• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Nakamoto: «Τεράστιο εμπόδιο η Μ1!»
Ο βασικότερος αντίπαλος της RC213V…
Νέα 02/03/2012 - 12:13

Στον απόηχο του δεύτερου τεστ στην Μαλαισία, οι Honda βρέθηκαν και πάλι στις πρώτες θέσεις της κατάταξης, ωστόσο η διαφορά με τον ανταγωνισμό έχει αρχίσει να μειώνεται… ειδικά με τις Yamaha…

 

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της HRC, Shuhei Nakamoto, η M1 είναι ο βασικότερος αντίπαλος την δεδομένη στιγμή.

 

«Η Μ1 είναι πολύ γρήγορη και αποτελεί ένα τεράστιο εμπόδιο για εμάς», σχολίασε. «Δεν είμαστε στο ίδιο επίπεδο, η Honda είναι εξαιρετικά ισχυρή, όμως η Yamaha έχει πολύ καλή συμπεριφορά. Σαν σύνολο, είναι η καλύτερη μοτοσυκλέτα αυτήν την στιγμή!»

 

Προς επιβεβαίωση των παραπάνω, η Yamaha πλάσαρε δυο δορυφορικές μοτοσυκλέτες της στις πρώτες θέσεις, με τον Andrea Dovizioso να βρίσκεται σε εκπληκτική φόρμα, τερματίζοντας 3ος.

 

Ο Casey Stoner ήταν σταθερά πρώτος, με τον ομόσταυλό του Dani Pedrosa να ακολουθεί δεύτερος, ωστόσο το πρόβλημα με τις ταλαντώσεις εξακολουθεί να υφίσταται και αυτό είναι που ανησυχεί τον Nakamoto…

 

«Υπάρχουν άλλα μικροπροβλήματα που πρέπει να διορθώσουμε, αλλά οι ταλαντώσεις είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας… η συχνότητά τους διαφέρει και εξαρτάται από την ταχύτητα κάθε φορά»

 

Καθώς η RC213V δεν αντιμετώπιζε αυτό το πρόβλημα πέρυσι, είναι λογικό να συμπεραίνουμε ότι οι δυο βασικοί παράγοντες που συνέβαλαν σε αυτό, είναι η προσθήκη των επιπλέον κιλών και τα νέα ελαστικά της Bridgestone.

 

«Η απόφαση για την αύξηση του συνολικού βάρους της μοτοσυκλέτας μας στοίχισε γενικά και ειδικά, επειδή προέκυψαν επιπρόσθετα έξοδα για εμάς… όμως νομίζω ότι επικεντρώνονται σε νέα ελαστικά για να ισορροπηθεί η κατάσταση. Η Bridgestone δουλεύει αρκετά σκληρά και έφερε διαφορετικών προδιαγραφών ελαστικά. Δυστυχώς, εκείνα που μας δίνουν λιγότερο chattering, έχουν και αρνητικό αντίκτυπο στην απόδοσή μας»

 

Στην συνέχεια, έδειξε εντυπωσιασμένος με τον Jorge Lorenzo, ο οποίος έκανε προσομοίωση αγώνα, πηγαίνοντας σταθερά κάτω από 2.02. Όσο για τους αναβάτες του: «Δυστυχώς δεν καταφέραμε να κάνουμε προσομοίωση αγώνα, επειδή χάσαμε την δεύτερη ημέρα και έπρεπε να κάνουμε πολλά πράγματα για να ισορροπήσουμε την κατάσταση»

 

Το πρόβλημα με την μοτοσυκλέτα του Pedrosa, έμεινε τελικά αναπάντητο…

 

«Δεν συνειδητοποιήσαμε τι ακριβώς συνέβη μέσα στον κινητήρα… η ασφάλεια των αναβατών μας - όμως - είναι πάνω απ’ όλα… Δεν αλλάξαμε την χαρτογράφηση, αλλά το σύστημα διαχείρισης δεδομένων του κινητήρα»

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Guareschi υπερασπίζεται τον Rossi…

« Προηγούμενο άρθρο

Edwards: «H Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια ημέρα!»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα