• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Royal Enfield Continental GT έρχεται από Ινδία
Το Ινδικό εργοστάσιο κάνει το επόμενο βήμα
Τεστ-Μοντέλα 29/01/2012 - 23:01

Στο πρόσφατο σαλόνι “2012 India Auto Expo” παρουσιάστηκε μια ενδιαφέρουσα νέα μοτοσυκλέτα: 

Η Royal Enfield δίνει στα φώρα της δημοσιότητας την Continental GT, βασικά την πρώτη νέα μοτοσυκλέτα του ιστορικού εργοστασίου εδώ και 40 χρόνια!

 

Το μοντέλο είναι η μελέτη για μια cafe racer που θυμίζει τις γραμμές της αυθεντικής Βρετανικής Continental GT – ένα μοντέλο που ήταν δημοφιλές στην Ευρώπη στα τέλη της δεκαετίας του '60 – και έχει τον ίδιο κινητήρα με τον πρόγονό του.

Με εξαίρεση των μονοκύλινδρο αυτό μοτέρ των 500 cc η νέα Continental GT είναι η πρώτη μοτοσυκλέτα που σχεδιάστηκε στην Ινδία, χωρίς να πάρει κανένα μέρος από τα Αγγλικά μοντέλα του παρελθόντος.

 

Η Royal Enfield έχει γίνει μια καθαρά Ινδική μάρκα τώρα πιά. Η ιστορία έχει ως εξής:

Η παλιά Βρετανική Royal Enfield άνοιξε ένα θυγατρικό εργοστάσιο στο Madras της Ινδίας το 1949. Το 1955 η Ινδική κυβέρνηση διάλεξε το μοντέλο Bullet 350cc  (φωτ. 6) ως την μοτοσυκλέτα και για την αστυνομία και για τον στρατό της χώρας, κάνοντας φυσικά μια τεράστια παραγγελία. Το εργοστάσιο της Αγγλίας έκλεισε το 1967, αλλά το Ινδικό παράρτημα ανεξαρτητοποιήθηκε και συνέχισε να παράγει τις Bullet 350 και 500cc για πολλά – πολλά χρόνια.

Τώρα η Royal Enfield της Ινδίας κατέχει τα δικαιώματα του ονόματος και πουλάει διάφορες παραλλαγές του μοντέλου Bullet – μερικά με άλλο όνομα – σε πάνω από 20 χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και στη χώρα μας.

 

Αν και η Continental GT παραμένει πιστή στο κλασικό design της παλιάς Βρετανικής σχολής, το μοντέλο αυτό σημαίνει ένα πολύ μεγάλο βήμα μπροστά για την εταιρία, αφού είναι η πρώτη προσπάθεια για κάτι διαφορετικό από την συνηθισμένη Bullet. Προς το παρόν δεν ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες για την παραγωγή, τις επιδόσεις και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας Continental GT, αλλά η δουλειά που έχει γίνει από τους Ινδούς μηχανικούς είναι ενδιαφέρουσα και αξίζει προσοχής.

Περιμένουμε περισσότερα νέα πάνω στο θέμα.

 

Επόμενο άρθρο »

Παρουσίαση: Honda RC213V

« Προηγούμενο άρθρο

Η νέα υδρόψυκτη BMW R1250 GS αποκαλύπτεται!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα