• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans Moto2, Αγώνας: Πρώτη νίκη για Luthi
Corti-Redding στο βάθρο, έπεσε ο Marquez
Νέα 20/05/2012 - 20:40

Δραματικός και ο δεύτερος αγώνας της ημέρας, με βροχή και πολύ δύσκολες συνθήκες όπως αυτές που αντιμετώπισαν οι συνάδελφοί τους νωρίτερα. Ο Espargaro έκανε πολύ καλή αρχή, παίρνοντας το προβάδισμα, με τον Redding να ακολουθεί. Το πρώτο σικέιν αποδείχτηκε δύσκολο, καθώς ο Corsi έφυγε από την σέλα της μοτοσυκλέτας του, με τους Takahashi-Krummenacher-Di Meglio να αλληλοεξουδετερώνονται λίγο αργότερα.

 

Στην κορυφή, ο Espargaro προσπαθούσε να χτίσει μια διαφορά ασφαλείας, ωστόσο Luthi και Redding είχαν καλό ρυθμό στο βρεγμένο. Πιο πίσω ακολουθούσαν οι Bradley Smith και Gino Rea. Ο Alex de Angelis γλίστρισε και έπεσε από την μοτοσυκλέτα, αναγκάζοντας τους οδηγούς πίσω του να τον αποφύγουν θεαματικά. Ενώ ο Rea τα πήγαινε πολύ καλά, ο Zarco τον χτύπησε στον μπροστινό τροχό την ώρα που τον προσπερνούσε και τον έστειλε στην άμμο, τερματίζοντας πρόωρα τον πρώτο αγώνα του Βρετανού με πλαίσιο Suter. Εν τω μεταξύ, ο Corti είχε μπει στην πεντάδα, με τον Iannone να ανεβάζει ρυθμό επίσης.

 

Με 17 γύρους να απομένουν, ο Espargaro άνοιξε την πορεία του και έδωσε το προβάδισμα στον Luthi, ενώ ο ίδιος έπεσε στην 9η θέση. Παράλληλα, και ο Smith βγήκε εκτός, αλλά κατάφερε να επανέλθει στην 14η θέση. Μέχρι εκείνη την στιγμή, ο Marquez – που δεν είχε κάνει ιδανικό ξεκίνημα – κέρδιζε θέσεις και πίεζε για την πρώτη πεντάδα, δίνοντας μάχη με τον εκπληκτικό στην βροχή Zarco. Ωστόσο, ο Ισπανός δεν ήταν γραφτό να καταφέρει κάτι καλύτερο, καθώς έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και έπεσε, χωρίς να καταφέρει να επανέλθει στον αγώνα. Έτσι ο Zarco έμεινε μόνος του να παλεύει για μια θέση στο βάθρο και σύντομα πέρασε στην δεύτερη θέση, μπροστά από τον Redding. Με 13 γύρους να απομένουν, ο Luthi είχε προβάδισμα λίγο πάνω από 3 δευτερόλεπτα.

 

Ο Cardus έπεσε από highside στα μισά του αγώνα, χωρίς συνέπειες ευτυχώς. Πιο κάτω, ο Espargaro τα έβρισκε σκούρα, καθώς έχανε την 8η θέση από τον West, ο οποίος έδειχνε την μεγάλη του ικανότητα στην βροχή. Για την τέταρτη θέση μάχονταν οι Redding και Iannone, όταν ο DiMeglio (που είχε χάσει τον έλεγχο νωρίτερα) έπεσε και δε κατάφερε να συνεχίσει. Το ίδιο συνέβη και στον Nakagami λίγο αργότερα.

 

Με 6 γύρους να απομένουν, ο Γάλλος Zarco είχε μειώσει την διαφορά με τον πρωτοπόρο Luthi, σε λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο, ενώ ο πολύ καλός West πέρασε και τον Simon και πλασαρίστηκε στην 6η θέση. Ωστόσο, η ομόσταυλός του Rossel δεν τα κατάφερνε το ίδιο καλά, εγκαταλείποντας τον αγώνα μετά από πτώση.

 

Στην συνέχεια έχασε τον έλεγχο ο Zarco, καθώς πίεζε πολύ στο βρεγμένο, και άφησε την δεύτερη θέση στον Corti και την τρίτη στον Redding. Μεγάλη μάχη γινόταν για την 6η θέση, με τους Kallio-West-Espargaro-Simon και Smith να αλλάζουν θέσεις στους τελευταίους γύρους, προσφέροντας ωραίο θέαμα στις κερκίδες. Οι συγκινήσεις του πολύ ωραίου αγώνα δεν είχαν τελειώσει, καθώς στην τελευταία στροφή έπεσε ο Smith, ενώ παρακολουθούσαμε την ηρωική προσπάθεια του Simon, ο οποίος με τα χέρια έσπρωχνε την μοτοσυκλέτα του ώστε να περάσει την γραμμή τερματισμού!

 

Στο τέλος ήταν ο Luthi αυτός που χαμογέλασε, κατακτώντας την πρώτη του νίκη φέτος στο Πρωτάθλημα, αφήνοντας πίσω του τον Corti – ο οποίος ανεβαίνει για πρώτη φορά σε βάθρο – και τον Redding που ανέβηκε και πάλι σε βάθρο μετά από 22 αγώνες!

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο κάτω μέρος της σελίδας

 

Επόμενο άρθρο »

Le Mans: Lorenzo & Rossi μεγάλοι νικητές

« Προηγούμενο άρθρο

Le Mans Moto3, Αγώνας: Μεγάλη νίκη του Rossi!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα