Ο Alvaro Bautista θέλει να ξεχάσει τον αγώνα στην Ολλανδία, όπου αντιμετώπισε πρόβλημα με τα ελαστικά και τερμάτισε στην 11η θέση, με μια καλύτερη επίδοση στο Mugello. Ο Ισπανός αναβάτης της Suzuki δήλωσε ενόψει του Grand Prix:
«Μου αρέσει η πίστα επειδή είναι γρήγορη και είναι πολύ ωραία να οδηγείς σε αυτή. Έχω ευχάριστες μνήμες από αυτή καθώς εκεί κέρδισα για πρώτη φορά το 2007 στα 250cc και έχω ανέβει στο βάθρο δύο φορές ακόμα. Πέρσι ήμουν τραυματισμένος στον ώμο μου όμως φέτος είμαι 100% εντάξει και αποφασισμένος για ένα καλό αποτέλεσμα.
Η πίστα έχει καινούργια επιφάνεια και αυτό –σε συνδυασμό με τον πιο ζεστό καιρό που ελπίζω να επικρατήσει– θα μας κάνει πιο ανταγωνιστικούς. Θα προσπαθήσουμε πολύ και ελπίζουμε να είμαστε τυχεροί για να κάνουμε κάποια πρόοδο.»