• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Nicky Hayden oδηγεί στη νέα άσφαλτο της Indy!
Με Ducati 1198 βέβαια!
Νέα 07/08/2011 - 13:37

Η πίστα της Indianapolis δέχτηκε κριτική πέρυσι από τους οδηγούς του MotoGP, που παραπονιόταν για διαφορετικούς τύπους ασφάλτου, για σαμαράκια και σπασίματα της ασφάλτου, πράγματα που έκαναν δύσκολη τη ρύθμιση της μοτοσυκλέτας, αλλά και την οδήγηση, αφού σε κάποια σημεία υπήρχε μια μόνο στενή γραμμή και όποιος έβγαινε εκτός είχε πολλές πιθανότητες για πτώση. 

Ενόψει του φετινού αγώνα στις 26 – 28 Αυγούστου, οι ιδιοκτήτες της πίστας έστρωσαν νέα άσφαλτο από την στροφή 5 έως την 16.

Ο οδηγός της Ducati, ο Αμερικανός Nicky Hayden είναι ό πρώτος που δοκίμασε τη νέα άσφαλτο, πάνω σε μια Ducati 1198 φυσικά, αφού ο κανονισμός απαγορεύει τη χρήση της αγωνιστικής του.

Ο οδηγός από το Owensboro στο Kentucky, μόλις 3 ώρες μακριά από την πίστα, δήλωσε ευχαριστημένος από τη νέα άσφαλτο. Το «Kentucky Kid», όπως αποκαλείται ο Hayden, θεωρεί την Indianapolis Motor Speedway, το Grand Prix της πατρίδας του, πολύ περισσότερο από ότι την Laguna Seca.

Oι εκπρόσωποι της FIM έχουν ήδη επιθεωρήσει και εγκρίνει τη νέα άσφαλτο από τις 7 Ιουλίου, όμως είναι η πρώτη φορά που ένας οδηγός του MotoGP κρίνει το αποτέλεσμα:

«Η νέα άσφαλτος είναι ακριβώς αυτό που περίμενα, είναι λίγο – πολύ τέλεια. Υπήρχαν ένα – δύο στροφές που οι οδηγοί ζητούσαν να ξαναφτιαχτούν και η IMS πήγε παραπάνω και παραπέρα και έβαλε καινούργια άσφαλτο σε όλο το εσωτερικό κομμάτι από την στροφή 5 μέχρι το τέλος, έτσι προσβλέπω να ξαναέλθω εδώ πάνω στην αγωνιστική μου μοτοσυκλέτα και να αφήσω λίγο λάστιχο κάτω και να καθαρίσω την αγωνιστική γραμμή και να την δοκιμάσω», είπε ο Nicky Hayden.

Όσον αφορά τον ανταγωνισμό και το αν η νέα άσφαλτος βοηθήσει σε αυτό, σχολίασε:

«Αρχικά πιστεύω ότι είναι ασφαλέστερη. Υπήρχαν πολλές πτώσεις στην στροφή 6, πάνω από τα σαμαράκια που υπήρχαν και νομίζω ότι τώρα και ο αγώνας θα είναι καλύτερος. Θα ανοίξει μερικές περιοχές, όπου πριν υπήρχε μόνο μια γραμμή, γιατί έπρεπε να αποφύγεις τα σαμαράκια, ενώ τώρα θα δώσει καλύτερο αγώνα, γιατί θα υπάρχουν περισσότερα μέρη για προσπέρασμα. Έγινε μια πιο ευχάριστη και πιο διασκεδαστική πίστα, έτσι ξέρω ότι όλοι οι οδηγοί που έτσι κι αλλιώς τους αρέσει η Indy, θα κάνουν τον αγώνα καλύτερο».

Σε ότι αφορά τον ξεχωριστό χαρακτήρα της πίστας είπε:

«Είναι πολύ ξεχωριστή. Κοιτάξτε το μέρος, κοιτάξτε το μέγεθος. Είναι μάλλον η μόνη πίστα που βρίσκεται στο εσωτερικό ενός οβάλ αυτοκινητοδρομίου. Τρέχουμε και στο Motegi, που είναι μέρος ενός οβάλ, αλλά στο εξωτερικό μέρος. Σίγουρα όμως υπάρχει μια παράδοση και κάτι «hype» για την Indy, μια κυριαρχία θα έλεγα και αυτό το μέρος υπάρχει στον αγωνιστικό κόσμο πολλά χρόνια και έχει προσφέρει πολλά στους αγώνες. Για μένα ειδικά που είμαι από το Kentucky, είναι ο σημαντικότερος αγώνας της χρονιάς. Ξέρω πολλούς που προσβλέπουν στο να δουν αυτόν τον αγώνα και είναι ένας special αγώνας».

 

Επόμενο άρθρο »

O Gary Nixon έφυγε

« Προηγούμενο άρθρο

O Carlos Checa πήρε την 300η νίκη της Ducati

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα