• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Έχουμε αυτό που μας αξίζει
Με αφορμή την κα Τουλιάτου και τα διόδια!!
Νέα 31/12/2011 - 12:56

του Δημήτρη Διατσίδη 

 

Αρχικά να ευχηθώ να μην ξαναπεράσει τέτοια δύσκολη χρονιά όπως το 2011 που για μένα προσωπικά σημαδεύτηκε από την απώλεια του Marco Simoncelli, η οποία πιστεύω ξεπερνάει τα όρια του MotoGP και είναι ένα γεγονός ευρύτερης θλίψης.

 

Ελπίζω λοιπόν να μπορούμε να δούμε το 2012 λίγο πιο αισιόδοξα, αν και στο ελληνικό περιβάλλον που ζούμε, βιώνουμε συνέχεια μια μαυρίλα!

Αλλά μήπως τελικά έχουμε και παίρνουμε αυτό που μας αξίζει;

Γιατί ποιος ψήφισε και συνεχίζει να υποστηρίζει τους πολιτικούς που αποδεδειγμένα κατασπατάλησαν τους πόρους της Ελλάδας, χωρίς κανένας να τιμωρηθεί γι αυτό; Εμείς τους ψηφίσαμε και συνεχίζουμε να τους στηρίζουμε, αφού παρά τους αγανακτισμένους, στα γκάλοπ τα δύο κόμματα που έφεραν την καταστροφή εξακολουθούν να προηγούνται!!

Θα αλλάξει κάτι;

Ίσως, αλλά πολύ δύσκολα!

 

Αφού συνεχίζει το όνειρο το δικό μας, του απλού λαού, να είναι το πως θα “αποχωρήσουμε” από κάθε τι δημιουργικό και το πως θα ξαπλώσουμε στο ανάκλιντρο μιλώντας στο τηλέφωνο με την πρώην δουλειά μας. Η “κα Τουλιάτου” ή κάπως έτσι αν το άκουσα καλά, διαφημίζει – ευτυχώς μόνο μέχρι σήμερα – το ότι το όνειρο ενός λαού είναι να κερδίσει τα 11 εκατομμύρια του Κρατικού Λαχείου “Κοινωνικής Αντίληψης” όπως λέγεται, ώστε να αποχωρήσει από την δουλειά του και να γελάει με όλους εμάς τους υπόλοιπους που θα συνεχίζουμε να προσπαθούμε να επιβιώσουμε. Αυτήν την κατάπτυστη διαφήμιση επέλεξαν οι υπεύθυνοι του Κρατικού Λαχείου ως κοινωνική αντίληψη και κανένας πολιτικός προϊστάμενός τους δεν βγήκε να την σταματήσει και να τους απολύσει για το ότι περνούν τέτοιου είδους μηνύματα, μέσω της ακριβοπληρωμένης τηλεοπτικής διαφήμισης.

Φυσικά ούτε λόγος να ήταν για παράδειγμα ο πρωταγωνιστής της διαφήμισης αυτής ένας “τρελός” επιστήμονας που να είχε για όνειρο να φτιάξει π.χ. ένα ελληνικό αυτοκίνητο και με τα 11 εκατομμύρια να το καταφέρει!

Αυτό ήταν το πρώτο απαισιόδοξο μήνυμα που πήρα αυτές τις μέρες.

Το δεύτερο το βίωσα όταν χρειάστηκε να κινηθώ από το Δίον της Πιερίας μέχρι λίγο μετά τα Τέμπη στο νομό Λαρίσης. Μια απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων.

Ακούστε, με το που ξεκινάω φτάνω σε ένα σταθμό διοδίων, 3.10 Ευρώ λέει για αυτοκίνητο! Σε 10 χιλιόμετρα στην είσοδο των Τεμπών 2ο διόδιο 2.50 νομίζω και αμέσως μετά τα Τέμπη, σε άλλα 10 χιλιόμετρα 3ο διόδιο 1 Ευρώ!

6.70 Ευρώ για 30 χιλιόμετρα και μάλιστα από αυτά τα 6 χλμ της κοιλάδας των Τεμπών στον παλιό δρόμο καρμανιόλα και αντίστοιχα περίπου 8 χλμ. στο πέρασμα του Πλαταμώνα! Δεν υπάρχει αυτό πουθενά παγκοσμίως και αφού το ανεχόμαστε καλά να πάθουμε!

Αλλά μετά την αγανάκτησή μου σκέφτηκα ότι έτσι δεν κάνουμε σε κάθε μας δραστηριότητα; εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε που καθορίζουμε το μέλλον μας;

Για παράδειγμα στο δικό μας τον χώρο της μοτοσυκλέτας και των περιοδικών μήπως δεν έχουμε το παράδειγμα εταιρίας που είναι στους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου, που μπήκε στο περίφημο σκανδαλώδες άρθρο 99, πτώχευσε και μετά συνέχισε να βγάζει τα περιοδικά της στην αγορά με άλλο όνομα, έχοντας φεσώσει όχι μόνο το Ελληνικό Δημόσιο (δηλαδή όλους μας) αλλά και τυπογράφους και ένα σωρό άλλους;

Και τι κάναμε οι υπόλοιποι; Συνεχίζουμε να στηρίζουμε το νέο όνομα, κάνοντας τα στραβά μάτια, οι διαφημιζόμενοι και οι εταιρίες του χώρου, γιατί απλά βολεύονται τα μικροσυμφέροντα. Σε μια υπόθεση που είναι πασιφανές ότι πρόκειται για “καταδολίευση δανειστών” όπως λέγεται ο νομικός όρος, η αγορά συνεχίζει και στηρίζει την λαμογιά και την παρανομία, απλά γιατί πιστεύει ότι έτσι κάνει τη δουλειά της!

Να μην ακούσω λοιπόν από κανένα της αγοράς μοτοσυκλέτας να λέει κάτι για τους πολιτικούς μας και τους κλέφτες κ.λπ., αφού αν οι ίδιοι δεν αλλάξουμε, αν οι ίδιοι δεν στηρίξουμε το υγιές και συνεχίζουμε να στηρίζουμε κάτι που ξέρουμε ότι είναι παράνομο, απλά περιμένοντας να τελεσφορήσουν τα ελληνικά δικαστήρια, τότε δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε προς το καλύτερο.

Μου θυμίζει πρόσφατα τους πολιτικούς μας και πάλι που δήλωσαν έκπληκτοι που κάποιος παραιτηθείς γραμματέας δήλωσε ότι οι εφοριακοί τα παίρνουν! Σώπα, γινόταν τέτοιο πράγμα στην Ελλάδα; Δεν το είχαμε αντιληφθεί είπαν! Να τους χαιρόμαστε όλους τους απατεώνες, από όποια μεριά και να προέρχονται, δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα!

Καλό 2012!!

 

Επόμενο άρθρο »

O Valentino Rossi “Οδηγός της Χρονιάς” 2011

« Προηγούμενο άρθρο

Video: O Lorenzo σε διαφήμισεις της Yamaha

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα