• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Achna Speedway: Η πίστα της Κύπρου!
2.2χλμ, είναι το σπίτι της μοτοσυκλέτας στην Κύπρο
Νέα 17/04/2012 - 12:47

Ο Χριστάκης Χρήστου εισαγωγέας εξαρτημάτων αυτοκινήτου, είχε ένα όραμα: να κατασκευάσει μια πίστα στην Κύπρο! 

 

Ο ίδιος ασχολήθηκε με τους αγώνες drift και μάλιστα ο 14χρονος γιός του Γιάννης είναι 7ος στο G1 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα drift.

Από το 1999 ξεκίνησε τις προσπάθειες για την δημιουργία πίστας στην Κύπρο, αλλά κυρίως η γραφειοκρατία δεν άφηναν το έργο να προχωρήσει. Τελικά τον Δεκέμβριο του 2010 ξεκίνησε το μέρος του πάρκινγκ που χρησιμοποιείται για Αγώνες drift και τον Δεκέμβριο του 2011 έγιναν τα εγκαίνια της πίστας που βρίσκεται στην Άχνα, κοντά στην Αγία Νάπα, πάνω στην πράσινη γραμμή, που χωρίζει εκείνο το σημείο της Κύπρου από τα κατεχόμενα.

 

Έχει 2,200μ. μήκος, πλάτος 11-12μ., με 11 στροφές, 7 δεξιές και 4 αριστερές. Σχεδιάστηκε από Ιάπωνες, με τους οποίους ο κ. Χρήστου συνεργάζεται και είναι κλειστή, αλλά τεχνική. Φιλοξενεί Αγώνες Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας και βέβαια πολλά track day, όπως το σημερινό στο οποίο βρεθήκαμε για να δούμε με μεγάλη χαρά πολλούς μοτοσυκλετιστές να μπαίνουν στην πίστα και να βελτιώνουν τις επιδόσεις τους. Όλοι πολύ καλά εξοπλισμένοι, με ηλεκτρικές κουβέρτες οι περισσότεροι και με πολύ σωστά προετοιμασμένες μοτοσυκλέτες. O συνάδελφος δημοσιογράφος Νίκος Στυλιανού, που παρουσιάζει το MotoGP στην Κυπριακή τηλεόραση, φέτος στην συνδρομητική CYTA Vision (που έκανε την προπόνησή του με μια Ducati 999), μας είπε ότι η πίστα έχει προοπτικε΄ς να αναπτυχθεί καόμη περισσότερο και να μεγαλώσει σε μήκος τα πόμενα χρόνια, αφού όπως πιστεύει ο κ. Χρήστου δεν θα διστάσει να κάνει και το πεόμενο βήμα!

Πέρα από τις όμορφες μοτοσυκλέτες, είδαμε και αρκετά αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων μια πανέμορφη Porsche 911 GT2! Μάλιστα το Safety Car της πίστας είναι ένα Nissan Skyline!!

 

Η πίστα κόστισε 1 εκατομμύριο Ευρώ, εκτός του κόστους γης και ευχόμαστε η συνεχής λειτουργία της, με μεγάλο πλεονέκτημα τον καλό καιρό όλον τον χρόνο, να αποφέρει τα αναμενόμενα έσοδα!. Είναι ήδη εγκεκριμένη από την FIA για τους Αγώνες Αυτοκινήτου, ενώ για αυτούς τις μοτοσυκλέτας χρειάζεται ελάχιστες μικροβελτιώσεις – κατά την γνώμη μας.

Η διεύθυνσή της είναι: www.achnaspeedway.com

 

Επόμενο άρθρο »

Crutchlow: "Αισθάνομαι πιο σίγουρος φέτος!"

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: "Το καλύτερο φάρμακο!"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα