• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang Moto2 Αγώνας: Ο Luthi κέρδισε
Πήρε την πρώτη του νίκη στην κατηγορία
Νέα 23/10/2011 - 11:05

Ο Thomas Luthi (Interwetten Paddock Moto2) κέρδισε στην ενδιάμεση κατηγορία, στον αγώνα της Sepang. O Ελβετός αναβάτης έδειξε πολύ δυνατός εντός πίστας και «εξαργύρωσε» με τον καλύτερο τρόπο τις καλές επιδόσεις του ήδη από τις ελεύθερες δοκιμές, καθώς πήρε τη πρώτη του νίκη στην κατηγορία.

 

Βεβαίως ο αγώνας τελείωσε κατά δύο γύρους νωρίτερα από το προγραμματισμένο καθώς οι Οργανωτές έβγαλαν κόκκινη σημαία και τον διέκοψαν εξαιτίας της πτώσης του Axel Pons (Pons HP 40) αλλά αυτό το γεγονός δεν μειώνει την επίδοση του Luthi.  

 

Δεύτερος τερμάτισε ο Stefan Bradl (Viessmann Kiefer Racing) ο οποίος πίεζε συνεχώς τον Luthi. Ο Γερμανός αναβάτης ο οποίος πλέον προηγείται στην βαθμολογία κατά 23 βαθμούς του Marc Marquez (Team CatalunyaCaixa Repsol) δεν κατάφερε να επωφεληθεί από την απουσία του νεαρού Ισπανού και να πάρει τον Τίτλο στην Μαλαισία και έτσι αυτός θα κριθεί στην Βαλένθια.

 

Να σημειώσουμε ότι ο Marquez δεν έλαβε μέρος στον αγώνα (αλλά και στις χθεσινές δοκιμές) επειδή από την πτώση του στις πρώτες δοκιμές επηρεάστηκε το οπτικό νεύρο στο αριστερό μάτι του και δεν βλέπει καλά από αυτό. Αυτός, λοιπόν, είναι ο βασικός λόγος που ο Marquez απείχε από τον αγώνα και όχι μόνο επειδή ήθελε να αναρρώσει από την πτώση του.

 

Να σημειώσουμε ότι ο Bradl προσπέρασε τον Luthi στην αρχή του αγώνα και ήταν επικεφαλής, όμως τρεις γύρους πριν το τέλος ο Luthi πέρασε εμπρός. Ο Bradl ετοιμαζόταν να τον προσπεράσει και πάλι όμως δύο γύρους πριν τον τερματισμό ο αγώνας διεκόπη εξαιτίας της πτώσης του Alex Pons και έτσι ο Ελβετός κέρδισε. Ο Pons έπεσε και παρέμεινε εντός της πίστας τραυματισμένος αλλά έχοντας τις αισθήσεις του και διέκοψαν τον αγώνα για να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

 

Τρίτος τερμάτισε ο Pol Espargarο (HP Tuenti Speed Up) ο οποίος ανέβηκε για δεύτερη φορά στο βάθρο φέτος, και τέταρτος ο Alex de Angelis (JiR Moto2) έχοντας διαφορά 9.127 δευτερόλεπτα από τον πρώτο.  

Πέμπτος ήταν ο Dominique Aegerter (Technomag-CIP), έκτος ο Mika Kallio (Marc VDS Racing) ενώ την δεκάδα ολοκλήρωσαν οι Michele Pirro (Gresini Racing), Aleix Espargarο (Pons HP 40), Andrea Iannone (Speed Master) και Scott Redding (Marc VDS Racing).

 

Δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικά στο συνοδευτικό αρχείο στο κάτω μέρος της σελίδας.

Επόμενο άρθρο »

Έτσι θέλουμε να τον θυμόμαστε!

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang 125cc Αγώνας: Ο Vinales πρώτος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα