• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: «Κάποια μέρα θα το πάρω το Πρωτάθλημα»
Στα 20 του και έχοντας ήδη στεφθεί δυο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 250cc, ο Jorge Lorenzo ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του.
Νέα 07/03/2008 - 00:00
Στα 20 του και έχοντας ήδη στεφθεί δυο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 250cc, ο Jorge Lorenzo ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του.

Ελάχιστες ώρες απομένουν μέχρι ο νεαρός αναβάτης από Μαγιόρκα να κάνει το αγωνιστικό του ντεμπούτο στην κατηγορία των MotoGP οδηγώντας μια εργοστασιακή Yamaha YZR-M1 ως παρτενέρ του Valentino Rossi.

Το όνειρό του είναι κάποια στιγμή να κατακτήσει και την κορυφή της μεγάλης κατηγορίας. «Εδώ τα κατάφερε ο Stoner, τον οποίο άφηνε πίσω του στα 250cc, δεν μπορεί να καταφέρει αυτός», θα σκεφτεί εύλογα κανείς.

Τα πράγματα στη μεγάλη κατηγορία δεν είναι εύκολα. Βέβαια, για τη «γενιά του traction control», που λέει και ο Rossi, οι συνθήκες είναι καλύτερες αφού οι νέοι αναβάτες που ανεβαίνουν στη μεγάλη κατηγορία προσαρμόζονται ευκολότερα, σε αντίθεση με τις εποχές των δύστροπων δίχρονων 500αριών που χρειαζόταν θάρρος και θράσος για να πας τέρμα γκάζι ή να επιταχύνεις βίαια στις εξόδους των στροφών.

Ο Lorenzo έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Η φετινή χρονιά θα λειτουργήσει σα σχολείο για τον 20χρονο Ισπανό. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα κυνηγήσει το καλό αποτέλεσμα. Καλοδεχούμενα θα είναι τα βάθρα και οι νίκες αν έρθουν.

Από κει και πέρα, ο στόχος του είναι να στεφθεί Πρωταθλητής. Ο ίδιος πιστεύει ότι αργά ή γρήγορα θα συμβεί αυτό. Δεν το λέει έτσι. Το έχει ήδη επεξεργαστεί στο μυαλό του, το έχει πιστέψει και αυτό που πρέπει να κάνει είναι να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός τόσο μεγάλου και δύσκολου στόχου.

«Είμαι πεπεισμένος ότι κάποια μέρα θα κατακτήσω το Πρωτάθλημα στα motoGP. Δεν ξέρω πότε θα συμβεί αυτό, αλλά είναι συνέχεια στο μυαλό μου και αισθάνομαι ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα γίνει. Αλλά είναι αδύνατο να πιστεύω μετά βεβαιότητας ότι αυτό θα συμβεί στην πρώτη μου σεζόν στην κατηγορία. Κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται τόσο σίγουρος όσο ο Stoner τώρα, γιατί αυτός είναι ο Πρωταθλητής και έχει την ψυχολογική κατάσταση ενός Πρωταθλητή. Τίποτα δεν είναι αδύνατο, αλλά δεν φτάνει μόνο να το λες, αλλά πρέπει και να το κάνεις», δήλωσε στην ισπανική αθλητική εφημερίδα «As».

Οι τίτλοι που κατέκτησε στα 250cc το 2006 και το 2007 τον έβαλαν στο κλαμπ των Πρωταθλητών. Τώρα θέλει να κάνει το επόμενο βήμα, να μπει στο κλαμπ των σπουδαίων, των εκλεκτών που έχουν στεφθεί Πρωταθλητές στην κορυφαία κατηγορία. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του: «Οι δύο τίτλοι στα 250cc ήταν καλοί. Σημαίνουν πολλά για μένα γιατί κατάφερα να κατακτήσω περισσότερους τίτλους απ' ότι σημαντικοί αναβάτες όπως ο Kocinski ή ο Harada ή τους ίδιους με τον Cadalora και άλλους. Σίγουρα είναι σημαντικές διακρίσεις, αλλά όπως λέει και ο γυμναστής μου, ο Marcos, τώρα όλα αρχίζουν από την αρχή για μένα γιατί στα MotoGP αντιμετωπίζεις τους κορυφαίους. Τον Valentino Rossi και μια σειρά από άλλους σπουδαίους αναβάτες. Τώρα είναι η ώρα της αλήθειας».

Επόμενο άρθρο »

Tα motoGP στο Qatar μέχρι και το 2016

« Προηγούμενο άρθρο

de Angelis: «Στόχος είναι να διασκεδάζω την οδήγηση»

Χορηγοί