• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Oι ομάδες υποστηρίζουν το Ιαπωνικό GP
Θα παραβρεθούν στο Motegi για το Grand Prix
Νέα 26/07/2011 - 17:38

Ως τώρα, καμία από τις ομάδες που λαμβάνουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δεν έχει εκφράσει την επιθυμία να μποϋκοτάρει το Ιαπωνικό Grand Prix, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 2 Οκτωβρίου, εξαιτίας του φόβου της ραδιενέργειας στην ευρύτερη περιοχή της πίστας.

 

Χτες δημοσιεύτηκε η αρχική έκθεση των μελών της «ARPA», της ανεξάρτητης επιτροπής επιστημόνων που διεξήγαγαν έρευνα και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι ασφαλής για τον άνθρωπο η διεξαγωγή του συγκεκριμένου Grand Prix.

 

Θυμίζουμε ότι στο Mugello σχεδόν όλοι οι αναβάτες του MotoGP υπέγραψαν μια αίτηση στην οποία αναφέρουν την πρόθεσή τους να μην ταξιδέψουν στην Ιαπωνία, ανεξάρτητα από το ποια θα ήταν η γνωμάτευση των μελών της «ARPA».  

 

Για το θέμα μίλησε στο Βρετανικό Τύπο ο Mike Trimby, το «αφεντικό» της «IRTA» («International Race Teams Association»), ο οποίος είπε τα εξής:

«Οι ομάδες πάντα υποστήριζαν την Ιαπωνία. Αν και δεν έχουμε κάνει κάποια συνάντηση για το θέμα, όλοι οι ιδιοκτήτες τους (των ομάδων) έχουν πει ότι μόνο αν αποδειχτεί ότι είναι επικίνδυνο δεν θα πάνε εκεί, διαφορετικά θα παραβρεθούν. Αν κάποιος δεν προσκομίσει ένα έγγραφο που να λέει ότι υπάρχει κίνδυνος, δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην πάμε. Όλοι (οι ιδιοκτήτες) μας διαβεβαίωσαν ότι θα είναι στην Ιαπωνία.» 

 

Ο Trimby είπε, επίσης, ότι δεν του προκάλεσε έκπληξη η έκθεση των μελών της «ARPA» επειδή το ίδιο είπαν όλες οι κυβερνήσεις όπως και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Όπως τόνισε:

«Θα ήταν σημαντική είδηση, με παγκόσμιο αντίκτυπο, εάν οι άνθρωποι της «ARPA» ανακοίνωναν ότι υπήρχε κίνδυνος για τον άνθρωπο από το επίπεδο ραδιενέργειας στην περιοχή του Motegi. Αυτό θα σήμαινε ότι η Ιαπωνική κυβέρνηση, οι ανά τον κόσμο κυβερνήσεις αλλά και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ψεύδονται.»

Επόμενο άρθρο »

Moto2: H Rosell θα μετέχει και στην Αραγονία

« Προηγούμενο άρθρο

O Randy de Puniet στο WSBK;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα