• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
11ος Αγώνας - Αυστρία (Red Bull Ring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: «Θα τελειώσω την καριέρα μου στα Superbikes!»
Ο «Vale» παραβρέθηκε στην εκπομπή του Piero Chiambretti
Νέα 10/03/2011 - 13:08

Ο Valentino Rossi ήταν προσκεκλημένος στην εκπομπή του Piero Chiambretti, μία από τις δημοφιλέστερες στην τηλεόραση της γειτονικής μας χώρας, και εκεί μίλησε για πολλά θέματα, μεταξύ των οποίων τόσο για το μέλλον του στους αγώνες όσο και για τους ανταγωνιστές του στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ας δούμε μερικά αποσπάσματα από όσα είπε:

«Ελπίζω να παραμείνω για μερικά χρόνια ακόμα στο MotoGP και έπειτα θα “αποσυρθώ” στα Superbikes τα οποία μπορεί να είναι υποδεέστερα όμως είναι ενδιαφέροντα» επεσήμανε απερίφραστα ο Valentino, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που υπήρχαν το τελευταίο διάστημα αλλά και την πρόσφατη δήλωση του φίλου του «Uccio».

 

Για την επιλογή του να φύγει από την Yamaha και να πάει στην Ducati, o Rossi τόνισε:

«Το σκέφτηκα πολύ πριν αποφασίσω. Δεν ήταν μια απόφαση που ελήφθη σε λίγο διάστημα αλλά ήταν μια σκέψη που τριγυρνούσε στο μυαλό μου για χρόνια και έκρινα ότι τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή να το κάνω. Εάν το μετάνιωσα; Όχι. Άλλωστε ακόμα δεν έχουμε αρχίσει. Πώς θα το αντιμετωπίσουν οι Ιάπωνες; Θα το δούμε. Αν βρίσκομαι μπροστά από τους αναβάτες της Yamaha, θα το αντιμετωπίσουν άσχημα. Εάν είμαι πίσω τους, τότε θα είναι χαρούμενοι.»

 

Όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ώμος του, αλλά και εάν φοβάται μήπως ξανατραυματιστεί, ο Valentino απάντησε:

«Πονάει ακόμα. Επισκέφτηκα τον γιατρό που με εγχείρησε και μου είπε ότι ο τένοντας του δικέφαλου μου δεν έχει πάει ακόμα στη θέση του. Τα κόκκαλα είναι σε καλύτερη κατάσταση καθώς αναρρώνουν γρηγορότερα. Βεβαίως, φοβάμαι μην ξανατραυματιστώ. Ο φόβος είναι σημαντικό στοιχείο της ζωής μας καθώς μας προστατεύει από επικίνδυνες καταστάσεις, ακόμα και αν τα όρια κάποιου είναι ψηλότερα από αυτά κάποιου άλλου. Κάθε φορά που πέφτεις φοβάσαι μην τραυματιστείς σοβαρά. Λένε ότι ξέρω πώς να πέφτω αλλά δεν νομίζω ότι αυτό ισχύει. Απλά, ήμουν τυχερός.»

 

Όταν ρωτήθηκε για τους φετινούς ανταγωνιστές του στο MotoGP και τι πιστεύει ότι θα κάνουν στους αγώνες, ο «Γιατρός» δήλωσε:

«Ο Stoner είναι το φαβορί για τον τίτλο. Όμως, αυτό το λέω για… να του φέρω ατυχία! Του δίνω βαθμό “10” αναφορικά με το ταλέντο και την ταχύτητα αλλά μικρότερο σε ό,τι αφορά την τακτική και την πονηριά. Είναι τρελός επειδή κάνει τα ίδια λάθη.

Ο Lorenzo θεωρώ ότι είναι σπουδαίος επειδή όλοι συναινούν σε αυτή την άποψη και το λέω με την έννοια ότι είναι δυσάρεστος σε πολλούς. Πάντως είναι δυνατός αναβάτης και του βάζω βαθμό “9,5”. Ωστόσο, δεν θεωρώ ότι είναι ιδιοφυής επειδή αυτή είναι μια μεγάλη κουβέντα, ας πω ότι είναι πονηρός.

Ο Hayden είναι δυνατός και ταχύς, είναι ο συναθλητής μου και αυτός που πρέπει να ανταγωνιστώ πρωτίστως. Θα του έβαζα βαθμό “8”. Με τον Hayden δεν είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί μεταξύ μας όσο ήμουν με τον Lorenzo. Με τον Jorge δεν ήθελα να αποκαλύπτω όλα τα μυστικά μου, όμως ανταλλάσσαμε πληροφορίες.

Ο Simoncelli αξίζει ένα “8,5”. Βεβαίως πρέπει να αποδείξει ακόμα κάποια πράγματα όμως έχει μια πολύ γρήγορη Honda και θα μας δυσκολέψει.»

 

Ο Rossi δεν ρωτήθηκε μόνο για τους αντιπάλους του στο ΜotoGP αλλά και για τη διαμάχη του με τον Max Biaggi όπου τόνισε:

«Αντιμετωπίζω στοργικά τις παλιές μας μάχες στην πίστα. Εκτός αυτής, ο Max χρησιμοποιούσε διάφορα τεχνάσματα για να ενοχλήσει κάποιον. Το να ξέρεις να χάνεις είναι δύσκολο και ο Biaggi δεν ήταν πολύ καλός σε αυτό».

 

Για τα φορολογικά ζητήματά του, ο Rossi απάντησε:

«Ήταν λάθος. Όταν κατάλαβα τι γινόταν αντικατέστησα τους ανθρώπους που εμπλέκονταν στην υπόθεση και με έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Πάντως έμαθα πολλά ενώ ήταν λάθος μου η δήλωση που έκανα στην τηλεόραση και αρνήθηκα την πραγματικότητα.»

 

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση με τα ενοχλητικά e-mails που λάμβανε απάντησε και με λίγη σκωπτική διάθεση:

«Κάποιος μου έστελνε προσβλητικά και απειλητικά e-mails, ίσως ήταν οπαδός του Lorenzo. Αυτό συνέβη πριν το αγώνα του Mugello όπου και τραυματίστηκα. Έτσι δεν είχα χρόνο να σκεφτώ τι θα γίνει. Πάντως έμαθα ότι τον έπιασαν.»

 

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για τις φήμες ότι άφησε την φίλη του Arianna για τα μάτια της Elisabetta Canalis, o Valentino απάντησε:

«Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι δεν έγινε έτσι. Πρέπει, επίσης, να πω ότι δεν έχω πολλές γυναίκες στη ζωή μου. Είμαι προσεκτικός σε αυτό το θέμα.»

Επόμενο άρθρο »

Gardner: «Υποστηρίζω τον Spies»

« Προηγούμενο άρθρο

Τα χρώματα της Rizla Suzuki για το 2011

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα