• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Hopkins θα τρέξει στα SBK το 2012
Ο θεαματικός και ταλαντούχος οδηγός τα κατάφερε τελικά!
Νέα 19/11/2011 - 21:19

Ο “Hopper” ταλαιπωρήθηκε πολύ φέτος με τον τραυματισμό του στο χέρι. Ο τραυματισμός έγινε στις δοκιμές του 2ου Αγώνα στον οποίο συμμετείχε φέτος στο MotoGP, στο Brno και ενώ βρισκόταν σε φοβερή φόρμα. Μόλις πήγε καλύτερα μετά την εγχείρηση ξαναγύρισε στο MotoGP για να αναγκαστεί να εγκαταλείψει στην Μαλαισία μετά το άνοιγμα του τραύματος, στα δυνατά φρεναρίσματα των carbon δίσκων. 

Εντωμεταξύ έχασε πάνω στο νήμα το BSB, το Βρετανικό Πρωτάθλημα Superbike, αλλά η ομάδα του η Crescent-Suzuki έμεινε απόλυτα ευχαριστημένη από την συνεργασία.

Αμέσως μετά το όνομά του έπαιξε για φουλ συμμετοχή στο MotoGP του 2012, είτε με την Suzuki (αν έμενε), είτε με την LCR στην οποία ήταν 2η ή 3η επιλογή. Τα σενάρια αυτά δεν βγήκαν, όμως η Βρετανική ομάδα του αναβαθμίστηκε και του χρόνου θα τρέχει στα SBK, με την συνεργασία του οίκου βελτιωτών για Suzuki, τον γνωστό Yoshimura.

Η ομάδα Crescent Suzuki λοιπόν με σχετικό δελτίο τύπου ανακοίνωσε την συνεργασία με τον Καλιφορνέζο John Hopkins, που έτσι συμπληρώνει την ομάδα των δύο οδηγών που την εκπροσωπήσουν το 2012.

Ο άλλος οδηγός, όπως έχουμε γράψει σε σχετικό άρθρο, είναι ο Βρετανός Leon Camier, που αγωνιζόταν τα δύο τελευταία χρόνια στο πλευρό του Max Biaggi με την εργοστασιακή Aprilia RSV-4.

 

O Hopkins είναι γεννημένος στην Ramona της Καλιφόρνια αλλά από Βρετανούς γονείς και τώρα βρίσκεται στις ΗΠΑ για να αναρρώσει από την πρόσφατη τελευταία εγχείρηση ου υπόσχεται να λύσει οριστικά τα προβλήματα με το χέρι του. Προς το παρόν ο Camier θα ξεκινήσει τις δοκιμές με την Crescent Suzuki “Powered by Yoshimura” GSX-R1000 στο Πορτογαλικό Portimao αργότερα μέσα στον μήνα, ενώ ο Hopkins θα τον πλαισιώσει στις αρχές του νέου χρόνου.

Ο πρώτος Αγώνας του 2012 θα γίνει στις 26 Φεβρουαρίου στο Phillip Island, στην Αυστραλία και ο John Hopkins ελπίζει ότι θα είναι απόλυτα έτοιμος τότε:

“Είμαι πραγματικά χαρούμενος που θα ξαναβρεθώ με τα παιδιά της Crescent πάλι. Είχαμε μια σπουδαία χρονιά στο Βρετανικό Superbike και είμαι σίγουρος ότι θα το συνεχίσουμε στα SBΚ. Θέλω να γυρίσω σε αγώνες Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και αυτό είναι μια φυσική εξέλιξη της περσινής χρονιάς. Η διαφορά τώρα είναι ότι θα πάμε σε πίστες που ήδη τις ξέρω και έχουμε κάποιες αναφορές, έτσι τα πράγματα θα είναι λίγο ευκολότερα. Ξέρω ότι θα είναι ένα μεγάλο βήμα, αλλά με μερικά μεγάλα τεχνολογικά πλεονεκτήματα και την IYoshimura μαζί μας, είμαι σίγουρος ότι η μοτοσυκλέτα θα είναι πλήρως ανταγωνιστική. Θα είναι ωραίο που θα δουλέψω πάλι με τον Lez Pearson, αφού έχουμε αναπτύξει μια ισχυρή σχέση και η ικανότητά του να κατανοεί τον τρόπο που δουλεύει η μοτοσυκλέτα, θα είναι ανεκτίμητη την επόμενη χρονιά. Επίσης προσβλέπω στην συνεργασία με τον Leon. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι δυνατός του χρόνου και θα είναι ένας δύσκολος ομόσταυλος για να τον νικήσω και μαζί ένας οδηγός που θα με πιέζει στο όριο. Θέλω να πω ευχαριστώ στον Paul, τον Martyn, τον Jack και σε όλους στην Crescent Suzuki, για το ότι πίστεψαν σε μένα και μου δίνουν αυτήν την ευκαιρία. Ανυπομονώ να ανεβώ στην μοτοσυκλέτα και να δούμε το τι μπορούμε να κάνουμε. Ξέρω ότι ότι δεν θα είναι εύκολα, αλλά έχω την πρόθεση να πάω εκεί έξω και να διεκδικήσω τον πρώτο μου παγκόσμιο τίτλο, για μένα και την ομάδα μου. Θα κάνω τα πάντα για να το επιτύχω”, είπε ο φανερά χαρούμενος Hopper.

 

Επόμενο άρθρο »

Τα paddock girls στο Μιλάνο ΙΙ

« Προηγούμενο άρθρο

ΠΠΤ Σ.Ο.Α.Μ.: ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ 2011

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα