• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η νέα FTR-Honda Moto3
Αποκλειστικές εικόνες από Ισπανία
Νέα 20/03/2012 - 12:01

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Βασίλης Μωραΐτης

Φωτογραφία: Βασίλης Μωραΐτης

 

Επτά από τις 32 μοτοσυκλέτες της Moto3 που είδαμε στην πίστα της Jerez ήταν της Βρετανικής εταιρείας FTR. Μία εταιρεία που όπως είχαμε δημοσιεύσει πέρυσι, είχε σημειώσει μεγάλη άνοδο στην Moto2 και αρκετές ομάδες είχαν επιλέξει το πλαίσιό της. Φέτος, στις τελευταίες χειμερινές δοκιμές της σεζόν κατάφερε να δει δύο μοτοσυκλέτες της στην τριάδα της Moto3 την πρώτη ημέρα των δοκιμών.

 

Το πλαίσιο της FTR είναι αλουμινένιο περιμετρικού τύπου και διαθέτει επίσης αλουμινένιο ψαλίδι με ανάποδη γέφυρα. Οι βάσεις των μαρσπιέ πιάνουν στην εσωτερική πλευρά του πλαισίου. Όλες οι μοτοσικλέτες της FTR είναι εφοδιασμένες με κινητήρα της Honda και η κάθε ομάδα έχει επιλέξει τον δικό της εξοπλισμό όσον αφορά τις αναρτήσεις, τα φρένα και τα ηλεκτρονικά συστήματα.

 

Στις εικόνες παρουσιάζουμε αποκλειστικά την μοτοσυκλέτα της Avintia Racing Moto3, με την οποία κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας ο Maverick Vinales. Στο αριστερό χειριστήριο είναι τοποθετημένα τα μπουτόν του Traction Control και των δύο διαφορετικών χαρτογραφήσεων της ECU. Η κεντρική ηλεκτρονική μονάδα είναι κατασκευασμένη από την Dellorto.

 

Τεχνικός της ομάδας μας πληροφόρησε ότι έχει γίνει αξιοσημείωτη δουλειά στην αεροδυναμική της μοτοσυκλέτας γεγονός που παίζει σημαντικό ρόλο στο πως η μοτοσυκλέτα κάθεται στην άσφαλτο στις υψηλές ταχύτητες χωρίς να φορτίζει ιδιαίτερα τις αναρτήσεις, στοιχείο που αυξάνει τις τριβές. Εκκεντρική είναι η σχεδίαση του αεραγωγού του ram-air που ξεχωρίζει από κάθε άλλο κατασκευαστή.

 

Επόμενο άρθρο »

Η κόρη του Stoner!

« Προηγούμενο άρθρο

Όλο το video της παρουσίασης της GP12

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα