηγορίες
Νέα 15/02/2011 - 12:10

Ο Corrado Cecchinelli διορίστηκε Διευθυντής Τεχνολογίας σε όλες τις κατηγορίες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, δηλαδή 125 κ. εκ., Μοtο2 και MotoGP.

Ο πολύπειρος Ιταλός θα επιβλέπει κάθε τεχνολογική λύση που θα προωθείται από τις ομάδες και θα είναι υπεύθυνος για την υιοθέτηση νέων κανονισμών και την εφαρμογή αυτών.

Έτσι, -μεταξύ άλλων- τα πρώτα καθήκοντά του θα αφορούν στην κατηγορία Moto3 και στους κινητήρες των 1.000 κ. εκ. που θα δούμε στους αγώνες την επόμενη χρονιά.

Εκτός αυτού, ο C. Cecchinelli θα είναι ο «ενδιάμεσος σύνδεσμος» και θα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο μεταξύ των Οργανωτών, των Προμηθευτών και των Κατασκευαστών που λαμβάνουν μέρος και ορίζουν την τύχη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, δηλαδή των FIM, MSMA, IRTA και Dorna.

 

Ο Cecchinelli, ο οποίος είναι Μηχανολόγος Μηχανικός, δήλωσε σχετικά:

«Οι άνθρωποι της Dorna θεωρούν ότι είναι σημαντικό να υπάρχει κάποιος με τεχνικές δεξιότητες σε αυτή τη θέση και έκριναν ότι έχω τα προσόντα να αναλάβω τα καθήκοντα, χάρη στην εμπειρία μου αλλά και την πολύχρονη αμοιβαία εκτίμηση που υπάρχει μεταξύ μας». 

 

Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν ο Cecchinelli έχει δουλέψει στην Piaggio για δύο χρόνια και στη συνέχεια προσελήφθη στην Ducati όπου επί μια πενταετία (1997-2002) εργάστηκε για την εξέλιξη της superbike μοτοσυκλέτας. Το διάστημα 2003-2005 διατέλεσε Τεχνικός Διευθυντής της εργοστασιακής ομάδας MotoGP ενώ το 2006 ανέλαβε Αντιπρόεδρος της Ducati Corse. Τη θέση αυτή κατείχε μέχρι το τέλος του 2010, οπότε και του προτάθηκε να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.

Επόμενο άρθρο »

Video: 50 Χρόνια Yamaha στα GP

« Προηγούμενο άρθρο

WSBK: Τα νέα χρώματα της Pedercini

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα