• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νέο Suomy Apex Tornado Blue/Red
Ένα κράνος εξελιγμένο από τον Michel Fabrizio!
Νέα Αγοράς 16/09/2011 - 14:05

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το νέο κράνος της Suomy παρουσιάστηκε με στόχο να γίνει ένα από τα κορυφαία κράνη στον κόσμο. Την εξέλιξη του κράνους έκανε, φυσικά μαζί με τους τεχνικούς της Suomy, ο Michel Fabrizio, ο Ιταλός αναβάτης της Ducati Xerox Team και της Suzuki Alstare (φέτος) στο WSBK.

Οι τεχνικοί της Suomy μελέτησαν το νέο κράνος από την αρχή και δημιούργησαν καινούργιες μεθόδους παραγωγής και κατεργασίας, χρησιμοποιώντας ακόμη και αεροσήραγγα ώστε να καταφέρουν να πετύχουν χαμηλό θόρυβο και σωστή αεροδυναμική σχεδίαση.

 

Αεροδυναμική.

Ειδική μελέτη δημιούργησε το σχήμα του κράνους που είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να δημιουργεί ομαλή ροή του αέρα, χωρίς πολλούς στροβιλισμούς. Με τον τρόπο αυτό ενισχύθηκε η ησυχία στο εσωτερικό του. Επιπλέον, ένα εξωτερικό αεροδυναμικό βοήθημα στο πίσω μέρος οδηγεί τους στροβιλισμούς μακριά από το κέλυφος.

 

Εσωτερικός εξαερισμός.

Το νέο Suomy Apex προσφέρει πολύ καλό εξαερισμό και άνεση χρησιμοποιώντας δύο αεραγωγούς έναν στο σαγόνι και έναν στο μέτωπο. Ο πρώτος εξασφαλίζει φρέσκο αέρα στο μπροστινό μέρος του κράνους και φροντίζει να μην θολώνει η ζελατίνα, ενώ ο δεύτερος φροντίζει ώστε να διατηρείται δροσερό το κεφάλι. Και οι δύο αεραγωγοί έχουν σχεδιαστεί ώστε να ανοιγοκλείνουν ακόμη και με γάντια.

 

Αεροτομή.

Η νέας σχεδίασης αεροτομή στο πίσω μέρος του Suomy Apex, σχεδιάστηκε μέσα στην αεροσήραγγα. Είναι κατασκευασμένη από Polycarbonate και μελετημένη ώστε να προσφέρει σταθερότητα στο κράνος στις υψηλές ταχύτητες.

 

Παραγωγή και κέλυφος.

Ίσως το ισχυρότερο σημείο στο νέο Suomy Apex είναι το κέλυφός του. Κατασκευάζεται από Carbon, το οποίο όμως έχει διαφορετική πυκνότητα και αντοχή στα διάφορα σημεία του κελύφους, ανάλογα με τις απαιτήσεις σε αντοχή που υπάρχουν. Επιπλέον, ένα «μυστικό» μίγμα από ίνες αραμίδιου, εξασφαλίζει επιπλέον ενίσχυση, ενώ υπάρχουν σημεία που χρησιμοποιείται και fiberglass. Το αποτέλεσμα είναι ένα κέλυφος ανθεκτικό και ελαφρύ (μόλις 1.200gr!).  

Το κέλυφος του Suomy Apex κατασκευάζεται σε τρία μεγέθη ανάλογα με το μέγεθος: M, L, XL.

 

Εσωτερικό.

Κατασκευάζεται πλήρως από υλικό COOLMAX® ACTIVE που έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

-Απορροφά αμέσως τον ιδρώτα.

-Διατηρεί τον αναβάτη στεγνό και φρέσκο αυξάνοντας την άνεση.

-Είναι ελαφρύ και αναπνέον υλικό.

-Είναι εγκεκριμένο από τον «ADVANSA».

-Η επένδυση του Suomy Apex είναι πλήρως αφαιρούμενη.

 

Ζελατίνα.

Κατασκευάζεται σε επίπεδο σχήμα, το οποίο μορφοποιείται με θερμότητα. Επιπλέον, οι ζελατίνες της Suomy είναι κατασκευασμένες με μόνιμη αντιθαμβωτική επένδυση. Το πάχος της ζελατίνας είναι 2mm.

 

D-STORE ATHENS

Είδη μοτοσυκλετών, αυτοκινήτων, οδηγών.  

Υποκ/μα Μιχαλακοπούλου 36, τ.κ.: 11528, τηλ.: 210-72.38.005, 210-72.22.740, fax: 210-72.95.797.

Υποκ/μα Λ. Κηφισίας 263, τ.κ.: 14561, Κηφισιά, τηλ/fax: 210-80.11.396.

Έδρα Μιχαλακοπούλου 44, τ.κ.: 11528, τηλ.: 210-72.12.986, 210-72.58.232-3, fax: 210-72.13.028.

www.mcmotor.gr

Επόμενο άρθρο »

Επιβράβευση για την Kymco

« Προηγούμενο άρθρο

Οδηγείστε τις Triumph Τiger 800 και 800XC!

Χορηγοί