• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H εμπειρία του Bautista στην Αφρική
Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα για τον ίδιο
Νέα 15/12/2011 - 13:05

Ο Alvaro Bautista επέστρεψε από την Ζάμπια όπου συμμετείχε στην διαδρομή που έκαναν οι αναβάτες της οργάνωσης «Riders for Health». O Ισπανός αναβάτης, ο οποίος ήταν μέλος μιας ομάδας 18 ατόμων, έγραψε σχετικά για την εμπειρία του:

 

«Συχνά ο κόσμος αναρωτιέται τι κάνουν οι αναβάτες κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν δεν γίνονται αγώνες. Προφανώς γυμνάζονται πολύ, όμως φέτος το Νοέμβριο είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ την Ζάμπια για μια υπέροχη προσπάθεια που κάνουν οι “Riders for Health” και πήρα μέρος σε μια όμορφη περιπέτεια.

 

Η οδήγηση ήταν πολύ διασκεδαστική καθώς περιελάμβανε διαδρομές εντός και εκτός δρόμου και σε πολλά είδη εδάφους. Διασχίσαμε σαβάνα με γρασίδι, φυτείες καλαμποκιού και δάση. Οδηγήσαμε για μία εβδομάδα και τελειώσαμε την διαδρομή στο Livingstone, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τους καταρράκτες της Βικτώρια. Νόμιζα ότι οι πρώτες ημέρες ήταν οι καλύτερες όμως οι τελευταίες ήταν ακόμα καλύτερες.

 

Πάντα θεωρούσα ότι είναι σημαντικό να υποστηρίζουμε τους “Riders for Health” και έδινα αντικείμενά μου για τις δημοπρασίες στην “Ημέρα των Πρωταθλητών”, όμως το να δω από κοντά τι κάνουν με τα χρήματα που συγκεντρώνουν ήταν εκπληκτικό. Επισκεφτήκαμε μια κλινική και ακούσαμε πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες για τους εργαζόμενους σε αυτή. Συναντήσαμε φτωχούς ανθρώπους που περπάτησαν για ώρες για να την επισκεφτούν. Ένας από τους υπαλλήλους μας είπε ότι φροντίζουν αρρώστους σε ένα χωριό 80 χιλιόμετρα μακριά. Πώς να φτάσουν εκεί χωρίς όχημα; Είναι σημαντικό γι’ αυτούς να έχουν μια μοτοσυκλέτα.  

 

Μας είπαν, επίσης, πώς οι “Riders for Health” συντηρούν τα οχήματά τους για να μην χαλάνε. Οι κακοί δρόμοι εύκολα προκαλούν ζημιά στην μοτοσυκλέτα και είναι σημαντικό να υπάρχουν τεχνικοί. Αυτό που πάντα θα θυμάμαι από την Ζάμπια είναι το πώς μας καλοδέχτηκαν όλοι. Τα παιδιά δεν σταματούσαν να μας χαιρετούν και είναι θλιβερό να βλέπεις ότι αυτά δεν έχουν καθόλου παιδική ηλικία. Είδαμε ένα κοριτσάκι που δεν ήταν παραπάνω από τεσσάρων ή πέντε ετών να κουβαλά στην πλάτη της την μικρότερη αδερφή της. Έπρεπε να την φροντίζει αντί να είναι στο σχολείο ή να παίζει. Στην Ισπανία ζούμε και χαιρόμαστε, στην Ζάμπια ζουν για να επιβιώνουν.

 

Θέλω να ευχαριστήσω τους “Riders for Health” για την ευκαιρία που μου έδωσαν. Ήταν μια υπέροχη ομάδα και θα τους θυμάμαι όλους. Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα να δω την δουλειά που κάνουν και πώς η βοήθεια που δίνουμε οι αναβάτες κάνει τη διαφορά. Είναι κάτι που θα θυμάμαι σε όλη μου την ζωή».

Επόμενο άρθρο »

Eγχειρίστηκε ο Bautista

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Terol θα έχει την στροφή του στην Valencia

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα