• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK, Deganello: «Δεν έφυγα για να ξεχάσω τον Marco»
Αναφέρθηκε στον Marco Simoncelli που υπεραγαπούσε
Νέα 22/12/2011 - 15:14

Πριν από λίγες ημέρες γράψαμε για την μετάβαση του Aligi Deganello από την Gresini Honda (και το MotoGP) στην ομάδα της Aprilia (και το SBK), όπου θα αναλάβει χρέη Αρχιμηχανικού του Max Biaggi.

Όμως «πίσω» από αυτή την μετακίνηση υπάρχει και μια σημαντική ανθρώπινη πτυχή στην οποία αναφέρθηκε ο ίδιος ο Deganello και η οποία αφορά στον Marco Simoncelli. Συγκεκριμένα ο Ιταλός μηχανικός δήλωσε για την μετακίνησή του:

«Μίλησα με τον Max ο οποίος φαινόταν ιδιαίτερα προδομένος από τον άνθρωπο που πίστευε ότι είναι σαν πατέρας του (σημ.: Giovanni Sandi). Επιθυμεί διακαώς να ξανακερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και αυτή θα είναι η αποστολή μου, να του παρέχω τα μέσα να κερδίσει αγώνες και ίσως και τον Τίτλο.

Η ομάδα αποτελείται από δύο άτομα που ήταν με τον Camier, ο ένας από το τμήμα Εξέλιξης της Aprilia και ο άλλος ασχολείται με την τηλεμετρία. Αμέσως μετά τις διακοπές θα πάμε στην Aprilia να δούμε τις μοτοσυκλέτες και έπειτα θα μεταβούμε στην Αυστραλία για τα τελευταία τεστ πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος. Ίσως χάσω κάποιους από τους φίλους μου και λυπάμαι γι’ αυτό όμως χρειαζόμουν αυτή την δραστική αλλαγή».

 

Ο Paolo Simoncelli, ο πατέρας του Marco, ήταν αυτός που πρότεινε στον Deganello να κάνει αυτή την αλλαγή. Ο τελευταίος είπε χαρακτηριστικά:

«Πριν πάω στο Noale και ακούσω τι είχαν να μου πουν, τηλεφώνησα τον Paolo Simoncelli, τον “μάνατζερ” μου. Μιλάμε καθημερινά και μου είπε να αποδεχτώ την προσφορά επισημαίνοντάς μου:

“Κοίτα, είναι ένα σημάδι που σου στέλνει ο Marco. Η κατάσταση (στην Aprilia) είναι αδιανόητη μετά την αποχώρηση του Sandi. Πήγαινε και δες αν υπάρχει κάποια δουλειά και για εμένα”. Δεν νομίζω ότι αυτό θα συμβεί. Κατά τη γνώμη μου, ο Paolo πρέπει να ασχοληθεί με το Ίδρυμα, με τα παιδιά στο Πρωτάθλημα minibike ή με την προώθηση Πρωταθλημάτων. Με την εμπειρία του, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος γι’ αυτό».

 

Ο Deganello αναφέρθηκε και στον αείμνηστο Marco λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν το έκανα για να ξεχάσω τον Marco, αυτό είναι αδύνατο. Βλέπω πράγματα που μου τον θυμίζουν και αυτός είναι ο κύριος λόγος που φεύγω, αν και σκόπευα να μείνω στο MotoGP και να βοηθήσω τον Michele Pirro με την CRT μοτοσυκλέτα της Gresini. Όμως το να είμαι στο ίδιο περιβάλλον, να βλέπω τα ίδια άτομα όμως χωρίς τον Marco μου φαινόταν παράξενο και ένοιωθα άβολα».

Επόμενο άρθρο »

O Stoner δεύτερος Αυστραλός αθλητής σε έσοδα

« Προηγούμενο άρθρο

Συστήνεται το «Ίδρυμα Marco Simoncelli»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα