• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Stoner: «Ευχαριστήθηκα την μάχη με τον Vale!»
«Δεν ήταν η ημέρα μου!» σχολίασε ο Pedrosa!
Νέα 20/05/2012 - 22:03

Στον αγώνα των 28 γύρων που ξεκίνησε με βροχή, ο Αυστραλός Παγκόσμιος Πρωταθλητής πέρασε την γραμμή τερματισμού στην 3η θέση – μετά από μια συγκλονιστική μάχη με τον Valentino Rossi – και έπεσε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, 8 βαθμούς πίσω από τον Jorge Lorenzo.

 

Ο Dani Perdrosa ξεκίνησε από την pole position αλλά δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο για πρώτη φορά φέτος. Από τους πρώτους γύρους έχασε επαφή με τους μπροστά και διατηρήθηκε στην θέση του κάνοντας έναν μοναχικό αγώνα, κερδίζοντας πολύτιμους πόντους για την συνέχεια του Πρωταθλήματος.

 

Casey Stoner: «Είμαι χαρούμενος για το βάθρο σήμερα. Στην αρχή ο Cal, o Valentino και ο Dovi ήταν πίσω μου και με πίεζαν, αλλά καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια διαφορά από αυτούς, καθώς κυνηγούσα τον Jorge. Στην συνέχεια, όταν η βροχή σταμάτησε και η πίστα ήταν λιγότερο βρεγμένη, ανέβηκε πολύ η θερμοκρασία των ελαστικών, αρχίσαμε να σπινάρουμε και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για αυτό. Πίστεψα ότι οι τρεις τους θα με προλάβαιναν και θα με πέρναγαν, αλλά καταφέραμε να διατηρηθούμε στην 3η θέση. Ευχαριστήθηκα πολύ την μάχη με τον Valentino στο τέλος, αλλάξαμε θέσεις λίγες φορές αλλά στο τέλος γνωρίζαμε ότι ο Valentino είχε καλύτερο ρυθμό και αφού με πέρασε δεν υπήρχε τρόπος να μείνω κοντά του. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε σήμερα και το να κερδίσουμε το βάθρο ήταν ένα καλό αποτέλεσμα»

 

Dani Pedrosa: «Δεν είχα πρόσφυση στην έξοδο των στροφών, ειδικά με πρώτη και δεύτερη ταχύτητα και δεν μπορούσα να προχωρήσω. Κάναμε μερικές αλλαγές στις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας, μετά το ζέσταμα, ελπίζοντας σε βελτίωση, αλλά στο τέλος έγινε το αντίθετο. Στον αγώνα αμέσως συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν η μέρα μου και ήταν σημαντικό να κερδίσω την καλύτερη θέση χωρίς να ρισκάρω. Ήμουν τυχερός εξαιτίας των πτώσεων των οδηγών της Tech 3 και τερμάτισα 4ος. Οι βρεγμένοι αγώνες αυτά έχουν και σήμερα δεν ήταν η μέρα μας. Έχουμε πολλούς βαθμούς διαφορά με τον Lorenzo, όμως το Πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα και θα έχουμε την ευκαιρία μας. Αυτός ο αγώνας είναι παρελθόν και τώρα σκεφτόμαστε την Καταλονία. Ανυπομονώ να βρεθούμε εκεί, είναι μια πίστα που με κινητοποιεί πολύ και έχω κοντά μου την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Η ομάδα δουλεύει πολύ καλά, έχουμε μια καλή μοτοσυκλέτα και είμαστε γρήγοροι σε κάθε αγώνα, ωστόσο πρέπει να δείξουμε και αποφασιστικότητα! Ας δούμε αν μπορούμε να ανεβάσουμε ρυθμό και να κερδίσουμε την πρώτη μας νίκη για φέτος στην Καταλονία!»

 

Επόμενο άρθρο »

Συνεχίζει να είναι άτυχος ο Spies

« Προηγούμενο άρθρο

Φανταστικό συναίσθημα για τον Bradl!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα