• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νέος μνηστήρας (Spies), νέο ενδιαφέρον (Rossi)
Ο Spies ήλθε, ο Super Sic έρχεται…
Νέα 28/06/2011 - 00:31

Απόψεις: του Δημήτρη Διατσίδη 

 

Οι εξελίξεις στο Assen δρομολογούν μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια για το φετινό Πρωτάθλημα – παρά τη διαφαινόμενη κυριαρχία του Stoner και της Honda.

Aς μην ξεχνάμε ότι στην πρόσφατη ιστορία του MotoGP έχουν γίνει τεράστιες ανατροπές, που δεν μπορούσε κανείς να τις προβλέψει στα τέλη Ιουνίου της αντίστοιχης χρονιάς.

Ποιος θα φανταζόταν τον Ιούνιο του 2006, με μια κακή Yamaha M1 στα χρώματα της Camel και τον Valentino Rossi να λέει επί λέξει: «η μοτοσυκλέτα είναι σκατά», ότι θα έφτανε στην Valencia στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς ο Rossi να προηγείται στους βαθμούς και τελικά να χάνει το Πρωτάθλημα με μια πτώση από κρύα λάστιχα, στην αγωνία του να μην του φύγει ο Hayden που ήταν μπροστά του εκείνη τη στιγμή και τελικά πήρε τον Τίτλο.

Ποιος περίμενε τον Ιούνιο του 2008 ότι θα βρεθεί κάποιος να σταματήσει τον Stoner που είχε αρχίσει ένα σερί νικών με την Ducati GP8 που είχε πλαίσιο – χωροδικτύωμα τότε, ειδικά όταν ο Rossi δήλωσε χαριτολογώντας: «Για να περάσω τον Stoner πρέπει να τον πυροβολήσω!»

Ήλθε όμως η Laguna Seca και το λάθος του Αυστραλού που δεν αρκέστηκε σε μια – ίσως ταπεινωτική – 2η θέση και στην προσπάθειά του να ξαναφτάσει τον «γιατρό», έπεσε και έχασε τον πόλεμο της ψυχολογίας, γεγονός που άλλαξε τη ροή των πραγμάτων και κατέληξε στον Τίτλο του Rossi, μετά από δύο χρόνια αναμονής.

 

Τώρα τι έχουμε: έναν δυνατό Stoner, με φοβερή οδήγηση τις περισσότερες φορές, πάνω σε μια απίστευτη Honda RC212V και όλους να λένε ότι το Πρωτάθλημα είναι δικό του, ειδικά μετά την πτώση του Lorenzo στο Silverstone.

O Ben Spies όμως έρχεται να ανατρέψει αυτά τα δεδομένα, με μια εμπνευσμένη νίκη, πάνω σε μια Yamaha M1 που εκμεταλλεύτηκε καλύτερα από τους άλλους τα μαλακά μπροστινά λάστιχα της Bridgestone. O Jorge Lorenzo θα μπορούσε – όπως φάνηκε από το γυρολόγιό του – να είναι και αυτός μπροστά από τον Stoner!

Άρα υπάρχουν πίστες και συνθήκες που η Μ1 μπορεί να κοιτάξει στα μάτια την RCV και με δεδομένο ότι ο Stoner μπορεί άνετα να έχει μια ακόμη ατυχία, όπως αυτή της Jerez, το Πρωτάθλημα να «ξαναρχίσει».

 

Το ότι ο Ben Spies σπάει μετά από 31 αγώνες το σερί των «fantastic 4» και μαζί οι απανωτές pole position και η αναμφισβήτητη ταχύτητα του Marco Simoncelli, δείχνουν ότι 6 οδηγοί μπορούν να διεκδικούν από δω και πέρα τις νίκες και τους βαθμούς. Και ότι οι μεταξύ τους μάχες μπορούν να διαφοροποιήσουν πολλά στην συνέχεια.

Ναι, βάζουμε στους διεκδικητές νίκης και τον Dani Pedrosa που γυρνά στην πίστα που πέρυσι με την άνετη νίκη του έδειξε το επίπεδο της Honda, αλλά και τον Valentino Rossi που με τη νέα Ducati GP11.1 βρίσκεται στο σωστό δρόμο προς μια ολική επαναφορά. Άλλωστε αν παραδεχτούμε ότι φέτος έχει χάσει τις πιθανότητες για τον Τίτλο, θα είναι κάτι ανάλογο με το 2008 που πήρε το Πρωτάθλημα μετά από διάλειμμα δύο χρόνων και έτσι το 2012 μπορεί να είναι η χρονιά του.

Αλλά για να το κάνει αυτό πρέπει να φτιάξει την μοτοσυκλέτα από φέτος, στα μέτρα του. Η δουλειά που βλέπουμε ότι κάνει ο ίδιος και η ομάδα της Ducati, μας αφήνει την αίσθηση ότι μπορούν να πετύχουν.

 

Έτσι λοιπόν από δω και πέρα περιμένουμε ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα, με τον Simoncelli να έρχεται φορτσάτος για την πρώτη του νίκη, τον Lorenzo να καιροφυλαχτεί για να εκμεταλλευτεί την κάθε αδυναμία του Stoner, τον Spies με ανεβασμένη ψυχολογία να μπορεί να κάνει τη ζημιά όταν του «καθήσει» η μέρα, με τον Pedrosa να θέλει να αποδείξει ότι πρέπει να μείνει στην Repsol Honda, με τον Rossi να προσπαθεί για την πρώτη του «κόκκινη» νίκη και με έναν ασταθή αλλά ενίοτε γρήγορο Dovizioso, να συμπληρώνουν τελικά μια επτάδα οδηγών που μπορούν να δώσουν την ένταση που ίσως έλειψε στους πρώτους 7 αγώνες της σεζόν.

 

Επόμενο άρθρο »

«Aspar»: «Ο Pons είναι κακός άνθρωπος»

« Προηγούμενο άρθρο

Φωτογραφικό: Η πτώση Simoncelli - Lorenzo

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα