• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans: Lorenzo & Rossi μεγάλοι νικητές
Ο Ισπανός κέρδισε και ο Ιταλός μεγαλούργησε!
Νέα 20/05/2012 - 20:41

Αν κάποιος διαβάσει τα αποτελέσματα του Γαλλικού Grand Prix του 2012 θα μάθει ότι ο Jorge Lorenzo πέτυχε μια άνετη νίκη με διαφορά σχεδόν δέκα δευτερόλεπτα από τον 2ο. Όμως δεν θα καταλάβει την εκπληκτική μάχη που έδωσε ο Valentino Rossi για να πάρει τη διαφορά των 1.393 δευτερολέπτων από τον 3ο Casey Stoner. 

 

O Ισπανός αφού απέκτησε σιγουριά με τα λάστιχά του στην βροχή που έπεφτε στο Le Mans, πέρασε με πολύ ωραίο τρόπο και τους δύο οδηγούς της Repsol Honda που είχαν ξεκινήσει καλύτερα από όλους. Από κει και πέρα ο Lorenzo έκανε διαφορά ασφαλείας 4'' την οποία είδε να μειώνεται στα μέσα του αγώνα. Η απάντησή του ήταν να αυξήσει και πάλι το ρυθμό του και να πάρει την 40η νίκη της καριέρας του και μαζί το προβάδισμα στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος.

Πίσω του ο Casey Stoner προσπάθησε στα μισά του αγώνα να πλησιάσει, αλλά μετά καθώς η βροχή σταμάτησε, οι ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας του έφεραν φθορά στα λάστιχά του και αναγκάστηκε να κόψει ρυθμό, με αποτέλεσμα να τον πλησιάζει το τρενάκι των Dovizioso, Rossi, Crutchlow που εντωμεταξύ είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων με επικές μάχες μεταξύ τους.

Ο Βρετανός είχε μια πτώση και έχασε χρόνο, ενώ λίγο αργότερα το ίδιο έπαθε και ο ομόσταυλός του Ιταλός, όταν ο Rossi τον προσπέρασε.

 

Ο “γιατρός” οδηγούσε εκπληκτικά και η μεγάλη στιγμή έφτασε στους τελευταίους γύρους όταν έφτασε τον Stoner. Ακολούθησε μια τρομερή μάχη, με αλληλοπροσπεράσματα και τον 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να υπερισχύει του 2 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή, με μια κίνηση χειρουργικής ακρίβειας στον τελευταίο γύρο!

 

Ο Dani Pedrosa έμεινε 18'' πίσω τους σε ένα μοναχικό αγώνα, σίγουρα απογοητευτικό για τον ίδιο, τώρα που πάει να γίνει το #1 στην εργοστασιακή ομάδα της Honda. O Stefan Bradl από τη μεριά του, έχοντας απογοητεύσει στις δοκιμές στο στεγνό, μεταμορφώθηκε στο βρεγμένο και πήρε την 5η θέση, καταφέρνοντας να αποκρούσει την επίθεση του Nicky Hayden που τερμάτισε 0.365 του δευτερολέπτου πίσω του.

Οι Dovi & Crutchlow πήραν τελικά τις θέσεις 7 & 8, ενώ τη δεκάδα έκλεισαν οι Barbera & Bautista.

O James Ellison με την CRT Aprilia πήρε την 1η θέση στη σχετική κατάταξη και τους βαθμούς της 11ης θέσης γενικής. Ο Danillo Petrucci που προηγείτο στη μάχη αυτή είχε πτώση 4 γύρους πριν το τέλος, ενώ στην εκκίνηση έπεσε και ο Γάλλος Randy De Puniet που δεν κατάφερε να δώσει χαρά στους συμπατριώτες του.

 

Στο κάτω μέρος της σελίδας δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικά

 

Επόμενο άρθρο »

Στην κορυφή και πάλι ο Lorenzo!

« Προηγούμενο άρθρο

Le Mans Moto2, Αγώνας: Πρώτη νίκη για Luthi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα