• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: «Απέδειξα την αξία μου!»
Θέλω όσο τίποτα να κάνω την Ducati πιο ανταγωνιστική!
Νέα 21/05/2012 - 15:40

Η αποφασιστικότητα και το κουράγιο περίσσευαν στον Ιταλό 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, στην γραμμή εκκίνησης του 4ου αγώνα της χρονιάς στην Γαλλία. Αλλά ήταν οι πρώτες ψιχάλες βροχής εκείνες που ήρθαν σαν «μάννα εξ ουρανού!» για να χαλυβδώσουν την θέληση του Rossi

 

«Ήλπιζα για αυτό, αν και το να ελπίζεις για βρεγμένο αγώνα δεν σημαίνει ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν όπως τα θέλεις…», σχολίασε ο Vale σε Ιταλούς δημοσιογράφους. Όπως είναι γνωστό, ο Ιταλός σταρ κάνει πρώτα δηλώσεις στην μητρική του γλώσσα και μετά συνοψίζει τα λεγόμενά του για τους δημοσιογράφους των υπόλοιπων χωρών. «Ο Stoner είναι ένας μεγάλος αντίπαλος και είναι ωραία να μάχεσαι μαζί του. Μου έλειψαν - είναι η αλήθεια - τέτοιες μάχες από τότε που εγώ ήρθα στην Ducati κι εκείνος πήγε στην Honda

 

Είχες στο μυαλό σου τον αγώνα στην Jerez του 2011;

 

«Ασφαλώς, ναι! Πέρυσι ήμουν πολύ βιαστικός να κάνω την μεγάλη κίνηση… οδήγησα σαν άπειρος και έκανα λάθος, παίρνοντας μαζί μου και τον Stoner. Αυτήν την φορά ήμουν πιο ήρεμος και αποφάσισα να τον ακολουθήσω για λίγο…»

 

Σε κάποιο σημείο έχασες επαφή μαζί του…

 

«Είχα ένα πρόβλημα με το κράνος μου. Άρχιζε να θολώνει η ζελατίνα και ανησύχησα αρκετά. Δεν μου είχε ξανασυμβεί στην βροχή, αλλά κάπως κατάφερα να ανοίξω την ζελατίνα και να λύσω το πρόβλημα. Αλλά έχασα 2 με 3 δευτερόλεπτα διαφοράς με τον Stoner και παράλληλα οι Dovizioso και Crutchlow με πέρασαν»

 

Ήταν αυτή η πιο δύσκολη στιγμή του αγώνα;

 

«Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό στους δέκα τελευταίους γύρους, ελπίζοντας να φτάσω στο τέρμα χωρίς τις Yamaha πίσω μου. Έπρεπε να προσπαθήσω πολύ για να τους κρατήσω μακριά και να προλάβω τον Stoner»

 

Η δεύτερη θέση είναι τόσο καλή, όσο και η νίκη;

 

«Η νίκη είναι άλλο πράγμα, αλλά είναι ένα σημαντικό αποτέλεσμα για εμένα, για την ομάδα μου και για την Ducati»

 

Έστειλες ένα μήνυμα σε αυτούς που λένε ότι έχεις ξοφλήσει;

 

«Δεν αγωνίζομαι για αυτούς τους λόγους. Γνωρίζω ότι αυτό δεν είναι αλήθεια και σήμερα είχα την ευκαιρία να το αποδείξω. Σίγουρα με νευρίαζε λίγο το γεγονός ότι δεχόμουν συγκεκριμένη κριτική, αλλά την αντιμετώπιζα με χαμόγελο. Είναι πάντα δύσκολο να κατανοήσεις συγκεκριμένες καταστάσεις όταν είσαι απ’ έξω και είναι εύκολο να πεις ότι κάποιος το έχει χάσει…»

 

Η Ducati συνεχίζει να δείχνει δυνατή στο βρεγμένο, έχεις καταλάβει γιατί;

 

«Όχι τελείως! Το παράξενο είναι ότι ένα από τα αδύναμα σημεία μας στο στεγνό, η επιτάχυνση, ήταν το ατού μας σήμερα! Ίσως αυτό συνέβη γιατί μειώσαμε την δύναμη στην βροχή και μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο την διαθέσιμη ιπποδύναμη. Ακόμα και το πρόβλημα με την υποστροφή μειώνεται στο βρεγμένο! Τελικά, θεωρώ ότι κάθε μοτοσυκλέτα έχει ορισμένα χαρακτηριστικά στον DNA της και η Ducati έχει την ποιότητα να είναι καλή στο βρεγμένο!»

 

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, μετανιώνεις για την αρχή της σεζόν ή είσαι πιο κινητοποιημένος να συνεχίσεις να βελτιώνεσαι;

 

«Χωρίς αμφιβολία, είμαι πιο κινητοποιημένος και με μεγαλύτερη θέληση να κάνω την Ducati πιο ανταγωνιστική. Το θεμελιώδες λάθος μου ήταν ότι απογοητεύτηκα μετά τα πρώτα τεστ, όταν συνειδητοποίησα ότι δεν θα μπορούσαμε να παλέψουμε για νίκες ευθύς εξ αρχής»

 

Η αλλαγή στις ρυθμίσεις του Hayden ήταν κομβικής σημασίας;

 

«Αυτός και η ομάδα του έχουν περισσότερη εμπειρία με την μοτοσυκλέτα, αλλά τώρα κι εμείς βρήκαμε μια βάση για να δουλέψουμε το set-up από εδώ και στο εξής. Το αποδείξαμε αυτό και στις κατατακτήριες»

 

Τι να περιμένουμε στην Βαρκελώνη σε δυο εβδομάδες;

 

«Σίγουρα όχι να παλέψω για το βάθρο, μιας και υποφέρουμε πολύ – για την ώρα – στο στεγνό. Ο στόχος θα είναι να παλέψουμε με τις δορυφορικές Yamaha»

 

Θα βοηθήσει το τεστ στο Mugello;

 

«Θα έχουμε κάτι νέο να δοκιμάσουμε, κάτι το οποίο ευελπιστούμε ότι θα μας δώσει ώθηση για κάτι καλό…»

 

Επόμενο άρθρο »

Απογοητευμένος ο Bautista

« Προηγούμενο άρθρο

Οι πτώσεις στέρησαν το βάθρο στην Tech 3!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα