• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
11ος Αγώνας - Αυστρία (Red Bull Ring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H Ducati βγάζει σκούτερ!
Ο Claudio Domenicali θέλει παραγωγή 60,000 ανά έτος
Νέα 02/03/2011 - 12:33

Το γνωστό Ιταλικό περιοδικό Motosprint είχε στο τελευταίο του τεύχος μια αποκλειστική συνέντευξη με τον Γενικό Διευθυντή της Ducati τον Claudio Domenicali. Ο επικεφαλής και στον τομέα της παραγωγής της Ιταλικής εταιρίας αποκάλυψε ότι σκέπτονται σοβαρά να εξελίξουν μια μοτοσυκλέτα τύπου scrambler και ένα maxi scooter, ώστε να μεγαλώσει η γκάμα των μοτοσυκλετών της Ducati, προς τα κάτω από πλευράς μεγέθους και κόστους. 

Παρά το ότι το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης αφορά την αμφιλεγόμενη Diavel, που χρηστικά κάνει πολλά περισσότερα από αυτά που υπόσχεται η εμφάνισή της, ο Domencali παραδέχτηκε ότι η Ducati θέλει να φτάσει την παραγωγή της στις 60,000 μοτοσυκλέτες ανά έτος και μαζί να μπει και σε άλλες κατηγορίες μοτοσυκλετών και σε νέες αγορές ανά τον κόσμο.

 

Η Ducati ήδη θεμελίωσε το νέο της εργοστάσιο στην Ταϊλάνδη και ο Domenicali επιβεβαίωσε ότι θα κτίσουν ένα ακόμη στην Νότιο Αμερική και ειδικά στην Βραζιλία, με σκοπό να ξεπεράσουν το πρόβλημα των φόρων στη συγκεκριμένη χώρα και την περιοχή γενικότερα. Προς το παρόν η ιδέα του scrambler έχει πάρει θετικές κριτικές από τους οπαδούς της Ducati, αλλά οι πιο φανατικοί ανησυχούν για την υπόθεση του σκούτερ. Επίσης υπάρχει αρκετή ανησυχία για το ενδεχόμενο να χαθούν δουλειές στο εργοστάσιο της Μπολόνια, με την μεταφορά μέρους της παραγωγής στα δύο νέα εργοστάσια.

 

Επόμενο άρθρο »

Moto2: Δύο πλαίσια για την MZ το 2011

« Προηγούμενο άρθρο

Tο motograndprix.gr εντυπωσίασε και τον Φεβρουάριο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα