• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Denning μιλά για το SBK
Στην Crescent Suzuki θα προσπαθήσουν για το βάθρο
Νέα 04/01/2012 - 12:59

Ο Paul Denning, Μάνατζερ της ομάδας της Suzuki στο MotoGP και ιδιοκτήτης της ομάδας Crescent Suzuki, σε συνέντευξή του μίλησε για το θεσμό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike. Ας δούμε, επιγραμματικά, τι είπε:

 

Ποια είναι η γνώμη σου για το SBK και τι νομίζεις για το επίπεδο ανταγωνισμού;

«Δείχνει πολύ ενδιαφέρον για το 2012, έστω και με την αποχώρηση της Yamaha. Η παρουσία εργοστασιακών ομάδων στον θεσμό είναι πολύ θετική. Οι Suzuki, Honda, Kawasaki, Ducati, BMW και Aprilia είναι πολύ δυνατές, είτε ως εργοστασιακές είτε ως ιδιωτικές ομάδες, και έχουν γρήγορους οδηγούς.

Ο συνδυασμός ελαστικών της Pirelli και τεχνικών χαρακτηριστικών των μοτοσυκλετών επιτρέπει να φτάνεις πιο εύκολα στο όριο των επιδόσεων συγκριτικά με τις μοτοσυκλέτες του MotoGP και έτσι περισσότεροι αναβάτες μπορούν να παλέψουν για την πρώτη θέση.

Θα έλεγα ότι παλεύουν σαν άγρια ζώα για την νίκη, όμως οι μοτοσυκλέτες του SBK επιτρέπουν τις έντονες μάχες και έτσι διαφορετικοί αναβάτες βρίσκονται στο βάθρο κάθε φορά, κάτι καλό για τους θεατές. Στο SBK ο αναβάτης ακόμα μπορεί να κάνει την διαφορά».  

 

Πόση διαφορά υπάρχει μεταξύ της GSX-R1000 για το BSB και το SBK;

«Η GSX-R του 2012 μοιάζει πολύ με πριν αλλά λίγα μέρη της είναι κοινά. Όλη η μοτοσυκλέτα έχει αναβαθμιστεί σημαντικά. Στην Yoshimura δουλεύουν σκληρά με τον κινητήρα και μοιραζόμαστε πολλές ιδέες για την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας.

Τα φρένα και η ανάρτηση είναι καινούργια ενώ και τα ηλεκτρονικά της Motec έχουν αναβαθμιστεί. Η Suzuki είναι ένα πολύ καλό “πακέτο” και θέλουμε να επιτρέψουμε στους αναβάτες να χρησιμοποιήσουν το 100% των δυνατοτήτων της».

 

Ποιοι είναι οι κυριότεροι ανταγωνιστές για το 2012;

«Είναι πιο εύκολο να πω ποιοι δεν θα είναι! Η Crescent Suzuki είναι νέα ομάδα στο SBK και μπαίνουμε στον θεσμό με χαμηλούς τόνους. Πρέπει να σεβόμαστε όλες τις κορυφαίες ομάδες και τους οδηγούς και να επικεντρωθούμε στις επιδόσεις μας».

 

Ο John Hopkins θα έχει αναρρώσει και θα είναι έτοιμος για τον πρώτο αγώνα;

«Θεωρώ ότι το δάκτυλό του δεν θα είναι σε τέλεια κατάσταση αλλά θα μπορεί να οδηγήσει. Ο John πέρασε πολλά πέρσι, ήταν ένα μικρό ατύχημα που εξελίχθηκε σε εφιάλτη. Μόλις άρχισε να προπονείται, έπειτα από έναν μήνα που έπαιρνε ισχυρά αντιβιοτικά. Πιστεύω ότι η φυσική του κατάσταση θα βελτιώνεται σε κάθε αγώνα αλλά θα είναι έτοιμος για το Philip Island».

 

Ο Leon Camier είναι νέος στην ομάδα αλλά έχει πείρα στο SBK. Θα προσαρμοστεί εύκολα στην GSX-R1000;

«Πολύ εύκολα. Η μοτοσυκλέτα του ταιριάζει, του αρέσει η αίσθηση του πλαισίου και ξέρει ότι μπορεί να εμπιστευτεί την ομάδα. Το τεστ στο Portimao ήταν δύσκολο αλλά ο Leon δεν απείχε πολύ. Είμαι σίγουρος ότι θα παλέψει από την αρχή».

 

Ως πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα στο SBK, πιστεύετε ότι θα παλέψετε για το βάθρο;

«Μια ευθεία ερώτηση απαιτεί μια αντίστοιχη απάντηση, Ναι!».

Επόμενο άρθρο »

Ο Bradl θα συμμετέχει με το Νο 6

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2: O Simon προετοιμάζεται

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα