• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mugello Live: Dovizioso, Stoner, Simoncelli μπροστά στο Επίσημο Τεστ
Stoner & Abraham πιάστηκαν στα χέρια!
Νέα 04/07/2011 - 14:32

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

Το Επίσημο Τεστ ξεκίνησε σήμερα στις 10 ώρα Ιταλίας και μετά τις δύο πρώτες ώρες αρκετά πράγματα έχουν συμβεί. Αρχικά ο Stoner έπεσε χωρίς ευτυχώς να πάθει τίποτε. Όταν μετά ξαναμπήκε στην πίστα σημείωσε τον ταχύτερο γύρο με 1:48.397 και αμέσως μετά έγινε πρωταγωνιστής σε ένα θερμό επεισόδιο στα πιτς.

Ο νεαρός Karel Abraham τον περίμενε μέσα στην πίστα για να τον ακολουθήσει και την ώρα που ήταν ακριβώς πίσω του, κάνοντας slipstreaming με πάρα πολλά χιλιόμετρα στην ευθεία, ο Stoner έκλεισε το γκάζι και πάτησε και φρένο, με αποτέλεσμα ο Τσέχος παραλίγο να τον κτυπήσει και να γίνουν και οι δύο «μαλλιά – κουβάρια». Μετά ο Abraham πέρασε μπροστά και την ώρα που είχε πάρει και πάλι το ρυθμό του, ο Stoner ήλθε δίπλα του και περνώντας τον, τον ακούμπησε με την μοτοσυκλέτα του και πάλι κινδυνεύοντας και οι δύο.

Super Sic
Super Sic

Μόλις έφτασαν στα πιτς, ο Τσέχος έξαλλος από την ανωριμότητα του Αυστραλού πήγε στο γκαράζ της Honda και οι δύο πιάστηκαν στα χέρια και μόνο η παρέμβαση των μηχανικών έσωσε την κατάσταση, ώστε να μην πέσουν μπουνιές!

Ένας ακόμη προστίθεται στην μακριά λίστα των οδηγών που ενοχλούν τον Stoner. O De Puniet έφαγε γροθιά την ώρα που οδηγούσε, ο Hayden κλείστηκε επίτηδες μέσα στην πίστα, τώρα ο Abraham είναι ο τρίτος φετινός!

 

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι τώρα, πίσω από τον Stoner, o Simoncelli έχει σημειώσει 1:48.547, στην προσπάθειά του να βρει με την ομάδα τι έφταιξε χθες στις ρυθμίσεις, που όπως και στην Βαρκελώνη, δεν απέδωσαν στον αγώνα, λόγω της διαφοράς της θερμοκρασίας σε σχέση με την ημέρα των Κατατακτήριων. Κατά τα άλλα οι οδηγοί της Honda δεν έχουν τίποτε καινούργιο να δοκιμάσουν και όλοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το χρόνο στην πίστα για μικρορυθμίσεις.

Sylvain Guintoli
Sylvain Guintoli

O Andrea Dovizioso με την 3η εργοστασιακή Honda, με 1:48.271 πέρασε στην πρώτη θέση και είναι πολύ χαρούμενος προς το παρόν.

Ο Dani Pedrosa και αυτός δοκιμάζει τις ρυθμίσεις του και μαζί και τον ώμο του και προς στιγμή έχει την 5η θέση με 1:49.015. μια θέση μπροστά του ο Abraham, είναι η 1η Ducati, με χρόνο 1:48.950, που είναι σημαντική βελτίωση σε σχέση με τον χθεσινό του καλύτερο γύρο στη διάρκεια του αγώνα που ήταν 1:49.731!

Suter BMW 1000cc
Suter BMW 1000cc

Στην 6η θέση του τεστ ο Randy De Puniet με 1:49.525, σχεδόν όσο και ο καλύτερός του χρόνος στις δοκιμές, αφού στον αγώνα έμεινε πιο πίσω με πρόβλημα στο φρένο της μοτοσυκλέτας του. Όπως μας είπε χρησιμοποιεί το πρώτο φετινό πλαίσιο του Rossi, που είναι λίγο καλύτερο από αυτό των υπόλοιπων δορυφορικών Ducati.

Δίπλα του στο γκαράζ της Pramac, o Sylvain Guintoli που έχει οδηγήσει στο παρελθόν για την Ιταλική ομάδα και επιστρατεύτηκε (αφού φέτος τρέχει με Ducati στα WSBK), ώστε να αντικαταστήσει τον τραυματία Capirossi στην Γερμανία και μάλλον και στις ΗΠΑ.

Στο γκαράζ έφτασε και ο Andrea Iannone που την ώρα που έμπαινε στην πίστα με την Lamborghini του, ένας απρόσεκτος Ιταλός έκανε όπισθεν τσατισμένος που δεν τον άφησαν να μπει στο Mugello και τον τράκαρε, ευτυχώς χωρίς μεγάλες ζημιές. Ο Iannone θα οδηγήσει λίγο αργότερα την 2η μοτοσυκλέτα του Capirossi.

Mika Kallio, Michael Barhtolomy συζητούν για την Moto1
Mika Kallio, Michael Barhtolomy συζητούν για την Moto1

 

O Mika Kallio Μπήκε στην πίστα με την Suter – BMW 1000cc, της ομάδας Marc VDS, αλλά αντιμετώπισε ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα και ξαναγύρισε στην πίστα για να έχει τον τελευταίο χρόνο μέχρι τώρα. Μας είπε ότι σε γενικές γραμμές η μοτοσυκλέτα είναι καλύτερη από ότι περίμεναν και ότι θα μείνουν και αύριο για δοκιμές, πριν τελικά η ομάδα αποφασίσει αν θα προχωρήσει με αυτήν την μοτοσυκλέτα στην Moto1 του χρόνου ή αν θα γίνουν μια ακόμη δορυφορική ομάδα της Honda.

 

Aποτελέσματα στις 13:00 ώρα Ιταλίας

1. Dovizioso 1’48.271

2. Stoner 1’48.397

3. Simoncelli 1’48.547

4. Abraham 1’48.950

5. Pedrosa 1’49.015

6. De Puniet 1’49.525

7. Barbera 1’49.635

8. Aoyama 1’49.724

9. Bautista 1’49.789

10. Guintoli 1’52.721

11. Kallio 1’55.782

 

Επόμενο άρθρο »

Crutchlow: «Δεν ήθελα να ρισκάρω μια πτώση»

« Προηγούμενο άρθρο

Mugello Δοκιμές: Ταχύτερος ο Stoner το πρωί

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα