Το πρώτο φετινό Τεστ της χρονιάς ξεκίνησε στην πίστα της Χερέθ με την άσφαλτο να δίνει πολύ πρόσφυση σε σχέση με το χθεσινό αγώνα και τους οδηγούς του MotoGP να δοκιμάζουν τα νέα πράγματα που έφεραν οι ομάδες τους για να βελτιώσουν τα αδύνατα σημεία των μοτοσυκλετών τους.
Με δεδομένα ότι για τους τέσσερις κατασκευαστές υπάρχει πάγωμα εξέλιξης του κινητήρα, η βελτιώσεις μπορούν να είναι στα ηλεκτρονικά του κινητήρα, το πλαίσιο, τις αναρτήσεις και την αεροδυναμική.
Ακόμη και η Yamaha που μπορεί να δοκιμάζει ό,τι θέλει και στον κινητήρα, δοκιμάζει νέα φτεράκια στο πλάι δίπλα στη σέλα του οδηγού, αντιγράφοντας κει αυτή, όπως και η Ducati, την Aprilia που τα πρωτοέφερε πέρυσι. Ήδη η ΚΤΜ και η Honda τα έχουν αντιγράψει. Η Ducati έχει φέρει δύο εκδόσεις του φέρινγκ που δοκίμασε τη μια ο Marc Marquez και την άλλη ο αδελφός του Alex, στην προσπάθεια να φτάσει την Aprilia στη συμπεριφορά της στην είσοδο της στροφής.
Στους χρόνους ο Alex Marquez έγραψε ένα εξαιρετικό χρόνο και οι περισσότεροι οδηγοί “γύρισαν” κάτω από τους χθεσινούς χρόνους.
Περισσότερα το απόγευμα μετά το τέλος του τεστ.










.png)

