• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans Moto3, Αγώνας: Μεγάλη νίκη του Rossi!
Μπαράζ πτώσεων σε έναν συγκλονιστικό αγώνα!
Νέα 20/05/2012 - 20:36

Σε έναν αγώνα που διεξήχθη σε πολύ δύσκολες συνθήκες, ήταν ο Khairuddin που έκανε τρομερό ξεκίνημα και από την 10η θέση βρέθηκε στην 1η! Να σημειώσουμε ότι ο Vazquez, ο οποίος θα ξεκινούσε από την 1η σειρά, αντιμετώπισε πρόβλημα και δεν κατάφερε να ξεκινήσει τον αγώνα. Η βρεγμένη πίστα προμήνυε τις πολλές πτώσεις, με τους Binder-Ajo να κάνουν την αρχή, ακολουθούμενοι από τον Folger και τον Γάλλο Masbou που βγήκαν στην άμμο.

 

Εν τω μεταξύ, ο Faubel είχε περάσει μπροστά και οδηγούσε την κούρσα, με τον Salom να ακολουθεί πίσω του. Στην συνέχεια είχαμε την πτώση του Fenati, ο οποίος έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του, πράγμα που του στέρησε την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι καλό στον πρώτο του αγώνα στο Le Mans. Άσχημα τα πράγματα και για τον Ιάπωνα αναβάτη, Fujii, για τον οποίο ο αγώνας τελείωσε νωρίς λόγω πτώσης.

 

Με 18 γύρους να απομένουν, ήταν πέντε οδηγοί αυτοί που ξεχώριζαν και πίεζαν για ένα καλό πλασάρισμα και για μια θέση στο βάθρο. Για λίγο οι Faubel-Salom-Kornfeil-Oliveira-Vinales πρόσφεραν πολύ ωραίο θέαμα στους οπαδούς. Στους επόμενους γύρους, θύματα των καιρικών συνθηκών ήταν οι Kent, Webb, Grotzkyj και Miller, ενώ ο Tonucci οδηγούνταν στα pits εξαιτίας μηχανικού προβλήματος.

 

Καθώς ο Vinales πίεζε τους Faubel και Oliveira για την πρώτη θέση, παραλίγο να πεταχτεί από την σέλα της μοτοσυκλέτας του, ενώ παράλληλα ο Salom έχανε τον ρυθμό του, με τον Rossi να τον περνά και να μπαίνει 5ος. Με 11 γύρους να απομένουν, είχαμε περαιτέρω νέα στο «μέτωπο» των πτώσεων, με τον Faubel να πέφτει και να χάνει την πρώτη θέση, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα έπεσε από την τρίτη θέση και ο Kornfeil, αφήνοντας στις τρεις πρώτες θέσεις τους Oliveira, Vinales και Rossi. Λίγο αργότερα, ήταν ο Salom αυτός που γλίστρισε και βρέθηκε στην άμμο, ενώ οι συνθήκες ολοένα και χειροτέρευαν κάνοντας την δουλειά των αναβατών πιο δύσκολη.

 

Ενώ μια ωραία μάχη διεξαγόταν, για την 4η θέση, ανάμεσα στους Cortese και Khairuddin, είχαμε την πτώση του Oliveira από την πρώτη θέση, προς μεγάλη απογοήτευση της ομάδας του. Έτσι, πρώτος έμεινε ο Vinales, με τον Rossi να τον κυνηγά από πίσω. Ο Vinales όμως κράτησε την πρωτοπορία για πολύ λίγο, καθώς έπεσε από την μοτοσυκλέτα του στην τελευταία στροφή, για να τον ακολουθήσει σύντομα και ο Khairuddin. Ως εκ τούτου, ο Rossi έμεινε μόνος πρώτος με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, πάνω από 20 δευτερόλεπτα! Οι οπαδοί στις κερκίδες πανηγύριζαν, ενώ θέση στο βάθρο είχαν οι Cortese και Moncayo. Συνολικά είχαμε πάνω από τους μισούς οδηγούς (16) του grid εκτός μάχης, με μόνον 15 να καταφέρνουν να τερματίζουν στην ιστορική πίστα της Γαλλίας.

 

Με τρεις γύρους να απομένουν, ο Cortese έχασε το μπροστινό στο πρώτο σικέιν, αλλά κατάφερε να επανέλθει στον αγώνα, στην 6η θέση, δίνοντας την τρίτη θέση στον Rins, με τον Antonelli να τον ακολουθεί από κοντά. Στο τέλος, ο Rossi έδωσε μεγάλη χαρά στους θεατές στις κερκίδες του Le Mans, καθώς πήρε την πρώτη του νίκη με διαφορά 28 δευτερολέπτων μπροστά από τους Moncayo και Rins. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Antonelli, ενώ – όπως ήδη είναι γνωστό – ο Σίσσης έκανε μεγάλο αγώνα και τερμάτισε στην 5η θέση, πράγμα που του χάρισε την 10η θέση στην βαθμολογία Πρωταθλήματος, έχοντας συγκεντρώσει 23 βαθμούς.

 

Διαβάστε εδώ για την εκπληκτική εμφάνιση του Θανάση!

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο κάτω μέρος

 

Επόμενο άρθρο »

Le Mans Moto2, Αγώνας: Πρώτη νίκη για Luthi

« Προηγούμενο άρθρο

Le Mans: Φοβερός ο Σίσσης στην 5η θέση!!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα