• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Agostini: «Ο Stoner είναι σαν τον Hailwood»
Αναφέρθηκε και στον Rossi και την Ducati
Νέα 04/10/2011 - 11:34

Ο Giacomo Agostini βρέθηκε στην πίστα της Imola της περασμένη εβδομάδα με την ευκαιρία της αναβίωσης των «200 μιλίων της Imola». O Ιταλός αναβάτης πρώτα οδήγησε την Yamaha OW29 750 με την οποία είχε κερδίσει στο συγκεκριμένο αγώνα το 1974 και έπειτα έκανε μερικούς γύρους με την M1 του Jorge Lorenzo.

 

Ο Agostini δήλωσε έπειτα από την εμπειρία που είχε:

«Τα συναισθήματα είναι πάντα έντονα όταν επιστρέφω σε αυτή την πίστα στην οποία χρειάζεται να έχεις πραγματικό ταλέντο για να κερδίσεις. Επίσης είναι μεγάλη ευκαιρία να δεις μερικούς παλιούς φίλους όπως οι Bonera, Read, Baker, Sarron, Korhonen και Lansivuori.»

 

Όταν ρωτήθηκε εάν μπαίνει στον πειρασμό να συμμετέχει σε έναν αγώνα μαζί τους ο Agostini απάντησε:

«Πάντα αισθάνεσαι την επιθυμία να το κάνεις, αλλά στην ηλικία μου θα ήταν υπερβολικό! Η αλήθεια είναι ότι δεν γίνεσαι καλύτερος ή ομορφότερος όσο περνούν τα χρόνια. Πέρσι στην Ολλανδία, άρχισα να είμαι λίγο ανταγωνιστικός, όμως η μοτοσυκλέτα γλίστρησε όταν πάτησε σε λάδια με αποτέλεσμα να σπάσω δύο πλευρά. Γι’ αυτό είναι καλύτερα να περνάς ευχάριστα με φίλους.»

 

Ποια είναι, όμως, η άποψή του για τα σημερινά MotoGP; Ο Agostini απάντησε σχετικά:

«Όταν ο Valentino κέρδιζε συνεχώς έβλεπα τον εαυτό μου σ’ αυτόν. Όμως έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Πάντα έδινε ένα καλό θέαμα. Είχε την δύναμη να παραμένει με τους ανταγωνιστές του ακόμα και όταν είχε τη δυνατότητα να αποσπαστεί από αυτούς. Συνεπώς ήξερε πώς να κάνει τα δεδομένα πιο ενδιαφέροντα. Εγώ πιθανότατα θα δημιουργούσα μεγαλύτερη διαφορά χωρίς να ρισκάρω.»  

 

Όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση που αντιμετωπίζει ο Rossi τώρα στην Ducati, είπε:

«Η επιτυχία σε αυτό το άθλημα εξαρτάται από τον συνδυασμό οδηγού-μοτοσυκλέτας. Ας πάρουμε παράδειγμα την Honda. Παρότι έχει πολλές πηγές δεν έχει έχει κερδίσει ένα τίτλο εδώ και πέντε χρόνια. Όμως ο “Vale” παλεύει με μια μοτοσυκλέτα η οποία έχει κερδίσει στο παρελθόν. Ίσως τα δεδομένα να είναι καλύτερα με τον κινητήρα των 1000cc.

Είναι ένας αναβάτης με πολύ καλή αίσθηση και χρειάζεται να αισθάνεται καλά με την μοτοσυκλέτα για να κερδίσει. Αντιθέτως, ο Stoner είναι πιο επιθετικός και πιο “ωμός” αναβάτης, χωρίς μέση κατάσταση. Με την Ducati είτε ήταν γρήγορος είτε έπεφτε. Όμως δεν θεωρώ ότι ο Valentino έπαψε να είναι καλός αναβάτης.

Στην Ducati ακολουθούν τις οδηγίες του αλλά η μοτοσυκλέτα φτιάχνεται από τους μηχανικούς. Ο οδηγός μπορεί μόνο να συμβάλει με την άποψή του. Να το πω απλά: ο Rossi χρειάζεται μια τέλεια μοτοσυκλέτα, ο Stoner όχι. Μου θυμίζει λίγο εμένα και τον Mike Hailwood. Ο Μike δεν μπορούσε να καταλάβει τόσο καλά ότι η μοτοσυκλέτα δεν ήταν σωστή. Όταν την οδήγησα ήταν σαν ένα κομμάτι σίδερο κι όμως αυτός είχε τη ικανότητα να κινείται γρήγορα.»

 

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το ποιοι άλλοι σημερινοί αναβάτες του αρέσουν, ο Agostini τόνισε:

«Θαυμάζω τον Lorenzo για την επιθετικότητα και την αφοσίωσή του όπως και τον Dovizioso για την σταθερότητά του. Δεν πέφτει εύκολα και είναι καλός στο να στήνει την σωστά την μοτοσυκλέτα του. Βεβαίως δεν μπορεί να κερδίσει αλλά ίσως το καταφέρει ως το τέλος της χρονιάς.»

Επόμενο άρθρο »

WSS: Πρωταθλητής ο Davies

« Προηγούμενο άρθρο

Ατυχίες στην Pramac Racing

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα