• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Guareschi υπερασπίζεται τον Rossi…
…μετά την 10η θέση του τελευταίου στην Sepang
Νέα 02/03/2012 - 15:25

Ο Vittoriano Guareschi δεν συνηθίζει να κρύβεται και είναι βέβαιο ότι η 10η θέση δεν ικανοποίησε ούτε αυτόν, ούτε τον Rossi. Ωστόσο, μέσα από το box της ομάδας, είναι σε θέση να κατανοήσει τι ακριβώς πέρασε ο αναβάτης του, αυτές τις τρεις ημέρες.

 

«Ολοκλήρωσε έναν τεράστιο όγκο δουλειάς», εξήγησε. «Δοκίμασε πολλές και διαφορετικές λύσεις και διαφορετικές ρυθμίσεις και είναι φυσιολογικό – κάτω από αυτές τις συνθήκες – να είναι δύσκολο να κάνεις καλό χρόνο, να έχεις στο μυαλό σου την απόδοση και τα αποτελέσματα… εκτός αν είσαι τυχερός»

 

Η νέα GP12 είναι βελτιωμένη σε σχέση με το ντεμπούτο της, ωστόσο είναι φυσιολογικό ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο, ώστε η ομάδα να συλλέξει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να συνεχίσει την εξέλιξή της και ο Vittoriano υπερασπίζεται τον Rossi:

 

«Είναι βέβαιο ότι ο Rossi μπορεί να τα πάει πολύ καλύτερα, άλλωστε η δική του αίσθηση είναι παρόμοια με του Hayden, ο οποίος είναι μόνο στο 70% των δυνατοτήτων του. Θα ήταν πολύ πιο γρήγορος αν εστίαζε μόνο στο να νιώθει πιο άνετα στην μοτοσυκλέτα, αλλά αυτή την στιγμή έχουμε άλλες προτεραιότητες»


Στην συνέχεια, σχολίασε και την πολύ καλή θέση του Barbera, με την δορυφορική GP12:

 

«Η δουλειά που έκανε ο Barbera αυτές τις ημέρες, ήταν πολύ διαφορετική», δήλωσε. «Η μοτοσυκλέτα του ήταν ολόιδια με αυτήν που δοκίμασε εδώ, πριν περίπου έναν μήνα. Δούλεψε κυρίως στο πώς να νιώθει πιο άνετα σε αυτήν και για να αποκτήσει εμπιστοσύνη. Ο χρόνος του δεν ήταν άπιαστος για τον Rossi…»

 

Ένα άλλο ερώτημα που υπάρχει, είναι αν λείπει από την Ducati η εμπειρία του ως δοκιμαστή:

 

«Απολύτως όχι…» απάντησε με σιγουριά. «την δεδομένη στιγμή οι δοκιμαστές δεν μπορούν να βοηθήσουν, μόνο οι εργοστασιακοί οδηγοί μπορούν να οδηγήσουν αυτές τις μοτοσυκλέτες στο όριο και να δίνουν σωστή πληροφόρηση»

 

Το τελευταίο τεστ στην πίστα της Μαλαισίας, «δεν ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», παραδέχτηκε ο Vittoriano. «Ωστόσο κάναμε πολύ καλή δουλειά με τα ηλεκτρονικά και πετύχαμε πολλά πράγματα που χρειαζόμασταν. Πάμε στην Jerez με καλύτερες ιδέες και θα αφήσουμε στην Ισπανία, ελεύθερο τον Valentino να συγκεντρωθεί στην οδήγηση και να εξοικειωθεί με την GP12. Εκεί θα δούμε τα αποτελέσματα και αν θα πρέπει να ανησυχούμε ή όχι».

 

Επόμενο άρθρο »

Βήματα προόδου για την Avintia στη Sepang

« Προηγούμενο άρθρο

Nakamoto: «Τεράστιο εμπόδιο η Μ1!»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα