• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Οι πτώσεις στέρησαν το βάθρο στην Tech 3!
Σε έναν συγκλονιστικό εντός έδρας αγώνα
Νέα 21/05/2012 - 12:13

Οι αναβάτες της Yamaha Tech 3, Andrea Dovizioso και Cal Crutchlow έδωσαν μια πολύ ωραία παράσταση στους περίπου 80,000 θεατές στην πίστα του Le Mans, με τις πτώσεις που σημείωσαν όμως, να αποτελούν τροχοπέδη για κάτι καλύτερο στην συνέχεια του αγώνα. Στον 19ο γύρο ήταν ο Crutchlow ο οποίος χάνοντας το μπροστινό της M1 του, γλίστρισε και έχασε πολύτιμο χρόνο – 34 ολόκληρα δευτερόλεπτα – για να καταφέρει να επανέλθει και να τερματίσει άνετα μέσα στην δεκάδα (8ος). Ο Dovizioso εν τω μεταξύ, συνέχιζε ακάθεκτος να κυνηγά τον Rossi, σε μια προσπάθεια να κερδίσει το πρώτο βάθρο για την Yamaha, όταν και αυτός έπεσε στον 25ο γύρο, στην 9η στροφή. Επανήλθε στον αγώνα για να τερματίσει τελικά στην 7η θέση.

 

Andrea Dovizioso: «Αν και οι συνθήκες μόνο ιδανικές δεν ήταν, ήταν ένας φανταστικός αγώνας τον οποίον ευχαριστήθηκα και ελπίζω το ίδιο να έκαναν όλοι οι οπαδοί της Tech 3 στις κερκίδες. Ήταν εύκολο το λάθος σε μια τόσο βρεγμένη πίστα, αλλά είμαι ικανοποιημένος που διατήρησα τόσο γρήγορο ρυθμό. Η μάχη με τον Cal και τον Valentino ήταν σκληρή, αλλά ευχάριστη, και είναι κρίμα που έπεσα, ενώ είχα την ευκαιρία να κερδίσω το πρώτο βάθρο για την Tech 3 και την Yamaha. Ήθελα πραγματικά να το καταφέρω εδώ, εντός έδρας, σε έναν σημαντικό αγώνα για τον χορηγό μας, την Monster. Στους τελευταίους 12 γύρους ο Valentino δεν μπορούσε να μου ξεφύγει και έβλεπα ότι πλησιάζαμε τον Casey. Ήξερα ότι πίεζα στο όριο τα ελαστικά, αλλά ήθελα να προσπαθήσω να μείνω με τον Valentino. Είναι κρίμα που έπεσα, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος με την αίσθηση της Yamaha τώρα. Ήμουν γρήγορος όλο το Σ/Κ στο βρεγμένο και στο στεγνό και η ομάδα μου έκανε πολύ καλή δουλειά, έτσι μπορούμε να βλέπουμε τους επόμενους αγώνες με περισσότερη αισιοδοξία!»

 

Cal Crutchlow: «Δεν είμαι χαρούμενος που έπεσα ενώ πάλευα για μια θέση στο βάθρο, αλλά ήταν παρήγορο ότι τουλάχιστον πάλεψα για τις πρώτες τρεις θέσεις και πάλι. Το γεγονός ότι ήμουν ο ταχύτερος το πρωί στο ζέσταμα, σήμαινε ότι είχα εμπιστοσύνη στον εαυτό μου για τον αγώνα, αλλά δεν ήμουν αρκετά επιθετικός στην αρχή. Ήταν μια πολύ ωραία μάχη με τον Andrea και τον Valentino, αλλά φαίνεται ότι έχανα λίγο σε ταχύτητα στις ευθείες, σε σύγκριση με αυτούς. Αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να κερδίσω τον χαμένο χρόνο στις στροφές. Ήταν κρίμα που έπεσα, διότι πάλευα με τον Valentino και εκείνος τερμάτισε δεύτερος. Είχαμε την ευκαιρία να ανεβούμε στο βάθρο σήμερα, αλλά τουλάχιστον δεν τα παράτησα και το να τερματίσω 8ος – παρά τον χαμένο χρόνο λόγω της πτώσης – ήταν ένα μπόνους για εμένα! Τώρα σειρά έχει η Βαρκελώνη, σε έναν δύσκολο αγώνα, όπου στόχος μου είναι και πάλι να αγωνιστώ για το βάθρο».

 

Επόμενο άρθρο »

Rossi: «Απέδειξα την αξία μου!»

« Προηγούμενο άρθρο

Schumacher: «Θα το ξανασκεφτεί ο Stoner!»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα