• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Stoner: Γιατί φεύγω! Μέρος 2ο
Αναλυτικά το σκεπτικό του Αυστραλού!
Νέα 19/05/2012 - 10:59

Το μακροσκελές σκεπτικό της απόφασης του 2 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Casey Stoner, συνεχίζεται με τον ίδιο να τονίζει ότι – παρά την πεποίθηση πολλών – η γέννηση της μικρής του κόρης, δεν επηρέασε σημαντικά την απόφασή του αυτή!

 

«Η γέννηση της κορούλας μου δεν έχει να κάνει με την απόφασή μου αυτή. Έπαιξε μικρό ρόλο, την διευκόλυνε σίγουρα, αλλά δεν είναι ο λόγος που πήρα την απόφασή μου. Όσο για το μέλλον, θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ με το αυτοκίνητο. Δοκίμασα το V8, είναι αλήθεια, αλλά αυτό ήθελα να το κάνω εδώ και 3-4 χρόνια, δεν σημαίνει κάτι… Το αν θα είμαι γρήγορος ή όχι, αυτό είναι άλλο θέμα. Άλλωστε, δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο στο κοντινό μέλλον»

 

«Λατρεύω τις μοτοσυκλέτες, είμαι κοντά τους ολόκληρη την ζωή μου και αν συνέχιζα να κάνω αυτό που κάνω, φοβάμαι ότι θα έχανα εντελώς το πάθος μου για αυτές και δεν θα ήθελα να είμαι κοντά σε καμία για τα επόμενα δέκα χρόνια. Αυτό με φόβιζε…»

 

Σε όλη την διαδικασία, ο Casey είχε σταθερή φωνή κρύβοντας τα συναισθήματά του, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν το κατάφερε όταν ρωτήθηκε για το αν πιστεύει ότι χαραμίζει το τεράστιο ταλέντο του, αποσυρόμενος της δράσης σε τόσο νεαρή ηλικία…

 

«Δεν θα χαράμιζα το ταλέντο μου, αλλά την ζωή μου αν συνέχιζα!», απάντησε αποστομωτικά ο Αυστραλός! «Ξέρω ότι μπορώ να βγω εκεί έξω ακόμα κι αν δεν το διασκεδάζω, πετυχαίνοντας τα ίδια αποτελέσματα και δίνοντας τον καλύτερό μου εαυτό. Σε μια τέτοια περίπτωση, η ανταγωνιστική μου φύση θα υπερίσχυε του πάθους μου που έφθινε! Αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν το θέλω… πώς να το εξηγήσω! Ίσως είμαι ο μοναδικός νεαρός αναβάτης που αποσύρεται, ενώ έχει πολύ καλές προοπτικές μπροστά του, αλλά από την άλλη γνωρίζετε ότι λέω πάντοτε την αλήθεια. Σε όλες μου τις δηλώσεις στα media»

 

«Ακόμα και στην Πορτογαλία (σ.σ. όταν κατηγορηματικά αρνήθηκε τις φήμες περί αποχώρησής του) δεν είπα ψέματα σε κανέναν. Διέρρευσε η πληροφορία και δεν είμαι σίγουρος από πού ή ποιόν, αλλά ακόμα δεν είχα αποφασίσει οριστικά. Έτσι, η πληροφόρηση τότε ήταν λάθος. Αποφάσισα οριστικά τι θέλω να κάνω αυτήν την εβδομάδα …»

 

«Κάθε αναβάτης εδώ λέει πάντα το ίδιο πράγμα. Όταν σταματήσει το πάθος μου για το άθλημα, θα αποσυρθώ. Αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί αναβάτες εκεί έξω που θα πουν ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Πάντα υπάρχει κάτι που τους κρατά εδώ, είτε αυτό είναι τα χρήματα, είτε η δόξα ή οτιδήποτε άλλο. Έχω δει αναβάτες στο παρελθόν να χάνουν το πάθος τους για το άθλημα, την διασκέδαση, αλλά να συνεχίζουν να αγωνίζονται!»

 

«Δεν εξαρτάται από εμένα να πω τι θα κάνω φεύγοντας…» απάντησε ο Αυστραλός σε άλλη ερώτηση. «Ίσως έχω κάποια ανάμειξη στο MotoGP, αν βρω την ενέργεια, να βοηθήσω ίσως κάποιους νεαρούς αναβάτες. Δεν είμαι σίγουρος τι θα κάνω… Είχαμε πολύ καλή καριέρα, κάναμε φανταστικούς αγώνες και νιώθω ότι ήδη από το πρώτο μου Πρωτάθλημα, το 2007, είχα φτάσει τον στόχο μου»

 

«Ήταν το όνειρό μου να γίνω Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Όταν είσαι νέος, ονειρεύεσαι να γίνεις Παγκόσμιος Πρωταθλητής πολλές φορές, αλλά όσο πλησιάζεις τα GP και όταν φτάνεις να αγωνίζεσαι εκεί, η πραγματικότητα είναι πιο ρεαλιστική. Δεν σταμάτησα όμως ποτέ να προσπαθώ. Όση κριτική κι αν δεχόμουν με την Ducati. Όση κριτική κι αν δεχόμουν για τις πτώσεις μου και για άλλα παρόμοια στο παρελθόν. Όλα αυτά βοήθησαν, για να είμαι ειλικρινής, να φτάσω στο σημείο που είμαι σήμερα και διευκόλυναν την απόφασή μου»

 

«Δεν νομίζω ότι αφήνω κάτι πίσω μου. Είμαι πολύ χαρούμενος με την καριέρα μου σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα. Ήταν ένας δύσκολος, δύσβατος δρόμος, το να έχω τις νίκες αυτές, τις μάχες, τις επιτυχίες αλλά και τα προβλήματα… όμως ήταν μια φανταστική πορεία! Έτσι, δεν το μετανιώνω…!»

 

Επόμενο άρθρο »

Le Mans Moto3, ΕΔ3: Ο Oliveira στην 1η θέση!

« Προηγούμενο άρθρο

O Rossi διάλεξε 2 φωτογραφίες στο Le Mans

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα